2018 İdari Yargı Sınavı
-
@kismetnasip hocam sanki biz bu tür olaylar ayyuka çıktıkça itiraz etmeyelim diye bu tür sözle edebi bir dille anlatılıp sakinleştiriliyoruz gibi geliyor.
-
@suigeneris bu tür sınavlarda ahbap çavuş ilişkilerinin ezelden ebede değişmez bir gerçek olduğunu hepimiz idrak etmiyor muyuz? Çok da şaşırmamak, moral bozmamak lazım. Biz elimizden geleni, sınavlara hazırlanarak üzerimize düşeni yapmaya çalışalım. Sonuç ne olursa olsun, vicdanınız rahat olsun.
Maalesef, her gelen bir öncekinin yaptığını bozmaya, mümkünse kendisi ile dirsek temasına girmeyene yaşama hakkı vermemeye çalışıyor. Hal böyleyken, kılıçlar bir gün hesap gününe hazır olmak üzere bileniyor. O sebeple, dengeyi iyi ayarlamak, yanlış yollara meyil etmemek lazım. Allah'ın adaleti şaşmaz. Ama bugün ama yarın, bir şekilde herkes ettiğini buluyor.
Gayret bizden, takdir Allah'dan. -
@burcuburcu olabilir hocam ama benim öyle bir niyetim yok. Sadece bu tarz durumlar karsisinda umutsuzluga kapilmamak icin insanin kendini sakinlestirmesi gerektigi taraftariyim. Gelecege dair umudu,inanci olmayan bi insan suanini verimli geciremez. “Zaten torpilim yok beni hakim yapmazlar” dusuncesine kapilip bugun yapmasi gerekeni yapamayabilir insan. Boyle umut kirici durumlar karsisinda yaradana siginma ve guc bulma taraftariyim, oyle de yapiyorum. Ama baskasinin nasil ne tarz bi amaci vardir bilemem.
Diger bi taraftan da bakarsak, bu surecte ben sunuda cok gordum, cogu kisinin motivesini bozmak,ders calismasina engel olmak icin “boyle torpil isliyor, soyle soyle kimsen yoksa bosa calisma” tarzinda konusan artniyetli cok insan gordum. Boyle anlarda o tarz soylemlerden etkilenip dersi birakmaya meyilli dostlarimiza “milletin nesi olursa olsun, bizim her seye gucu yeten Allahimiz” var demek bence en dogrusu. Hep de demeye devam edecegim -
Siz Böyle bir ortamda Torpil yaparmısınız milletin birbirinin kuyusunu kazmaya ayağını kaydırmaya çalıştığı bir ortamda en ufak birşeyde fetöcü damgası yeme ihitmalinin olduğu bir ortamda siz torpil yaparmısınız bunu sorun kendinize
-
Arkadaslar duyumlar ne yonde 2018kpssye girmeden bu ilan gelecek mi? Son durum nedir
-
@duranvarlık idari yargı hâkimliği çok karışık .
Onun dışında zaten Adli ilan hep geliyor zaten. -
@suigeneris idariyi sormustum dostum:(
-
İdari yargıda ihtiyaç olmadığı, sınav açılma ihtimalinin zor olduğu, açılırsa belki 2018 Aralık olacağı şeklinde bir duyum aldım malesef.
-
İnşallah farklı bir gelişme olur da bahar aylarında ilan gelir...
-
@mr-aday doğru doğru ..
-
@suigeneris hakimlik icin degil butun mulakatla alim yapan a grubu kadrolar sayistay denetcilifi kaymakamlik icinde gecerli
-
Arkadaşlar Aralık 13 Askeri birligime teslim oluyorum. 6 ay kısa dönem Denizci olarak .
Bu süreci yaşayan arkadaşlara Sorum olacak .
Birkaç kitap götürup çalışan oldu mu ?
Ya da Kanun cep kitapları götürmek daha mı mantıklı ? -
@mr-aday duyumunuz nereden acaba belirtebilir misiniz ? Sağlam duyum aldim ilkbaharda alım var diyen de var yok diyen de
-
@suigeneris dostum bende denizciydim eğer muhafız olursan pek zamanın olmaz günde 4 saat çift nöbet tutma ihtimalin çok yüksek diğer zamanlarda da eğitim yaptırırlar tâbi bu benim dediğim iskenderun acemi marmaris aksaz için gecerli sen nereye düştün
-
@olursaolur Bakanlıkta bir tanıdıktan edindim.
-
@fetih1453 acemi İskenderun hatay. Üstada orasi yazıyor . %95 usta farklı yer oluyormuş . Ama ben şunları duydum hep . Acemi zor olur da . Usta çok rahat edersin .
-
@mr-aday senin duyum sağlamdır bence . Çünkü seni de az çok burdan tanıyorum . En kotu 2018 aralık 100 kişi olmadi . 2019 ......
-
bundan nasıl bu kdr emin olabiliyosunz pki??Çünkü bu yıl idari yargi sinavi açılmadı haziran ayinda olur diye düşünüyorduk
-
@suigeneris bn de hatayda aralik ayinda gitmistim acemilige..oncelikle acemilikte yazisi guzel olan var mi gibi bir soruya hemen atla bn atlamis ve acemiligim cok rahat gecmisti yazici olarak..sonrasinda zonguldak eregliye gittim usta birligi icin denildigi gibi yuzde 95i farkli yerlere dagiliyor..belki de dusebilcegin en kotu yerdir eregli ! Muhafizdim bn 4 saat araliksiz tek basina nobet vardi ve inanilmaz bir disiplin..neyse soruna geleyi acemilikte ders calisman cok zor ama usta da bunlara ragmen baya calisabilirsin..tabii orda ki ortam biraz farkli oluyor o tamamen sana bagli ancak ortam ve zaman ders calisabilmene musait
-
Benim bir sorum olacak arkadaşlar..Idari hakimlik veya kaymakamliktan birine hazirlanmayi dusunuyorum..sizce hangisinin olma ihtimali daha yuksek ?