21-28 Mayıs 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) İstişare Bölümü
-
Alan bilgisine başvuru yapmiyoruz degil mi su an? Oturum secme sayfasında yalnızca oabt- g gy -eğitim bilimleri görülüyor bende. Yarın da son gun gerildim bi an.
-
@lisbeth dogrudur once gk gy tek oturum basvurusu ve 1 oturum secerek ucret yatiracaksiniz. 27 sinde alan basvurumuz baslayacak.
-
@paretowilfredo tamamdır çok teşekkürler. Sabah osym basvuru merkezine gitme plani bile yapmaya başlamistim gerek kalmadi.
-
@ykbs Bu noktada şöyle bir zorunluluk vardı geçen yıl; örneğin, Manisa'da gk-gy sınavı yapılıyor ama alan sınavı yapılmıyor. Alan sınavı için sadece İzmir'in güney/kuzey bölgesine izin veriyordu sistem. Yani Manisa'daki öğrenci, gk-gy sınavına Manisa'da alanı da tutup Bursa vb.bir yerde giremiyordu. Sistemin izin verdiği il dışında bir yerde girmek isterse gk-gy sınavı için de Bursa'yı seçmesi gerekti. Yanlış mı biliyorum @paretowilfredo ?
-
@Hayatım-Sınav Tersi durumda şöyle bir sorun ortaya çıkıyor; kişi gk gy başvurusunu yaptı sistem de Mernis adresi nereyse orayı seçtirdi. Küçük il orası da. bu seçimi yaptıktan sonra alan için kendi küçük ilini seçememesi durumu söz konusu. Bu durumda kendi ilini Gk-Gy için seçerse, alan sınavından feragat etmiş mi sayılacak?
Başvuruları ayrı ayrı almaları bu durumun önüne geçmiş bence. Bir arada il tercihi yaparken engel olabilirdi ancak şu mevcut başvuru sisteminde böyle bir şey yapması mümkün değil. Kaldı ki mantıklı değil.
-
Kılavuza yeniden göz attım. Yazım dilinde zaten anladığım Gk-Gy oturumu ile ÖABT'yi bir sınav, bizim alan sınavını ayrı bir sınav olarak değerlendirmişler. O maniyi de ÖABT ile GK GY arasına koymuşlar. Bizim açımızdan dediğim mantıkla böyle bir sorun olmayacaktır
-
@paretowilfredo ösymnin sitesinde listeler yayınlanmış. Alan sınavı için yakın sınav merkezleri olarak listelenmiş. Örneğin, Bilecik için sadece Eskişehir Bursa var girilebilecek sınav merkezi olarak
Mesela ben Bilecik'te gk-gy sınavına girsem, alana Antalya'da girebilir miyim? -
@Hayatım-Sınav O kısmı evet. Ama gk gy için seçmeye sistem kendi ilinde mani olmuyorsa, Alanda bunu seçmenize mani olmayacaktır. Ayrı başvurular ikisi çünkü. Varsa da öyle bir durum 27'sindeki başvuruda sistem ikaz edip değiştirtecektir zaten.
-
Cumartesi sabah oturumu sadece çekoya girecek adaylar 2 saat ne yapacak sınıfta uyuyacak mı programa bak!
-
@paretowilfredo hocam isletmenin kpss ortalamasi kac?. 20 yapsak yeter mi?
-
Arkadaslar merhaba.genel kultur genel yetenekle ilgili onerebileceginiz bi kaynak var mi tecrubeli arkadaslar cevaplarinizi bekliyorum
-
@summer hocam tarih dışında kaynakların pek önemi yok şu andan sonra altyapın yoksa kültüre çalış fulle. Tarih için data parola evveliyet garanti 20 üstü yaparsın
-
@Fişek-MORGEN Cok tesekkurler alt yapim yok ilk defa gircem.Tarih icin internetten video izleyerek calismami onermislerdi ama video izleyerek yapamiyorum ben.Onerdiginiz kaynaklara bakicam
-
Alan başvuruları yarın başlıyor dostlar. Aman dikkat, süreyi geçirmeyelim, doğru şekilde başvurumuzu yapalım. Aklınıza takılan soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz;
http://www.tercihiniyap.net/kpss-a-grubu-alan-bilgisi-basvurulari-yarin-basliyor
-
Arkadaşlar yeni sistemde 1 tane net yapılmazsa puan hesaplanmayacak diye bir şeyler okudum bazı yerlerde doğru mu bu? Diyelim ki ben, iktisatta sadece 1 soru işaretledim ve o da yanlış çıktı yani hiç netim yok. Bu durumda içinde iktisat dersi bulunan puanların hiçbirisi hesaplanmayacak mı? Ya da bir başka derste 5 doğrum 10 yanlışım var netlerim eksilere düşer o dersin olduğu puanlarda hesaplanmayacak öyle mi?
-
@BoleynGirl Aynen dostum. 1 Ham puan elde etme koşulu getirildi. Bu da en az 1 nete sahip olmayı gerektirecek.
-
@paretowilfredo bu durumda şahsım adına konuşursam, çeko, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler oturumuna girmeme gerek yok değil mi? Çünkü bu zamana kadar o derslere hiç bakmadım bile. Zaten amacım GUY sınavına girebilmek.
-
@BoleynGirl Tek amacınız buysa mantıklı bir karar olabilir. Ama şansınızı arttırmak adına girmeyi de tercih edebilirsiniz. P48 puanınıza alternatif puanlar elde etmenizi sağlar. Çünkü 3 dersin içinde olduğu puan türü sayısı 20'ye yakın.
-
@paretowilfredo Haklısınız fakat ben bazı sağlık sorunları sebebiyle sınava şubatta çalışmaya başladım ve haliyle de hedefimi bu sene için GUY ile sınırlandırmak zorunda kaldım. Stratejik davranıp en azından GUY'a girebilecek puanlar almayı hedeflediğimden kalan kısa sürede asıl lazım olan 4 temel derse odaklanmak daha mantıklı gibi geldi. Bu saatten sonra şahsi durumumu göz önüne alınca çeko ya da kamu yönetimi ile zaman kaybetmektense iktisat, muhasebe, hukuk ve maliyede daha fazla net yapmaya odaklanmak daha iyi olur sanki.
-
@BoleynGirl Yaklaşımınız mantıklı. Çok geçmiş olsun ayrıca. Sağlığınıza kavuştuysanız inşallah daha güzel olacaktır artık bir şeyler. Sizin durumunuz biraz münhasır olduğundan kendi açınızdan dedikleriniz mantıklı geldi. Sizin takdirinize bırakıyorum. Her durumda hakkınızda hayırlısı olsun.