2018 İdari Yargı Sınavı
-
Dershane hocalarına kalsaydı kac tane idari hakimlik grubu açıldı 2 yılda ve ilan gelmedi ne kadar polyana aşısı vuruyorlar millete
-
@ladybug, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Yani beklemek lazim diyorsunuz..
Adını vermek istemıyorum bugün adli ve idari kursuna baslayan bir dershane var O akdar iib fli basladı bugün kursa ..Sizce kalkıp evet idariye iibf gıremeyecek der mi??Demez..
-
2 senedir açılacak mı açılmayacak mı diye beklerken bir umut ekim-aralık sınavı sevinci yaşamıştık simdi tamamiyle herseyin çöp olma ihtimali var yani öyle mi
-
1-1,5 ay içinde ilan gelir gibime geliyor. O zaman her şey belli olur.
-
@corleone, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
1-1,5 ay içinde ilan gelir gibime geliyor. O zaman her şey belli olur.
Mesele; bu 1 -1,5 ayı muallakta kalıp ,ders çalışmadan, motivasyon 0 beklemek mi? yoksa sınav gelecek gibi zaman kaybetmeden ,gelme olasılığına karşı hazır beklemek mi??
-
Valla o öyle diyor forum böyle düşünüyor...karmakarisik hersey
-
@kendinehakime Ben çalışmak derim her şeye rağmen iibfden alım yapılacaktır.
-
@kendinehakime kesinlikle vazgeçmeye benim de gönlüm el vermiyor zaten şuan sağlıklı düşünemiyoruz nasıl bir yol izlenmeli bilemiyorum ama bütün olasılıkları gözden geçirerek hareket edilmeli
-
Geçen yaz bir dershanenin hakimlik kursuna gitmiştim ilan gelmeyince hocalar ocak olmadı martta gelir,ilanlar birlikte gelmek zorunda değil, daha çok çalışmaya vaktiniz olur gibi saçma sapan yorumlar yapmışlardı... O günden beri herhangi bir dershane hocasının yorumlarıyla ilgilenmiyorum. Sonuçta ticari bir kaygıları var dolayısıyla basiretli bir iş adamı gibi davranmak zorundalar.
-
@corleone, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@kendinehakime Ben çalışmak derim her şeye rağmen iibfden alım yapılacaktır.
Ben de alınacak diye düşünüyorum ,öyle hıssedıyorum diyelim.Kota kaldırmak için küçük çaplıda olsa bircok ımza toplandı teklif sunuldu .Bunun için çabalayanlar oldu mutlaka duyanlar oldu.Kota kaldırılsın diye çabalayan o kadar insan varken ,bu kadar iibf li sınavı beklerken kurslar acılırken ben kota da kaldırılmısken kalkıp tamamen alımın durudulacagını pek mantıklı bulmuyorum aslında..Ancak ilk alımda iibf liler çok iyi puanlar alacaktır eminim..İkinci sınav ve sonrası için iibf durumu ne olur onu kestiremem..
-
Belki direkt iibf demezler de birkaç bölüm mezunu olmak şartı koyarlar. Mesela Kamu Yön., Maliye vs.
-
) 8 inci maddesinin (c) bendinin ikinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“İdari yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak ya da bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlarda en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,
bende bir ibbfli olarak ustelik 703 ile bakanligida degismis biri olarak uzgunum sadece..:( -
@neron, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
) 8 inci maddesinin (c) bendinin ikinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“İdari yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak ya da bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlarda en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,
bende bir ibbfli olarak ustelik 703 ile bakanligida degismis biri olarak uzgunum sadece..:(@neron, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
bende bir ibbfli olarak ustelik 703 ile bakanligida degismis biri olarak uzgunum sadece..:(Bakanlığın ihtiyacı yok maalesef
-
@kendinehakime evet ne yazik ki yok..:(((
-
@olursaolur Hocam öncelikler verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Ben Zapatanın Borçlar Hukuk ve Medeni Hukuk kitapları okudum.Borçlar Genelde aşırı şekilde bilgi yanlışı var.Medeni Hukuk güzel;fakat orada da bilgi yanlışları mevcut,Borçlar Hukukundaki kadar olmasa bile.Gördüğüm kadarıyla piyasadaki en iyi Medeni Hukuk kitabı Zapata hocamızın onu okumaya devam edelim o zaman.Bu arada Medeni Kanunda bir kaç madde değişmiş kanundan bakmayı ihmal etmeyin.
-
Yüzde 20 bile olsa bi ihtimal vardı bi umutla çalışıyorduk yazık gerçekten cok yazık
-
@neron, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
bende bir ibbfli olarak ustelik 703 ile bakanligida degismis biri olarak uzgunum sadece..:(Ne kadar olumlu yorumlamaya çalıssam da yok olumlu bir taraf göremiyorum birsürü hukuk mezunu var ihtiyac halinde demek tepkiyi bir nebze olsun azaltmak için uyuşturma niteliğinde bence çok üzgünüm ama kota kalktı gibi bir anlam kesinlikle çıkaramıyorum
-
Degisiklik direkt kota icin olsaydi diger bolumler icin ihtiyac olursa diye belirtilmezdi bence. Simdi ihtiyac olursa demek hukuktan aliriz yetmezse baska bolumler icin sonra sinav acabiliriz gibi bisey oluyo. Bu kadar degisik yorumlara acik olmasi cok kafa karistirici oldu ve bizler icin cok kotu oldu..
-
@0000000 hocam borclar i bir de mehmet remzi den çalışın ben guzel buldum bakın onu.evet medeni icin ne yazık ki zapatadan iyi bir kaynağa denk gelmedim seçenek çok olsa keşke ama piyasadaki kaynaklar belli
-
@handefirat ben de sizin gibi düşünüyorum. Amaç kotayı kaldırmak olsaydı çok daha basit bir cümle yeterli olurdu.