Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim
-
Arkadaşlar benim mülakat günüm 4 ocak salı yazıyor 4 ocak çarşamba gününe denk geliyor sanrm günü yanloş yazmışlar benim durumumda olan arkadaşlar ne düşünüyor ne yapalm bakanlığı mı arayalm
-
@hakimim_25 en mantıklısı Bakanlığı aramak hocam
-
Arkadaşlar Gardiyanlığı kazandım ve muhafaza mülakatina girmekte kararsizim a grubu ilanlarını bekliyorum. acaba muhafaza kazandigimizda a grubu bi kadroya geçişte sıkıntı oluyor mu ve sınavlara gidiş geliş izin alma durumu nasıl bilgisi olan cevaplarsa sevinirim teşekkürler.
-
@xess olmaz hocam sıkıntı. Canlı örnek var karşınızda anında imzalayıp göndereceklerdi hem de taşra uzmanlığa ben feragat edeceğimi söyleyip durdurdum.
-
@Antimülakat Anladım hocam teşekkürler
-
@mstf taşra memurluk mulakatı ıcın onceden evrak teslimi felan yapmak gerekiyor mu antimülakat bey ..yardım pls
-
@Antimülakat Bu saydıgınız KYK-PTT_MSB alım yapacak mı ..bu kurumlar merkez alımların dışında ki alımlardan mı ..Cahilliğimi mazur görün
-
@yenilmezserhat yok hocam mülakatı kazananlardan gerekli belgeler istenip daha sonra kura çekimi yapılacak.
-
@yenilmezserhat evet bu kurumlar büyük aksilikler olmaz ise her yıl alıma çıkıyor, bunlar merkezi alımdan bağımsız olarak mülakatla alım yapan yerlerdir. Örneğin, KYK il il farklı taban puanlarda kalırken 75'lere kadar puanların düşebileceğini bilin. 10 katı kadar kişi mülakata çağrılır.
-
beyler acaba mülkatı geçip kura çektikten sonra becayiş gibi il takası yapılabilir mi?
-
@AlpEren Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim içinde söyledi:
beyler acaba mülkatı geçip kura çektikten sonra becayiş gibi il takası yapılabilir mi?
yapılamaz diye biliyorum.
-
@AlpEren becayiş gümrük ve ticaret bakanlığında yok hocam, eş durumu, sağlık durumu gibi bir durum söz konusu değilse kuradan gelen yere razı oluyorsunuz.
-
@Antimülakat hocam bu kura yüzünden başka bir forumda mülakata gitmeyecek birini gördüm.Herhalde bu kura çoğu kişinin gümrük seçimini etkiliyor.
Bir de eş durumundan kuraya girmeyenler 4 ve 5. bölge oldu mu eş durumu olsa dahi bu bölgelerde çalışıyor doğru mudur acaba ?
-
@zaknafein hocam yasa ilk çıktığında, gtb bir değişiklik ile 4. ve 5. bölgeyi yapmayanların eşleri özel sektörde çalışsa dahi bu bölgeye göndereceğini söylemişti. Daha sonra idare mahkemesinde açılan dava sonucu bu madde kaldırıldı. Şu anda eşi özel sektörde olup, gerekli şartları taşıyanlar o ilde kalıyor ama GTB'de bu konuda bir değişiklik olabileceği konuşuluyor. Kimse uzun yıl devam edeceğine inanmıyor.
Evet GTB memurluklarinda bilinen ve/veya kulaktan dolma bilgilerle mülakattan vaz geçenler oluyor. Kura, rotasyon, mesai ve nöbet gibi şeylerin hayatlarında sıkıntı olacağı endişesiyle vaz geçiyorlar. Mülakata katılım: her memurluk için alınacak aday sayısının en fazla 2,5 katı kadar olur.
-
@Antimülakat hocam şu an gündemde olan referandumdan sonra 657 de değişiklik yapılacağı söyleniyor.Herhalde eş durumu o zaman netlik kazanır ama göstermelik çalışarak rotasyona tabi olmamak niyetinde olanlar değilde gerçekten aile birliğini sağlamak için devlet gerekli kriterleri taşıyanları tespit edip ona göre eş durumu uygulansa daha hoş olur diye düşünüyorum.
-
Ben myk mulakat sonucu bekliyorum burda da doner sermaye listesindeyim burada mulakati gecersem yerlesirsem sonrasjnda myk aciklanirsa oraya geciste sikinti yasar miyim?
-
@zaknafein kardeşim emin ol devlet bu konuda oldukça aile birliğinin sağlanmasına yönelik yasal düzenlemeler yaptı, yapıyor. Kolay kolay mağduriyet yaşayan insan kalmadı diyebilirim, eskisi gibi bazı kurumların uğraştırması dışında eşler aynı şehirde imkan dahilinde bir araya getiriliyor. GTB'de ise bu pek mümkün değil, kurumsal bazı nedenlerden ötürü rotasyon uygun görülmüş. Belki bir değişiklik ile bölge sayısı azaltılabilir, bu durumda atandığın yerde uzun süre kalma durumu söz konusu olabilir. Öyle bir şey olmaz ise GTB için şu anki mevcut koşullar devam eder.
-
@Antimülakat hocam merhabalar ben sıteye yenı üye oldum bır kaç sorum olacaktı nacızane cevaplarsanız çok sevınırım 1) unı de memurum kabul edersınız kı unı maaşları dusuk evlıyım bır çocuğum var esım çalışmıyor gümrük muayene mülakatına gırıcem p3 90,2 merkezıden Dhmı de aklımdan gecıyor tabi merkezı de önümüzü görmek zor ne olur bılınmez muayeneyi istiyorum hem meslek olarak hem maddiyat olarak ama çalışma şartı zor herhalde hem rotasyon hem çalışma temposuyla. ailemi çok ıhmal edermıyım dıye korkuyorum. bana verecegınız bilgiler ve tavsıyelerınız ne olur.başınızı ağrıttım bıraz ama:)
-
@çirkin_kral kardeşim meslekte çalışma tempon şehirden şehire, hatta müdürlükten müdürlüğe değişir, Örneğin; Kapıkule'de yeri gelir 12-12 çalışırsın. Oysa, aynı bölge görevi içerisinde sayılmasına rağmen Muğla'da tatil yapa yapa çalışırsın. Izmir'de genel olarak 8:30-17:30 çalışırken, Istanbul'da yoğun yerlerde mesaiye kaldığın zamanlar olur. Bu işlerde mesaiyi dert etme sonuç olarak memursun, özel sektöre göre her halükarda daha fazla vakit sana kalır. En nihayetinde rapor ve yıllık izinlerin, resmi tatiller vs. bunları kullanacaksın. Ama rotasyon olayı maalesef GTB çalışanları için en büyük problem, her bölge de çalışmak can sıkıcı. Buna bir alternatif bulurum diyorsan sıkıntı yok, eline geçen para en kötü ihtimalle 3 binin üzerinde olacaktır.
-
@Antimülakat eyvallah hocam sagolasın