2018 İdari Yargı Sınavı
-
Sadece İdari Yargı sınavına katılacak adaylar, saat 11,15’te sınava başlayacaklardır. Bu adaylara önce Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testinin soru kitapçığı verilecektir. Bu test için verilen cevaplama süresi tamamlandıktan sonra testin soru kitapçıkları adaylardan toplanacaktır. Daha sonra adaylara İdari Yargı Testinin soru kitapçığı verilecektir. İdari Yargı Testinin cevaplama süresi saat 12.45’te başlayacaktır.
-
Hocam yeterince hukuk dersi diyor ya koşulu sağlayıp sağlamadığımız nerde belli?
-
Başvurular 1-8kasim
Sınav ücreti 180 tl
Transkript istemişler
Bir de suna dikkat ettim galiba sadece hukuk siyasal iibf başvurabilecek başka fakülte ismi gormedim o zaman kotanın kalkması lehimize oldu -
@olursaolur
180 mi 270 mi anlayamadım ? -
@cevatcobanli444 sadece idari yargıya girecek adaylar icin 180 hocam gerisi hukukçuların tarifesi
-
vuhuuuuu
-
@paretowilfredo ustad ben de aynı şoku yasadim defalarca okudum :)))
-
transkript ve diploma örneği göndermeyi daha önce gerçekleştiren varsa detaylandırabilir mi ? kaç ders olmalı hangi ders olmalı filan ?
-
@paretowilfredo en az kaç tane hukuk dersi almış olmamız lazım bunun hakkında bilginiz varmı?
-
@fc-real-gdp inşallah böyle değildir dostum
-
@hoffafd Toplamda 2-3 hukuk dersi aldıysanız yeterli oluyor.
-
@iibf Dostum bi standardi yok ama rkonometri mezunu dahi girdi daha evvel. Bu kiyas alinabilir.
-
Transcript olayını anlatabilir misiniz? İlk defa sınava gireceğim
-
Hayırlı olsun, kota mevzusunun kalkması lehimize olmuş gibi görünüyor
-
uluslararası ilşkiler mezunuyum aldığım hukuk dersleri :
hukuka giriş
uluslararası hukuk 1 ve 2 (saymazlar herhalde)
insan hakları hukuku ( bu da sayılmayabilir)
uluslararası çevre hukuku (çöp bu da )
anayasa hukuku
borçlar hukuku
ticaret hukuku -
@hoffafd arkadaslar genel olarak iibf den başvuran herkesin sinavi kabul edildi hicbir sosyal medya hesabında ya da cevremde basvurusu ret bir iibfli gormedim başlayın
-
@hoffafd bende uluslararası ilişkilerden mezunum. En son idari hakimlikte sınıf arkadaşım sınava girdi.
-
@paretowilfredo hocam ekonometri okudum dokuz eylulde hukuka giris aldik sadece oyle hatirliyorum basvuru yapabilir miyiz ? biliyosaniz siz aydinlatin yada bilen bi arkadas aydinlatsin lutfen
-
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi/konuları yirmi (20) tam puan üzerinden; Alan Bilgisi Testi/konuları seksen (80) tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir.
Arkadaslar burda bir revize durumu mu olmus 30-70 şeklinde degil miydi -
@hoffafd bende uluslararası ilişkiler mezunuyum. Geçen sınava girdim bir sorun olmadı. Sizde de bir şey olmaz merak etmeyin.