Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
<........
-
2015 tüik verilerine bir bakın.İİBF mezunu 283 bin kişi işsiz.bahsedilen bölüm mezunlarındaki sayı 50 bini bile bulmuyor.twitter etkinliğine katılmaya önem gösterelim.
-
P111 puan türünün dağılımı : %40 istatistik
P113 puan türü : iktisat + maliye + muhasebe + hukuk = %40
Adalet , eşitlikten dem vurulacaksa herkesi p113ten alırsın . Tüm iibfler aynı puan türünde yarışırken ( envai çeşit bölüm ) istatistik neden bu şekilde bilinmiyor ¿..
Sadece kendi bölümünü yapan birinin puanı zaten 80 üzerine vuruyor denemesi bedava . ( Puan ağırlığı %40 ve üzeri olan puan türlerinde hesaplayınız. Bakınız p22, p23, p24,p111.
Bakınız -
@FameFabre Bu mantığın mantıklı olması için saydığın bölümlerle birlikte istatistik de çözülüp dahil edilip hesaplanması lazım. Biz istatistikten tek soru çözmeden hesaplanan bi puan türünden girerken adalet mi olmuş oluyo?
P25 puan türü örneğin nerdeyse sadece istatistikle hesaplanan puan türüdür. Ve o dediğiniz 80 üstünü de yatarak alınmıyo bizim alanda. Bunu bi anlayın. Tam olarak bizim çözdüklerimizi görmediniz sanırım.Adaletsizlik anlayışınızı çözemedim tam olarak.
Evet belki 300e 100 değil hadi 300e 50 olsun. O 50 ye de laf etcek durumdasınız. -
@FameFabre Misal geçen yılki alımda istatistik listesine bakın. 80 üstünde Türkiyede toplasan 200 kişi zor çıkıyo. Ve p111 yine saf alan puanımız değildir bizim. İçinde ekonometri, iktisat ve muhasebe de var. Anlatabildim sanırım??
İstatistikçilere takmak için farklı yerlerden vurmasanız iyi olur. Herkes kendi alanını çözsün istiyosanız bu dediğiniz isyanın düzeltilmesi için iibf toplu alım değil de, iktisat muhasebe çeko ayrı ayrı alım sayısı açılmasını talep edebilirsiniz. İsyan ettiğiniz şeyin çözümü istatistikçileri engellemek değil -
@cexay Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı içinde söyledi:
@FameFabre Bu mantığın mantıklı olması için saydığın bölümlerle birlikte istatistik de çözülüp dahil edilip hesaplanması lazım. Biz istatistikten tek soru çözmeden hesaplanan bi puan türünden girerken adalet mi olmuş oluyo?
P25 puan türü örneğin nerdeyse sadece istatistikle hesaplanan puan türüdür. Ve o dediğiniz 80 üstünü de yatarak alınmıyo bizim alanda. Bunu bi anlayın. Tam olarak bizim çözdüklerimizi görmediniz sanırım.Adaletsizlik anlayışınızı çözemedim tam olarak.
Evet belki 300e 100 değil hadi 300e 50 olsun. O 50 ye de laf etcek durumdasınız.Mantık demissin lâkin su konuyu irdelemen de fayda var. Velev ki %10 istatistik eklediler puan hesaplamasinda bizleri ucuruacagni yerlere düşüreceğini mi düşünüyorsun ( yuzdeonla).
Ben %40 maliye puan ağırlığı ile p113 puanı kullandırılsam puan zaten uçup gidiyor istatistik cozsem neyime . Sen istatistik bölümü mezunu olarak neyi kast ettiğimi bilmektesin. Sayısalı bizlerden iyi bilirsiniz. -
@FameFabre Sayısalı baya iyi biliyorum haklısın. Ama sanırım dediğin şeydeki mantığı hala sen çözemedin. O bahsettiğin %10 eklenirse seni bi nebze aşağı, bizi de bi nebze yukarı çıkarır mantıken. En kötü 4 puan 5 puan oynama da baya şey ifade ediyo. Burda 0.01 le liste kaçıranlar oldu gördük.
Olay bunun hesabında değil. Fikirleriniz..
İsyan ettiğin şey herkesin kendi puan türünden alınmaması. Bunun 2 çözümü var ;
1-bu saydığın alanların içerisine istatistik de ekleyip herkesi ordan almak.
2-her bölüm için ayrı puan türünden alım yapılması.Sorun istatistikçilerin varlığı değil yani
-
Valla iki buçuk senedir uğraşıyoruz puan da var fakat artik benim umudum kalmadı o yüzden kosgeb yardımı ile dükkan açıyorum. YETKİLİLER ARTİK MUTLU OLSUN EMİ ' çorbanizdan kıl yumağı çıksın emi'
-
@serkan98 Hepimiz o raddeye geldik arkadaşım gerçekten. Hayırlı kazançlar olsun inşallah
-
Nasipse gelir Çin'den Yemen'den; nasip değilse ne gelir elden..
Bekleyen herkes hakkında hayırlısı.
-
dostlar yok yere tartışıyorsunuz ne gerek var o bölüm bu bölüm demeye. Ben iibf mezunuyum ancak şu yazılanları okuyorum ve kendimi istatistik mezunlarının yerine koyduğumda onları da haklı buluyorum. adam diyor ki bizim en çok alım yapılan yerimiz sgk başka yok diyor buna anlayışsız yaklaşmak tamamen iibf olsun demek yanlıştır bence.şuan p35 i 80 olanları düşünün mesela bizim en yüksek alımımız herkes bilir guydur guy yoksa puanların %90 ı çöp olur 85 puana kadar alanlar için. açık seçik hesabımla adımla soyadımla yazıyorum fake hesaplarınızla kalkıp küfürleşmeye veya hakarete kalkışmayın sadece biraz empati yapalım..
-
@Murat-Akçora Kesinlikle anlatmaya çalıştığım buydu arkadaşım. Ağzına sağlık. Biraz empati çok zor olmamalı
-
sgk uzmanlık sonucunu açıklasa da 300 kişi aradan çıksa biz de sınırda olanlar olarak biraz mutlu olsak
-
@Murat-Akçora bizim icin soyle bir durum da var: SGK nin bu alimi istatistikciler icin o kadar onemli olacak ki ornegin Kalkinma Bakanligi ilan aciyor iki kisi alacak ona da Bilim Sanayi Bakanliginda zaten Uzman yard olan meslektasimiz ve onun gibi leri basvuruyor. Yogunlugunu, sartlarini begenmiyor olmalilar ki ayni maasli yerlere degisiklik olsun biraz da burda gecsin zaman diye onumuzu tikamaktalar. Tuik 4 senede bir denk gelirse aliyor. Geriye hicbisi kalmiyor.
-
Arkadaşlar branş sıralamaları değişmiş şaka gibi ben diğerlerini hatırlamıyorum ama p3 600 küsürdü 800 e yükselmiş.sizlerde de öyle mi?
-
@Murat-Akçora biz istatistikten hiç alım olmasın demiyoruz lütfen son kez açıklıyorum artık kimse lafımızı çarpıtmasın, bıktık bu zihniyetten.
Biz 300 iibf iken 100 istatistik olması başlı başına adaletsizlik diyoruz. Sayılarda düzeltme yapılabilir sayı konusunda sıkıntı var sadece. Bizim de talebimiz bu.
Kimse düşmanımız değil biz de istatistikçilerin hakkını almalarından yanayız
adam gibi yorum yapın insanın canını sıkmayın. Boş konuşmayın. -
@2525 alan sıralamaları sabit hocam p35 p113 aynen duruyor benim p 3 de sıralamam çok haneli o yüzden hiç bilemiyorum
-
@Yoluzunyol onlardaki sıralamaları tam hatırlamıyorum ama p3'te neden böyle bir güncelleme olmuş anlam veremedim
-
@alanyetersiz2 Öncelikle konuşma üslubunuza dikkat etseniz iyi olur. Adam gibi yorum yapın deme hakkınız yok burdaki kimseye.
Ayrıca burda iibf lilerin dediklerine isyan eden istatistikçiler hiç alım olmasın diyenlere karşı yorum yapıyor. Alım olsun ama adaletli olsun diyenlere zaten laf eden yok. Sizin 300 bizim de 300 olsun demiyoruz. 50ye de razı durumda çoğumuz. -
Arkadaşım ona buna yalakalik yapacagiz diye oldugunuz gibi görünmekten vazgeçmeyin. Biz istatistik olmasin demiyoruz ama adaletli olsun diyoruz bizi tercüme etmekten vazgeçin. Bak arkadaşim diyelim ki iibfden 300 kişi alınacak bu durumda 1200 kişi mülakata girecek yani 1500lere kadar şans var diyelim. Yani taş çatlasa 82ye düşer. Ama istatistik öyle mi? 100 kişi alınacak diyelim 400 kişi mülakata cagrilacak yani 78e kadar şans var neredeyse.. Nerede bunun adaleti? Ayrıca istatistikcilerin puanları hesaplanırken neredeyse sadece istatistik hesaplanıyor bizde ise her bolum %10 etkiliyor. Ayrıca bu yıl ilan yok ortada guy yazmışsın da guy nerde? İlan olsa ortada emeklerimizin karşılığını alacağınlmiza inansak neden bu kadar bağıralim sesimizi duyurmaya çalışalım? Bu saatten sonra söylenecek tek şey inşallah hakedenler mülakata girer ve hakedenler kazanır. .