Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
öncelikle mülakatlarla ilgili paylaşım yapan ve yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim,Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.fakat paylaşım yapmayanda çok çok kişi var gerçekten anlamıyorum.kimse kimsenin kısmetini yemez.hepimiz belli puanlar alıp bu mülakata girmeye hak kazanmışız zaten ki bilgi seviyemiz ortada.en azından soruları paylaşmayıp ortam hakkında bilgi vermeniz bile ilk defa mükalata katılacak arkadaşları bir nebze de olsa rahatlatacak.duyarlı arkadaşlara teşekkür eder,bu mesleği duyarlı arkadaşlarımla icraa etmeyi dilerim.iyi geceler...:pray_tone2:
-
İkinci gün girmiştim. Katılım olağandı. Şimdilerde katılım ne düzeyde dostlar?
-
- Komisyon, Çeko.
Kanunu dikkate alarak GSS durumunu açıkla.
İş sözleşmesinde deneme süresi ve tarafların bu süre içerisindeki yükümlülükleri nedir?
Arzı etkileyen faktörler nelerdir?
6-7 dk arası sürüyor. Soru sayısı forumda yazılanlara göre az geldi bana. İlk soruyu baya ayrıntısıyla açıkladım belki ondan olabilir. Tabii diğer sorularda da detaya iniliyor. Komisyon gayet rahat davranıyor. Gerilmeye gerek yok.
Komisyonlar 9.30 civarında alıma başlıyorlar.
- Komisyon, Çeko.
-
- Komisyon işletme
- üniversiteyi okurken nerede kaldın
-kısaca aileni tanıt
-sgk reformu hakkında ne biliyorsun
-4a 4b 4c kimleri kapsar
-uzun vadeli sigorta kaynakları nelerdir, hangi haklardan yararlandırır
-anayasanın değişmeyecek maddeleri nelerdir, 4. Maddeyi değiştirirsek ilk 3 madde değişebilir mi
-bilanço nedir, bilanço kalemleri nelerdir
-işçi kaç saat çalışır
-
Gelir ve ücret arasındaki fark neydi
-
@Unutan hocam en sade şekilde gelir;bir ekonominin dönem içindeki ücret faiz rant ve kar kazançları toplamı, ücret ise emek(işgücü) karşılığında ödenen(alınan) bedeldir.söylenebilir, başarılar
-
@Unutan SGK için soruyorsa
Gelir: iş kazası veya m. hastalığı sonucu sigortalıya ,sigortalının ölümü halinde hak sahiplerine yapılan sürekli ödeme
ücret: bir kimseye bir iş karşılığı işveren ya da 3. kişiler tarafından yapılan ödemedir -
@dembaba Evet buydu, okuyup hatirlayamadim. Çok teşekkür ediyorum.
-
Arkadaşlar ben birinci komisyonda girdim. Daha girer girmez, başka bir kurumun sınavına girip girmediğimi ve sınavın sonucunu sordular. Bende mülakata çağrıldığımı söyledim. O zaman, iki kurumuda kazandın hangisini seçersin dediler. Ben biraz yuvarlak cevaplar vermeye çalıştım. Sonra hepsi birden baskı yapmaya başladı net cevap ver diyerek. Ama gülüyorlardı Bende diğer kurumu seçeceğimi söyledim. Kafa salladılar sonra diğer soruları sordular. Acaba beni en baştan çizmişlermidir?
-
TRT'de mali denetçi yardımcısı ve uzman yardımcısını kazanan 22 kişiden 8'inin listede ismi var. Umarım kısa sürede bu durumu kuruma bildirirler.
-
Katılım ne düzeyde arkadaşlar?
-
..........
-
Arkadaşlar bende yarın gireceğim mülakata Allah izin verirse. Soruları ve detayları çıktıktan sonra paylaşırım. Lakin öncesinde sormak istediğim bir şey var size. İnternette bu sosyal güvenlik reformuyla ilgili çok fazla şey mevcut. Kısaca bu konu hakkında bilgi verebilecek bir arkadaş var mı acaba? Şu Ssk bağkur ve emekli sandığının birleşmesi tamam ama diğer kısımlar biraz karışık sanki.
-
@dr.-price kaçıncı komisyon
-
2.komisyon bölüm Maliye
-Muhasebenin fonksiyonları
-Meclisin hükümeti denetleme yöntemleri ve anayasa değişikliği olursa bunlar değişecek mi(burada biraz kem küm ettim..)
-Gelir üzerinden alınan vergiler nelerdir ve oranları nedir
Damga vergisinin oranı kaçtır.
-Türkiye'de fosil kalıntılı orman neresidir. (Hiçbir fikrim yoktu)
-Açık piyasa işlemleri nelerdir.
Bana da başka sınav kazandın mı dediler ben de gümrük müfettiş yardımcılığı yazılı sınavını kazandığımı söyledim iyi mi oldu kötü mü bilemiyorum. İkinci komisyon bana çok sıcak gelmedi açıkçası ama öğleden önce son giren olduğum için olmuş olabilir diye düşünüyorum. -
@Nisan 2. komisyon
-
@dr.-price Tsk ederim.. 2. Komisyon epey soru soruyor sanırım.. neyse ki benim 4
-
@Nisan bekleme kısmında benden önce girenlerden 5 dkda çıkan da oldu 10dk da. niye bilmiyorum ama muhabbetin gidişatına göre ya da soruları bildikçe uzadığını/kısaldığını düşünüyorum.
-
1.komisyon maliye bölümüm girdim kendini tanıt sonra memleket soruları falan daha sonra yurtta nerde kaldın ne yurdun açık mı falan diye sonra mali tablolar nedir say dedi. Saydım sonra solow artığı geldi şansa cevapladım Hizmet akdi nedir dedi sonra çıkabilirsiniz dedi 3 dk falan sürdü komisyon bazı konularda üstünüze gelebilir sakin olun başarılar herkese hiç maliye sormadılar bu arada ilginç
-
Iktisatcilar yok heralde mulakata giten