Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
@uzman evet nedense her yıl yapılan paylaşıma bianda korkular saldı kapattı grubu ve nedense ikinci günden sonra kapandı
-
Yeni yazabiliyorum arkadaslar, ben de bugün 4.komisyonda mülakata girdim. Rahatlatıcı bir ortam var, oldukça keyifliydi. Komisyondaki 3 kişi daha güler yüzlü diğerleri nötr gibi.
Kendimi tanıtma faslı olmadı, aile, okul gibi şeyleri kendileri sordular.
Daha sonra sgk denetmenlerinin görevlerinden başladık sorulara, bugünün favori sorusuydu sanırım.:) Gss, isteğe bağlı sigorta, kayıtdışı istihdam, kayıtdışı istihdam oranı, sosyal güvenlik gibi kavramlar sordular. Daha fazla da olabilir konuştukça yenileri eklendi, cevap verdikçe onayladılar çok iyi filan dediler. Daha sonra alan sorularına geçtik Tüfe, kapanma noktası, azalan marjinal fayda, gelir nedir de alan sorularımdı.
Alan sorularına geçince kısa bir tutulma ani yasadim, iyi gidiyorsun heyecanlanma telkinlerinde bulundular.Başka sınavlara girip girmediğim soruldu, uzmanlık mulakatina da katılmıştım. Burada kalacak misin peki diye sordular en son. -
Paylaşilan bilgiler,notlar, tecrübeler vb. Hic bizaman ne kimseyi öne geçirir nede geride birakir, herkes sadece nasibindekini yer ve yaşar..
kimisinin bu koşuda ilk yili kimisinin 2 kimisinin 3 yada daha fazla.. ayni yollardan gectik geciyoruz burda yada baska forumlarda paylasilan bir cok sey birbirimizin derdini paylasmak, stresimizi yorgunluğumuzu, heyecanimizi biraz azaltmaya vesile olmak adina.. nacizane paylaşmak(ister bilgi olsun ister tecrübe farketmez) rakip olmaktan önce insan olmanin bi gereği olduğunu düşünüyorum.. hakkinizda hayirlisi olsun her daim -
@-Deficit- hocam gecmis olsun hayirlisi olsun hakkinizda bolumunuz neydi
-
Arkadaslar kendini tanitma faslinda dogumdan mi baslanmali hizlica yoksa universite itibariyle mi devam edilmeli
-
@tirilaylay teşekkürler, iktisat.
-
Arkadaşlar bilemiyorum bu değerlendirme ne kadar doğru olur ama komisyondaki kişilerinin sorduğu soruları bilmemesi, sadece önlerindeki iki satıra bağlı olmaları kabul edilebilir değil. Ben 1.komisyonda girdim. Gözlemlerime göre kendileri bilmiyor söylenenleri de kitap ile sınırlı değerlendiriyorlar.
-
@yldzkrc bende anlamadım. sanki bu yıl ilk defa yapılıyormus gibi mülakata olumsuz etki olur deyip durdurdu ordaki yönetici bayan. hayır yardımlaşılmayacaksa neden açıldı grup.
-
@-Deficit- geçmiş olsun hocam bende 4 komisyon ve iktisatcı prova yapmış oldum : hukuktan soru geldimi ?
-
@uzman gelmedi hocam neyseki
-
@-Deficit- bende hukuk calısıp calısmama konusunda kararsız kaldımm simdi calısmasam kesinn gelir gerçi bu saatten sonra calısılan hukuktan nolur.
-
-
@tirilaylay Doğumdan başlıyor herkes hocam.kısa geçmek yeterli bence Doğum memleket ana baba yada eş kısımları,ardından da eğitim süreci
-
Arkadaşlar bana 4.komşsyon kendimi tanıttırmadı özgeçmişten bakıp İzmir'de mi okudun nerde kaldın gibi sorular sorup direk soru sormaya başladılar .böyle yapılan var mı başka ? Anlamadım yoksa benim o sorulara cevap verdikten sonra kendimi tanıtmaya başlamam mı gerekirdi ?
-
@-Deficit- hocam bende iktisatciyim da sana baya sormuslar
-
@Keynes-dede Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı içinde söyledi:
Arkadaşlar bana 4.komşsyon kendimi tanıttırmadı özgeçmişten bakıp İzmir'de mi okudun nerde kaldın gibi sorular sorup direk soru sormaya başladılar .böyle yapılan var mı başka ? Anlamadım yoksa benim o sorulara cevap verdikten sonra kendimi tanıtmaya başlamam mı gerekirdi ?
Hayir alakasi yok kimine oyle yapiyorlar.kafalarina gore..buradan bir sey cikarmayin yani
-
1.komisyon. Ortami kisaca anlatiyim. Önce danismaya gidip mulakat icin geldiginizi söylüyosunuz. Onlarda listeden adinizi bulup + atiyolar ve lobide bekleyin cagiracagiz diyolar. Adaylarin hepsi lobide oluyor. Sirasi gelen 5 kisiyi oradaki hanimefendi 5.kata yolluyo. Mulakata gireceginiz odanin önüne geliyosunuz. Daha sonra orda kimlik kontrolu yapiliyo. Zil var sirasi gelen zil caldiktan sonra iceri giriyo. Ben girdim önce sohbet muhabbet. Baskan sicakkanli ancak digerleri icin ayni seyi söyleyemicem. Sen iktisatcisin deyip kitabi acip para bankayla alakali bi sordu sordu en soldaki komisyon üyesi. O kadar kpss de calismistim ama soruyla ilgili fikir dahi yurutemedim. Soru bile aklima gelmiyo o derece uzağım sonra bir digeri harcanabilir gelir nasil hesaplanir diye sordu. Sonra sgk ile ilgili soru cevap oldu denetmen nedir neden sgk vs. Sonra tesekkur ederiz cikabilirsin dediler ciktim. Somurtkan tipli degiller ancak kimse de güle eğlene vakit gecirecegini sanmasin .d arkadaslar lütfen paylasimlarimizi yapalim merak eden insanlar var. Ben sorulari yazdim ama soru cokta önemli degil merak etmeyin size sorulan baskasina da sorulmuyo. Hepimiz kpss calistik boyumuz kadar kitabi var her birimizin. O kadar konu icinden sizin sorunuzu baskalarina sormazlar korkmayin insallah faydasi olur daha sonra gireceklere..
-
- Komisyondaydım. Bana odanın ici kalabalık geldi acikcasi. Hatta ilk girişte başkanı göremedim.
Sorulara gelince kendini tanıt dedikten sonra feto yle ilgili sorular sordular. 15 temmuzda ne hissettin dediler. Bilanço ticari kar mali kar tüketimi etkileyen faktörler de soru olarak geldi
Herkese başarılar
- Komisyondaydım. Bana odanın ici kalabalık geldi acikcasi. Hatta ilk girişte başkanı göremedim.
-
@seymat bölüm ?
-
arkadaşlar sorularınızı paylaşırken bölümleri de yazalım