2018 İdari Yargı Sınavı
-
@james-buchanan Ben de bunu merak ediyorum.Yarın hakim-savcı adaylığı şube müdürlüğü'ne soracağım.
-
Murat idari yargı için güncel hukuk pdf var mı
-
@murat587 hocam sorduktan sonra buraya da bilgi verirseniz sevinirim.
-
@james-buchanan Tamam.
-
@toranj hocam öğrenci işleriyle görüşün. Kendi el yazınızın olduğu bir dilekçeyi onların verdiği numaraya Fax çekin, eğer okulunuzdan alıp kargoya verecek bir yakınınız varsa kargolatın belgeyi.
-
@möözun, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@toranj hocam öğrenci işleriyle görüşün. Kendi el yazınızın olduğu bir dilekçeyi onların verdiği numaraya Fax çekin, eğer okulunuzdan alıp kargoya verecek bir yakınınız varsa kargolatın belgeyi.
Dilekçede belgenin kime verilmesini istediğinizi yazın mutlaka @toranj
-
Merhaba arkadaslar, ben iibf isletme mezunuyum. Ilanda acikca iktisat ve maliye dedigi icin tereddut icerisindeyim. Isletme mezunlari da basvuruda bulunabilir mi?
-
Son idari hakimlik sınavında 300. sıralardaki adayın puanı, neti kaçtı acaba bilen var mı?
-
Arkadaşlar geçmiş taban puanları bulamadım ben bi liste vs. var mıdır?
-
Su sınava isi olup basvuracaklarin yerinde olmak isterdim.180 tl cok bnce.
-
@shadowmoon son sınavda 59 alan 21 gkgy 191.siradaydi bu bir fikir verebilir belki.
-
Ya aga işletme fakultesi mezunu olup bu sinava daha once giren ya da basvuracak olan var mı? Bir cevap verin de calismaya baslayalim artik
-
@möözun teşekkürler hocam öyle yapayım
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Dostlar toplu bir açıklama yapaýim.
Transkript yollayacagiz basvuruda bunun gayesi yeterli hukuk dersi alip almadigimizi olcmek. Bu basvurudan sonra degerlendirilcek ve adalet bakanligi kendi sitesinde bir sorgulama ekrani acacak. O ekranda durumun olumlu ya da olumsuz oldugu belli olacak.
Sinava daha evvel 2 hukuk temel dersini almis arkadaslarim girdiler. Bu baz alinabilir. Net bir standardi yok belirlenmis. Ingilizce hukuk konusu spesifik bir ornek daha once rastlamadim ama hukuk dersi nihayetinde diye dusunuyorum. Kabul gorecektir zannimca.
Tekrar edelim sinava hukuk fakultesi yaninda yalnizca biz giriyoruz. Kota uygulanmayacak yani basarili olup oransal olarak listeleri biz alirsak o kadar cok sansimiz artacaktir.
Sinavda bir degisim yok. 70 soru alan. Bunun 35 i adli ile ortak 35 i ise idari yargi hakimligi alani. 30 da gk gy sorumuz var. Oranlama ise puanlamada yuzde 80 alan yuzde 20 gk gy olacak yine. Yani gk gy tam yapilinca 20 tam
puan alan tam yapilinca 80 tam puan getirecek.hocam peki ben mi yanlış anladım hukuk alanında doktora yapanlar direkt mülakata mı alınacaklar? hadi 300 kişi varsa doktora yapıp başvuran sınava kimse girmeyecek mi?
-
@beveridge-eğrisi dostum senin sorunun net cevabını cümleden anlamak biraz zor gibi ama bence yarin hakim savcı adaylığı birimini ara bir sor cunku cümle su şekilde:
İdarî yargı adayları için; Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında
yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az
dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak, Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de
Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip
başarılı olanlar ile Hukuk Fakültesi dışında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında
yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört
yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim
kurumlarından mezun olmak, -
@legolas, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Hukuk Yargılama Usulü kismi için
HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU yeterli mi arkadaslar ?Kimse bilmiyo mu
-
@legolas hocam önceki cevaplarda bu soru için yeterlidir cevabı vardı hatırladığım kadarıyla.
-
@beveridge-eğrisi işletme fakültesi mezunları da sınava girebiliyor elbette. Her okulda olmadığı için ayrıca belirtmiyorlar sadece. İibfli olarak giriliyor yani.
-
@murat587 ben de yarın aramayı düşünüyorum. E-devlet üzerinden çıktı alınabiliyor ama onaylı örneği nedir ya. E-DEVLET çıktısı bari kabul olsaydı. Resmi site.
-
@kiziroğluhey, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
üstadlar kolay gelsin sorum biraz alakasız ama bilgisi olanlar yanıtlarsa müteşekkir olurum. Bedelli askerlik başvurusu ve celp tarihi sırası muallaklığı hepimizin malumu bu durumda sınava başvuruda bu durum bi sıkıntı yaratır mı? izlememiz gerekli prosedürler nelerdir?
Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar ?