2018 İdari Yargı Sınavı
-
@olursaolur, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi/konuları yirmi (20) tam puan üzerinden; Alan Bilgisi Testi/konuları seksen (80) tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir.
Arkadaslar burda bir revize durumu mu olmus 30-70 şeklinde degil miydi30 soru 20 puan (GY-GK)
70 soru 80 puan (ALAN)değişiklik yok hocam.
-
Normalde girmeyi düşünmüyordum bu sınava ama Sayıştay sınavındaki belirsizlik ve aile ısrarı yüzünden bende girmeye karar verdim. Bu başlıkta da yerimizi alalım. Herkes için hayırlı olur inşallah.
-
Matematikten kpssdeki gibi bütün konulardan mı sorumluyuz?
-
@sim evet bölüm ayrımı yok geometriden de 1 soru gelebiliyor hatta
-
@paretowilfredo Hocam ben İngilizce uluslararası ilişkiler okudum. Hukuka giriş, anayasa hukuku ve uluslararası hukuk aldım ama hepsini İngilizce aldım. Bir sorun olur mu? Olursa da ne zaman haberimiz olur?
-
ben direkt işletme fakültesi mezunuyum iibf olarak geçmiyor,2016 da girmiştim buna da girebilir miyim acaba
-
Dostlar toplu bir açıklama yapaýim.
Transkript yollayacagiz basvuruda bunun gayesi yeterli hukuk dersi alip almadigimizi olcmek. Bu basvurudan sonra degerlendirilcek ve adalet bakanligi kendi sitesinde bir sorgulama ekrani acacak. O ekranda durumun olumlu ya da olumsuz oldugu belli olacak.
Sinava daha evvel 2 hukuk temel dersini almis arkadaslarim girdiler. Bu baz alinabilir. Net bir standardi yok belirlenmis. Ingilizce hukuk konusu spesifik bir ornek daha once rastlamadim ama hukuk dersi nihayetinde diye dusunuyorum. Kabul gorecektir zannimca.
Tekrar edelim sinava hukuk fakultesi yaninda yalnizca biz giriyoruz. Kota uygulanmayacak yani basarili olup oransal olarak listeleri biz alirsak o kadar cok sansimiz artacaktir.
Sinavda bir degisim yok. 70 soru alan. Bunun 35 i adli ile ortak 35 i ise idari yargi hakimligi alani. 30 da gk gy sorumuz var. Oranlama ise puanlamada yuzde 80 alan yuzde 20 gk gy olacak yine. Yani gk gy tam yapilinca 20 tam
puan alan tam yapilinca 80 tam puan getirecek. -
Şimdi sadece idari hakimlik sınavı için belge olarak mezuniyet belgesi ve transkript mi goturecez ?
-
İlanı okuma fırsatı bulamadım , kota ne durumda
-
@can-mavi kota yok hocam.
-
İstenilen belgeler kısmı karısık ibf mezunu için istenilen belgeleri toplu olarak bırı yazabilir mi?
-
Hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan adayların anılan alanlarda hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer verilip verilmediğinin tespit edilmesi amacı ile bu adayların mezuniyet belgeleri ile birlikte transkript belgelerini, (belgelerin onaylı örneği kabul edilir.) 1-8 KASIM 2018 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Hâkim Adaylığı Şube Müdürlüğüne bizzat teslim ederek ya da ilgilinin bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla (masrafı ilgilisi tarafından verilmek suretiyle) APS yoluyla gönderecektir.
-
Bir kaç ay önce burda bizle kafa yapanlar vardı,yok ben su ürünleri mezunuyum bende hakim olcam,yok ben besyo mezunuyum bende hakim olcam...Huhu nerdesiniz sesiniz çıkmıyor
-
Mezuniyet belgesi için diplomanın fotokopisi oluyor değil mi?
-
Kotanın zaten mülakat aşamasında uygulandığı söyleniyor bilen varsa bi açıklık getirsin
-
Rica etsem bilen birisi gky deki türkçe matematik ve tarihin hangi konuları kapsadığını yazabilir mi? Ona göre çalışma programı oluşturacağım
-
@corleone valla eskiden oluyordu ama bu sefer parantez icinde onayli ornek diye belirtmisler
-
@ahmetcky kota kaldırıldı dostum adalet bakanlığının ilan metninde yer verdiği fakülteler kotaya tabi olmadan sinava girebilecekti onu da lehimize çevirdiler şükür ki bu mülakat icin de geçerli artik
-
maliye ve iktisattan kaç soru gelecek arkadaşlar birde hangi konuları dahil maliye ile ekonominin bilen var mı ?
-
@sim türkçe matematik vatandaşlık kismi konu sınırı yok tarih kismi çağdaş türk ve dünya tarihine kadar