2018 İdari Yargı Sınavı
-
@can-mavi 2 tane de yönetmelik sorusu vardı kaymakamlıkta :))
-
@paretowilfredo doğru söylüyorsun kardeşim
-
@paretowilfredo bende justiceden yanayım rica ederim kolay gelsin.
-
Başlık nolmuş böyle yavaş arkadaşlar zaten ilk 300'e girmeye çalışacağız zor işimiz daha da zorlaştırmayın
-
Bir kaç hatırlatma yapalim;
TBMM içtüzük yeni değişti bu yıl vururlar burdan.
Medeni'de kooperatif sonda diye es geçmeyin 1 soru gelme ihtimali var yine.
Vergide ağırlık ciddi şekilde VUK kisminda o yuzden burayi özenerek çalışın. Tvs kismi her sene biraz daha kisiliyor, geriliyor. Ihmal etmeyin ama asil sağlam çalismayi vuk icin yapın.
İktisat'ta işlem sorularını seviyor ÖSYM bunlara ehemmiyet verin. Yari yariya yakalatabilir.
Gk gy yi ihmal etmeyin. Unutmayin ki alani herkes iyi calisacak. Tarih en baştan başlıyor. Sadece inkilap degil. Ayrica çagdaş türk ve dünya tarihi dahil değil.
Türkçe ve matematikte mantık yok.
25-5 in altina dusmeyin sakin girilmesi gereken siralama 300. Her soru kiymetli.
-
arkadaşlar maliye ve vergi icin hangi kitaplari önerirsiniz Nurettin bilici haricinde? mahmut kalenderoglunun kitabindan memnundum ama 2017 baskisi var en son, onunki gibi çok kalin olmayan vergi kaynağı onerir misiniz?
-
@ahmetcky Son durum bu dostum.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kimler-idari-yargi-hakimi-olabilir-2018
-
@tardukağan, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
2018 idari yargı sınavı aralık ayında yapılacakmış arkadaşlar. Artık düzene girmiş sınavlar.
Adam tarihi tutturdu gerçekten
-
Kaymakamliktan yana hakkimi kullanmayip idari hakimlik özelinde kullanmak istemistim hakkimi.Ancak kaynak konusunda kararsizi kaliyorum.En son sinavda tarih sorulari ve alanda borclar hukuk hmk vergi hukuku kısmi bana zor gelmisti.Özellikle iktisat ve maliye icin hepsini dogru yapan aday coktu.Dedigim gibi kaynak onerilerinize acigim arkadaslar tekrar hayirli olsun.Muhasebe caliscaktım biraz oteleyecegim.@can-mavi onerilerilerinr acigim dostum biliyosun dguy bizi birazcık üzmüştü
-
@zenginmemur, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Kaymakamliktan yana hakkimi kullanmayip idari hakimlik özelinde kullanmak istemistim hakkimi.Ancak kaynak konusunda kararsizi kaliyorum.En son sinavda tarih sorulari ve alanda borclar hukuk hmk vergi hukuku kısmi bana zor gelmisti.Özellikle iktisat ve maliye icin hepsini dogru yapan aday coktu.Dedigim gibi kaynak onerilerinize acigim arkadaslar tekrar hayirli olsun.Muhasebe caliscaktım biraz oteleyecegim.@can-mavi onerilerilerinr acigim dostum biliyosun dguy bizi birazcık üzmüştü
-
arkadaşlar kpss hukuk kitapları ve konsensus sizce yeterli olur mu hukuk için ?
-
@olursaolur yok hocam yasamazsiniz. Benim kimlikte kapali degil fotom, kpssde sorun yasamistim o yuzden degistirecegim zaten. Siz sakin sakin sinava calisin eski kimliklerin suresi daha var
-
@zenginmemur ben idare hariç kanundan çalışacağım dostum ama kitap kaynağı istersen bundan önceki hakimlik sınavlarında çalıştığım kaynakları yazabilirim;
Anayasa, İdare , İyuk , Ceza , HMK ---Themis
Borçlar - Medeni --- Tan Tahsin Zapata
Vergi , TVS --- Nurettin Bilici -
İYUK kanunları güncel (2577-76-75-2247)
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Hocam Nurettin Bilici nasıl, tavsiye eder misin?
-
@corleone gayet güzel, tavsiye ederim
-
@can-mavi genel kultur yetenek nerden bakmıstınız
-
@zenginmemur gygk çalışmamıştım, iktisat maliye ise kpss ve daha önceki kurum sınavlarında çalıştıklarım
-
Arkadaşlar bu sınava iki kere mi giriliyor, bilgisi olan var mı?
-
bazı gruplarda idari hakimlik için transkript isteniyor deniliyor okulda hukuk dersi almış mı diye bütün iibf mezunlarını kapsamıyor mu bu ben ekonometri çıkışlıyım ve okulda hukuga giriş dışında ders almadım