2018 İdari Yargı Sınavı
-
Hakimlikte vergi hukuku -vuk-tvs konusunda şöyle bir ayrım var ;
-
İlanda vergi hukuku 7 -vergi usul hukuku 7 olarak ayrılıyor.
-
Vergi hukuku içerisinde 213 sayılı vergi usul kanununu,kanunda yer almayan belli başlı konuları örneğin yorum çeşitleri ve türk vergi sistemini kapsar.Yalnız tvs den her sene soru gelmeyebiliyor örneğin son idari hakimlik.
-
Vergi usul hukuku ise salt 7 soru 213 sayılı kanundan gelir.
Sonuç olarak, konu anlatımlı bir vergi hukuku kitabı ve riske etmemek için en azından türk vergi sistemi notu edinilmeli ve mutlaka 213 sayılı kanun çok iyi bilinmelidir.
-
-
Arkadaşlar merhaba çalışmalarınız nasıl gidiyor?Hangi dersleri bitirdiniz?Artık ciddi ciddi çalışmaları sıkılaştırmanın vakti geldi gibi Ağustosta geçiyor.
-
Arkadaşlar şimdi idari hakimlik için en iyi kaynak nedir lütfen tecrübeli arkadaşlar söyleyebilir mi ? Araştırdım ettim ama cidden emin olamadım
-
Arkadaşlar bi de hakimlik için Ankara’da makro akademi kurs başlatmış da o ekip hakkında bilgisi olan var mıdır ? Benim eksikliğim olabilir ama bazı hocaların adını ilk kez duydum tavsiye eder misiniz ?
-
@gmzankr066 sifirsaniz faydali olabilir fakat temelim var kendim oturup çalışırım diyosaniz gercekten gerek yok hic dershaneye gitmeden derece yapanlar oldu burda verimli çalışabilmek onemli..kaynak konusunda da kendi calistigim listeyi söyleyebilirim :
Anayasa-idare-idari yargı : A.nohutcu
Ceza: ismail ercan
Medeni: tan tahsin zapata, ikinci sayfa mehmet remzi
Borclar: 2.sayfa m.remzi-s.aydin
Vergi tvs: matrah,konu kısmını themis maliyeden bakmıştım+ kanun
Medeni usul :sertkan erdurmaz (kanun da yeterli olur bu kitap kanunun birebir aynısı gibiydi)
Bol kanun okuyalim,justice,cikmis,hakimim bunlari çözmüştüm hepsini alamam birini eleyelim derseniz hakimim elenebilir ozgun ama çok da gerekli olmayan bi kitap
Türkçe matematik kismi oznur hoca ilyas hoca benim hocam ailesinin videolarini izleyebilirsiniz
Tarih :tarihin pusulası uzerine benim hocam soru bankası çözülebilir pusulasının soru bankası da is görür fakat son adlı yargıdaki tarih sorulari nitelikliydi
Vatandaslik icin ekstra biseye gerek yok anayasayı halledince bu kısım rahat çözülür
Kolay gelsin -
Iktisat icin genel anlamda mikro makro para bankadan soru gelir mikro icin yuksel bilgili de olur tufan samet hoca da olur makro kismi icin kesinlikle tufan samet hocanin.soru amaclı hep themis calisma kitabi diyodum ama bu kez mirko icin analiz in sorulari guzel geldi ondan devam ettircem ben size de tahşiye ederim makro icin tufan hocanin konu kitabındaki sorular yeterli ekstra biseye gerek yok
Maliye icin themis maliye konu kitabindan çalışabilirsiniz maliye soru icin 4t ozgun osfular is görür yeterlidir -
@olursaolur çok teşekkür ederim ️
-
@gmzankr066 hocam ankarada kursa giderseniz monopol veya themise gidin bence
-
hocam bir duyumu olan var mı acaba alımla ilgili? Kursların başlaması ekim ayı gibi uzaktan eğitimlerin bitmesi aralıkta getirir mi dersiniz ilanı acaba ?
-
Arkadaslar kanunnamenin idare hukuku kitabini istanbuldan nerden alabilirim?Anayasasini netten almistim idareyi siparis vermek istemiyorum araya kurban bayrami tatili gircegi icin siparisim bayram sonrasi kalir.Birde nette tek idare hukuku satan yer bulamadim.
-
Sinav duyurusu hakkinda duyum yok mu? Gecen sene 8 agustosta duyuru yaklasik 1 ay sonra ilan gelmisti, eger kasim sonu aralik basi gibi sinav olursa duyurunun bu aralar gelmesi gerekmiyor mu?
-
-
Gözüm yolda gönlüm darda ya kendin gel ya da haber yolla...
-
@emrah16 Hiçbir şeyi beklemedim bu ilanı beklediğim kadar..
-
Gel artık be yorma bizi bu kadar
-
Cok net hatirliyorum gecen sene ilk adli icin ilan 15 agustosta gelmisti.Duzeltmeli ilan ise ekimin ortasindan sonraydi.Bu sene gecikti.Eger aralik sinavi olacaksa bu ayin sonuna gelmesi gerekir.Bakalim idari gelecek mi?Herkes gelecek diyor ama bakalim.Insallah gelir.
-
@kendinehakime beklentileriniz yakında kotasiz bir sekilde insallah sona erecek
-
Kasim sonu soylentisi de var sinav icin.Kasim sonu olsaydi bu zamana kadar gelirdi heralde
-
@ömerhayyam hocam genel olarak sınav ve ilan arası 2.5 3 ay oluyor.Eğer öyle bir tarihte geleceği söylentisi varsa bu aralar gelmesi lazım evet.
-
Arkadaşlar soru bankası ve deneme olarak hangi kaynakları önerirsiniz?