Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
@hepbiacaba paylaşımın için sağolasın.Anlaşılan komisyon üyelerinin ciddi yada rahatlatıcı olmaları o anki ruh hallerine yada adayın tavrına göre değişiyor.Allah hepimiz için hayırlısını versin
-
Bugün girdim mulakata
1alan sorusu
Kisa vadeli sigorta kollari
Sigorta başlangici
1anayasa sorusu.
1memleketimle alakali yazar sorusu.
Ben alanimla ilgili olan ve anayasa hk ile ilgili olan sorulara net doğru cevap verdim çok iyi bildiğim yerlerden geldi. Verdigim cevaplara kafa sallayip not aldilar çok güzel dediler. Anayasa hk sorusunu komisyon bşk sordu doğru cevaplayinca kafasini salladi doğru dedi. Memleketimle alakali çok konu döndü çok guleryuzluyduler. 2kurum mevzuat sorusunda cevapladim ama tam ayrıntı bilemedim. Bilemedigimi farkettim ve suan hatirlayamiyorum efendim dedim. En son okuduğum kitabi sordular. Anlattim çok beğendiklerini söylediler. Not aldılar. Gerçekten komisyondakiler çok iyidiler. İnsani çok rahatlatiyorlar. Heyecanli olduğumu anlayıp bir süre sonra geçti mi heyecanın diye sordular. Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur. -
@rapunzel hakkınızda hayırlısı olsun hangi komisyondu acaba
-
@iibflibirgarip 4.komisyon
-
Nasıl geçmiş sizce arkadaslar ? Kurum mevzuati sorusunu çok iyi aciklayamadim tam net olmadi yani en son baktım olmuyor açıklayamıyorum suan hatirlayamadigimi söyledim. Ama gerisini doğru cevapladim.
-
@rapunzel bence güzel geçmiş hocam kurumun çalışanı değiliz yine de girmek istediğimiz yeri az çok araştırıp bişeyler geveleyebilmek bile başarı, bence onlarda farkında bunun hayırlısı olsun inşallah hakkınızda paylaşım için teşekkür ederiz
-
@yldzkrc rica ederim hocam ne demek. İnşallah hepimizin hakkinda hayırlısı olur. Sonuçları da güzel alırız inşallah.
-
@hepbiacaba hocam komisyondakileri de anlamak lazim sabahtan aksama kadar kac kişiyi analiz ediyorlar. Yorgun olabilirler haklı olarak sıkılmış olabilirler. Sizin sorulara cevap verebilmeniz çok iyi olmuş. Öğleden önce son saatlere doğru çok yorgun oluyorlar beklerken onu farkettim. Siz sakın kötü düşünmeyin. Nasibimizde varsa olur zaten.
-
Hukumetin politikasina gore istihdamin arttirilmasi gerekiyor benim duyduguma gore mulakata girenlerin baya bi kismi guymus bence issiz olanlarin sansi daha yuksek
-
Arkadaşlar 2.komisyon kamu yönetiminde neler soruldu?
-
@rapunzel bölüm neydi sizin hocam?
-
@hepbiacaba Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı içinde söyledi:
@Sipsilimarpuc Komisyonla ilgili değerlendirmeniz ilginç ben de tüm sorulara cevap verebildim çok şükür ama 4. komisyon üyeleri benim mulakatimda gayet ciddi ve resmi idiler. Alan ve kurumla ilgili sorular dışında oyle keyifli diyebilecegim bır sohbet olmadı. Bu kadar değişkenlik olması çok ilginç.
hocam bilemem ki şimdi herkesin iletişimi farklıdır,benim göçte komisyon resmiydi asilden kazanamadım başlarda yedekteyim. nasipse varsa resmi de olsalar olur
-
Merhaba arkadaşlar, 1.komisyon, kamu yönetimi
AB ye tahmini hangi yıl gireriz?
ÇYDD hakkında ne düşünüyorsun, bahset filan?
Uydu kent?
2-b nedir, detaylı anlat, İstanbul örnekleri misal?
Kendini tanıtma faslı, bazı detayları aç dendi? Aklımda kalan bunlar
Etraftan duyduğum, mizan, bi muhasebe kaydı, konsinye mal, peşaver sorunu, bosna hersek ilk başkanı,..
Girenlere ve girecek olanlara başarılar -
Cuma günü saat 14 gibi 1. Komisyonda girdim. Çıkınca 600 km araba kullandım o nedenle yeni yazabiliyorum. Bölümüm Uluslararası İlişkiler.
Öncelikle belirtmek isterim ki komisyonlar kişilerin bölümlerine göre davranıyor. Benim edindiğim izlenimlere göre ÇEKOculara iş hukuku Sgk çok sert sorular gelebiliyor. Aynı şekilde Kamu yönetimine çok detay hukuk soruları gelebiliyor aynı zamanda güncel konularla ilgili kamuyu ilgilendiren çok detay konular da gelmiş. Uluslararası ilişkiler ucu bucağı olmayan bir bölüm olduğu için nereden soru gelebileceğini kestirmek çok da mümkün değil ancak Suriye politikası, savaşlar, hukuksal sorunlar, enerji arzı çıkan başlıklardan bazıları. Diğer bölümlerden arkadaşlardan ise edindiğim izlenime göre kendi alanlarında iyi olmaları bekleniyor. İktisatçı iktisatı iyi bilecek, maliyeci vergi mevzuatına hakim olacak şeklinde bir beklenti var. Tabi bunlar benim izlenimlerim sadece yol gösterebilmek için yazıyorum.
Kendim aynı zamanda Matematik öğretmeni olduğum için bana öğretmenlikten girdiler alandan çıktılar. 1. Komisyonda MEB den 2 kişi var bana özel öğretimle ilgili mevzuat bile sordular. MEB den olan kişiler anladığım kadarıyla kişilerin jest ve mimiklerini, kendini ifade yeteneklerini sunumunu puanlayan komisyon üyeleri. Ben sadece komisyon başkanı ile konustum soruları da o sordu. Sorulan sorular eğitim hakkı ile ilgili anayasal ve uluslararası hükümler, tevhidi tedrisat kanunu vs. Sonucların sorulara göre şekilleneceğini düşünmüyorum öyle olsaydı herkese keyfi sayıda ve keyfi konulardan soru sorulmazdı. Umarım bir nebze de olsa yardımım olur. Girenlere ve gireceklere başarılar dilerim. Allah yardımcımız olsun. -
Arkadaslar yarin mulakatim var sehir disindan geliyorum. Erken saatlerde gitmenin avantaji oluyor mu? Mulakattan çıkan kisilerle bilgi alisverisi vs.? Aksi takdirde biraz geçeceğim.
-
Erken gitmenin pek bir avantajı yok bence hocam. Bilgi alış verişi de pek mümkün değil. Mülakattan çıkan doğrudan dışarı çıkıyor genelde. Mülakat öncesi için ise zaten hazırlanıp gidiyorsunuz. Yaklaşık 25 kişi öğleden önce alınıyor.
-
ne kadar kazanıyor denetmen yardımcısı bilen var mı ?
-
@ilanbekleyenadam ayni soruyu googleda yazıp arattiginda cevaba çok rahat ulaşabilirsin.
-
@hayalimsgk görememiştim bir daha bakayım
-
-daha önce sorulduysa kusura bakmayın- kesin olarak mülakat listesindeki sıraya göre mi alınıyor? isim sırası vb. başka bir sıra yok değil mi? ona göre erken veya geç gitmeyi düşünüyorum ben de bu hafta.