Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
@Keymarsh Bana gerçekten mantıklı geldi aradım yazdığın yorumuda bulamadım hatırladığımı yazdım helal et Aynen öyle yüksek puan almak için insanlar hayatlarının bir kaç senesini çok zor şartlar altında geçiriyor.
-
@kizilderili ya hocam işte SGK açıklanmadı referans yok diye kendi adıma umudum da yok.. ben 2016da ilk defa girdim 2015 ekiminden beri aralıksız çalışıyorum bu gece 22de çıktım kütüphaneden.. beni geç yıllarca çalışıp emek verenler var..
Hakkımızda hayırlısı hocam ya.. ama inanın yoruluyor insan çok...
-
@Keymarsh Allah emeklerini zayi etmez hocam inşAllah olur. Çok zor süreç gerçekten içinde olmayan bilemiyor.
-
@kizilderili amin hocam.. cümlemize
-
@Keymarsh tartışmayı uzatmak istemiyorum ama düşük puan alanlar referanslı yüksek puan alanlar referanssızmı oluyo sizin arkadaşlarınız böyle bi genelleme yapmış? tamam tercih yapıyolar bide neden sınava girme gereği duyup puanları yükseltiyolar. bence bu şekilde çözüm olamazlar aksine zaten az gelen kadroları bide onlar dolduruyo diger tarftada okudum 15 kişi sayı olarak az gibi gözüksede 15 kişinin umudu olabilrlerdi. çokkk yanlış bencee
-
@uzman hocam kadro işgali yok ortada 5 katına çağrı yapılan bir sınav için bu dedikleriniz geçerli değil
-
Arkadaşlar bende guyda puanı kritik olanlardanım ancak Twit falan atmadım atanlar varmış evet. Ancak şunu unutmayalım başkanın ne hadi açıklayın ne de açıklamayın twitlerine göre karar vermeyeceğinden eminim. Herkes başvurusunu yaptı sizlerde mülakat bekliyorsunuz bu saatten sonra nasip demekten başka birşey yok
-
@uzman hocam genelleme yapmayayım da kendi arkadaşlarımın mantığını anlatayım topu topu 7-8 kişiler ztn..
Her sınava başvurmuyorlar. Az alımın olduğu sınavlara başvurmuyorlar. İşte 4 kişilik 10 kişilik alımlara başvurmuyorlar. Ama 25 kişi 20 katı çağırıyorsa başvuruyorlar.
Referans konusunda ise mantıkları şu.. yüksek puan alıp referansı var ztn yüksek puan almış haketmiştir ama yüksek puan alıp referansı olmayanların sayısı düşük puanlı referanslılardan daha az.. iyi referansı olan (genelleme yapıyorum herkes böyle değil) atıyorum 80i geçsem yeter modunda olduklarından yüksek puan alan adam kadar çok çalışmıyor (benimde bu modda olan görmüşlüğüm var) arkadaşlarımın mantığı da şu.. yüksek puanlı kişinin şansını arttıralım... gitmiyor mülakata... başvurduğu için sadece referansına güvenen adam mülakata giremiyor girse kafadan girecek... o referansı ile eleceği yüksek puanlıyı korumuş oluyor.. tmm ihtimal çok düşük %25lik şansını belki %1 bile artıramıyor ama ufacık ihtimal bile yeter diyorlar..
Yüksek puanlı olup atanamayan çok insan var..
-
@uzman bencede çok yanlış.22'de kütüphaneden çıkanlara diyorum. seni destekleyen vardır akşama kadar kütüphanede ders çalışıyosundur. öğlen yemeğini yiosundur kütüphaneden geç çıktım die kendini dolduruyosundur vay be neler çekiyorum die yüksek puanlıyım die övünüyosundur kendinle hakkındır eyvallahta. misal 4 senedir part time kasiyerlik hamburgercilik gibi işler yapıp yol yemek parasını çıkararak ders çalışmak zorunda olanlar var; kütüphanede yorgunluktan uyuyan. evli olup çalışan çıkışta kütüphaneye giden 23 te çıkıp akşam yemek yapanlar. sonra bu arkadaşların 0,008 puanla guya girememişliği var. hepsi gerçek yani neler neler var kardeş bnm bilmediğim bundan beterleri de var tabi. ama o yüksek puanlı ultra zeka arkadaşlar daha iyi bilir ki kpss'de 78 puanla 88 puan arasında çözülen soru sayıları arasında afaki farklar yok. O yüzden de bn derim ki takdiri Allaha bırakalım adaleti sağlamak 3-5 bilmişin işi değil.
-
Neyse arkadaşlar bu konuda daha fazla yazmayacağım... ztn arkadaşlarımın uyguladığı bir şey başka yapan var mı bilmiyorum.. bana mantıklı geldi sebepleri, paylaştım. İsteyen katılır isteyen katılmaz herkesin özgür fikri..
Hepinize iyi çalışmalar
Allah gönlünüze göre versin
-
@Keymarsh Kardesim bende yüksek puanlıyım ve atamadım bu süreçte görüyoruz referansı olanları puanlada alakası oldugunu düşünmüyorum referansın. Arkadaşlarının da bu süreçlerden gecen kisiler oldugu için kötü niyetli değiller belliki ama onaylanacak bisey değil puanları almak için herkes rahat ortamlarda calısamıyo yeterince vakit ayıramıyo olabilir. sınava girmenin bile büyük umut oldugu bir yoldayız bnce bu bilinçle hareket edilmeli.
-
@muiibf hocam beni tanımıyorsun ben de seni tanımıyorum.. geçen sene çalışırken sınava hazırlandım.. dediklerinin hepsini yaşadım işten çıkıp gece 11lere kadar ders çalıştım sınava son 2-3 ay kala işten çıktım.. öyle ahım şahım yüksek puanlarda almadım..
Herkesin muhakkak bir fedakarlığı olmuştur. Kimseye kırmak, sınıflandırmak, kategorize etmek benim haddim değil.
Birilerini kırdıysam affola..
Hepinize iyi geceler..
-
@Keymarsh aynen öyle hiç tanışmıyoruz ama dünyada duyduğum en saçma şeyi çok mantıklı bişimiş gibi paylaşman çok garip. bn başvurumu bugün yaptım pek çok mülakat sonucu bekleyen arkadaş gibi sırf bi umut açıklanır da 1 kişi fazladan sınav girer die ki zaten senin "arkadaşlarının" dışında herkes bu konuda hassasiyet gösteriyodur bnce. katagorize ettin pafta yapıştırdın filan da demedik kırılmak filanda yok sana nie kırılalım anlamadım. yazın tabi böyle ilginç fikirlerinizi forum sonuçta bu amaç için var.
Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın. -
-
@Keymarsh Kardeşim sen ve arkadaşlarının düşündüğüne sonuna kadar katılıyorum,mülakat listeleri çok fazla geniş tutuluyor ve listenin daraltılması adaleti bir nebze sağlar ki bunda kanaatimi güçlendirende 91 ve 93 puanla elenen arkadaşlarımın mülakatında 73 puanlı bir arkadaşın atanması.73 puanlı arkadaşın çok ciddi referansı olduğunu biliyorum ki söylüyor zaten.Fakat bence mesele bu bile değil referans olmasa bile 93 puanlı ile 73 puanlı adam arasında tercih yapmak gibi bir lüks veya seçenek olmamalı.Hiçbir 5 veya 10 dklık mülakatta zaten objektif bir sonuç doğurmaz.
-
Bu dünyadaki en saçma şey sistemi elinde hiç bir ruhsat iktidar güç yokken sorgulayanlardır. Güç elde et iktidar ol ruhsat verilsin sana ozaman sistemi değiştir. Burada elinize hiçbişey geçmeyecek tartışmaları bırakın dersinize çalışın. Gerisi sizin işiniz değil. Birbirinizi bu konu üzerinden kıyasıya eleştirmeyi bırakın. Neden üzüyorsunuz birbirinizi. Hepimiz işsiziz lan. Herkes her yerden vurmuş darbeyi evlilik şurda duruo askerliği aile baskısı vs. Siz birbirinizi yiyorsunuz ya. Allahım cümlemize sabır versin. Rica edeceğim kavga etme laf sokma olmasın yapıcı konuşalım. Yıkmak yerine yapalım.
-
Artık forumu degil twitterdan msbagli yi takip ediyorum. Size de tavsiye ederim. Hem daha hizli oluyo. Hem de milletin münakaşalarindan canınız sıkılmıyor
-
Forumu okurken sesli güldüm valla arkadaşlar sakin olun ya bn 4 yıldır bu işin içindeyim bi sürü mülakattan elendim. Ama hiç dersaneye gitmediğim için bunları tartışabileceğim insanlar yok çevremde bi iki bişi yazdım ki hiç yazmam bn sessiz takip ederim genelde. Arkadaşlar yazmış dersinizi çalışın, kavga etmeyin, laaan işsizler, kırılmayın küsmeyin... bnce bu kadar ciddiye almayın olayları bişi yok geçti Siz etrafınızdaki herkesle aynı fikirleri mi paylaşıyorsunuz yazılır yani bu forum:) Twitter'a filan gitmeyin gelin bn sessiz moda geçiyorum tekrar:)
Herkese keyifli hafta sonu diliyorum..
-
Arkadaşlar bu başlığa baktıkça bir kitaptan şahane bölümler okuyor gibi hissediyorum. SGK bu kadar şansı bir kurum olduğuna şükretmeli. Yazılanlara bakıyorum, forum üyelerinden mülakata katılanların bir tanesi de yazdıklarıyla sırıtmıyor. Hepinize bütün samimiyetimle teşekkür ediyorum, eğer tercihiniyap için bir unutulmazlar başlığı yapılacaksa ilk 5 için koşulsuz yer alacak kalitede bir başlık oldu.
Bir de bu başlığın koordinasyonu noktasında başından beri çok yerinde paylaşımlar yapan forum üyelerinden @ParadoX ve @kizilderili kardeşlerimizi de ayrıca teşekkür ediyoruz.
Valla şurada yazılanları SGK yetkilileri görmüş olsa ve kurum istihdamını gerçek anlamda liyakat üzerine oturtsa hepinizi kazananlar listesine alırdı diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat duygulandım valla ben teşekkür ederim hocam estağfirullah burada bulunan arkadaşlarımızın gerçekten hakettiklerini görebiliyorum içimizden üzülenler olacaktır belki bende üzüleceğim ama inşAllah üzülecek olanlara da Allah daha iyi kapı açar.