2018 İdari Yargı Sınavı
-
@mminervaa Cumartesi günleri yapıldığını varsayarsak 1,22,29 Aralik takvimde boşluk var olabilir
-
22 aralık bence güzel bir tarih:) ilanla sınav arasında en 45 gün olacaksa en geç kasımın ilk haftası ilan gelir. Tabi sınav yapılacak olursa
-
@johnnash insallah olur...
-
22-29 aralık boş şuan geçen yıl adli 24 aralıktı
-
@aslan-reyiz Ustad idari hakimlige sadece hukukçular mi girer sizce ? Her hangi bir duyum var mı ? Konstre olmakta zorlanıyoruz. Varsa bir haber soylermisiniz ? Çok sag olun
-
@mami1616, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz Ustad idari hakimlige sadece hukukçular mi girer sizce ? Her hangi bir duyum var mı ? Konstre olmakta zorlanıyoruz. Varsa bir haber soylermisiniz ? Çok sag olun
Hukuk, iibf ve diğer bölümler (kılavuzda yer alır hangi bölümün kabul edileceği).
-
@mami1616 MADDE 136- 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun;
a) 8 inci maddesinin (c) bendinin ikinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"İdari yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak ya da bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlarda en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlanndan mezun olmak,"
-
Aralıkta sınav olursa iki haftaya gelmesi gerekmiz mi ilanın?
-
@yourdreams 45 gün önce ilan gelmesi yetiyordu ama sınav aralıkta olacaksa ilanın şu tarihlerde gelmesi gerekir artık.
-
Bakan net konuşmuştu sınavın 2019 a kalacağını düşünüyorum açıkçası.Sinavin olacağı kesin ama iibf ile ilgili bi açıklama bekliyorum bu konuda biseyler yapabilsek keşke
-
Medeni usul ve vergi usul hakkında görüşünüz nedir dostlar? Zor mu, karışık mi
-
@fernando-reges "bakanlığın ihtiyaç durumu" ibaresi fazlasıyla ucu açık. Sırf bu maddaye dayanarak hiç İİBF li almamaları gayet olağan. Kota varken en azından her alimda mutlaka alınıyord. Bence bizim asıl odaklanmamiz gereken sınavın ne zaman yapılacağından çok İİBF'linin durumu. Yoksa o kadar çalışma, zaman, kaynaklar vs için yazık olacak.
-
Muhtemelen Aralık’ta olmayacak. Geçen sene adli yargı Aralık sınavı için Ağustos’un 2. Haftası duyurmuşlardı. Hakim yardımcılığı meselesini de bekliyor olabilirler. Onun içinde mevzuatta düzenleme yapacaklardır. İnşallah seçim sonrasına sarkmaz Bakalım bekleyelim hayırlısı olsun ülkemiz için
-
@gresham-t Kesinlikle haklısınız... Geçen yıl ki hayal kırıklığından sonra bu dönem tamamen bu sınav için calısmıyorum. Bakanlık hiç almayabilir ya da belli başlı bölümlerden alabilir(maliye,kamu yönetimi vs.). Maalesef hiçbir şey net değil.
-
Arkadaşlar themisin instagram sayfasında paylaşılan yazının tam olarak içeriği nedir? Yani hakim yardımcılığı müessesesi meclisten geçerse ve aralık sınav olursa kazananlar hakim yardımcısı adayı mı olacak? Öyle olacaksa hakim yardımcılığından hakimliğe geçiş olacak mı?
-
@aslan-reyiz araya benim değişiklik notlarını da eklemişsin hocam çok güzel bir not olmuş, ellerinize sağlık.
-
@gresham-t Hakikaten iibf belirsizliği can sıkıcı. Keşke bir şeyler bilebilsek.
-
@gresham-t Bence aleyhimize bir düzenleme ama bakalım ve görelim
-
@meliss, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz araya benim değişiklik notlarını da eklemişsin hocam çok güzel bir not olmuş, ellerinize sağlık.
Rica ederim kolay gelsin :))
-
İibflilerin durumu ne olur bilmiyorum oldukça da endişeliyim ama sadece beyin fırtınası yapmak için soruyorum kanunun önceki halinde de "ihtiyaç oranında" ibaresi vardı, evet kanunda fakülte adı geçiyordu yasal bir dayanağımız vardı ama bildiğim kadarıyla kotayı doldurma zorunluluğu yoktu. Şu hali ise evet fazlasıyla ucu açık, belirsiz ama iibfli almak istemeseler neden kanun maddesini bu şekilde değiştirsinler ki? Sadece hukuk mezunu olarak belirtebilirlerdi diye düşünüyorum. Amaç nedir hiç bilemiyorum. Burdaki tüm arkadaşlarımızla beraber iibfliler olarak sınava girelim istiyorum o yüzden olumlu düşünmeye zorluyorum kendimi. Sizlerin fikri nedir?