Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
@nisyan hocam uzun yola çıkmaya ancak bu kadar güzel hüküm giydirilebilirdi. Budandıkça fıskiriyorsunuz İsmet Özel'in deyimiyle.. Özellikle bu yazdıklarınıza ne cevap vereceğimi şaşırdım.
-
@Phoenix hocam arkasında duramadigim cümleler benimkisi, nisyanin arkasında yazan bir el, o kadar. Çok incesiniz mahçup oldum. Günlük koşuşturmaların arasında güzel bir duraksama oldu, sağolun hoş sohbetiniz için : )
-
@nisyan hocam Ankara'nin buz gibi sogugunda içimi ısıttınız. Asıl ben teşekkür ederim. Lütfen artık alcakgonullu olmayın. Hem alcakgonullukte alcaklik olduğunu söyler İsmet Özel.
-
Doğru söylemiş de sormazlar mı gönlün alcakta işi ne? "hata yapma fırsatını ademe veren sensin", bizim talihimize elbet bir şeyler düşmüştür, ben kendime pay bırakırım sorumluluktan kaçmak kolay olsun diye belki alcaklik buradadır.
-
@nisyan insan insanı insanda tanırmıs. Gönlün meyli hakikatin tecellisine vesile.. Sonuçta yaşam seçimden öte bir maruz kalma durumu. Bizi bizden uzaklaştıran ne varsa ona meyilimiz de bu yüzden olmalı.
-
Maruz kalmak deyince gökhan ozcanin bir köşe yazısını okumuştum onu hatirlattiniz:
“Dünya kötüye gidiyor” dedi biri. “O zaman biz onun peşinden gitmeyelim” dedi yanındaki.Hocam benim bu cümleleri sindirmem zaman alır, ekrana uzun bir süre baktım sadece. Ufkunuz ne kadar geniş
-
@nisyan Çok geç yanıtladığım için bağışlayın. ''İyilerin serbestçe dolaşabilmesi için kötülerin ya zincirde ya da zindanda olması gerekir.'' der Kutadgu Bilig'de Yusuf Has Hacip. Alıntınızın sonrasına değil de öncesine eklemek istedim bunu. Çünkü söylediklerinize bir şey eklemektense söylediklerinizi pekiştirmenin çok daha makul ve çok daha zarif olduğu kanaatindeyim.
-
@Phoenix ne yazsanız kabulüm hocam, pekiştirin, ekleyin, eleştirin muhakkak dikkate alacağım bir kalemsiniz.
-
Beklersem gelmez ki,
beklemesem gelir mi?
Umut vardır.
Beklemediğim zaman umut vardır. Sait Faik Abasıyanık -
@sabırsız Gelen sen olduktan sonra en güzel bekleyen hep ben olurum demiştim bir keresinde tabi sonradan çok pişman olmuştum. O aklıma geldi.
-
@Phoenix mesele pişman etmeyecek olanı beklemek yeğen demek geldi içimden
-
Mümkün mü, diye düşünüyor, henüz gerçek ve önemli olan bir şeyin görülmemiş, anlaşmamış ve söylenmemiş olması?
Malte Laurids Brigge'nin Notları - Rainer Maria Rilke (Sayfa 45)
-
....
Bir mutfak cadısıyım bu sıralar
Çeşitli şeyleri çeşitli şeylere karıştırmak
...Didem Madak
-
@Phoenix çok iyimiş
-
@Phoenix :girl_tone1:
-
''Akıl dediğin her daim alemi sınıflandırmak ister, vasıflandıramadığını da redde meyleder.'' derdi dedesi.
Defne Suman- Emanet Zaman -
BekIemek cehennemdir.
WiIIiam ShakespeareNot: Az sonra doğalgaz sırasına gireceğim. Fakat şimdiden strese girdim.
-
@Phoenix "Cehennem başkalarıdır."
-
"Yaşlandık da ondan mı
Susarak katlanıyoruz her mutsuzluğa?
Saatlendiriyoruz günü
Bölüyoruz dakikalara
Bir hiç oluncaya kadar bölüyoruz onu.
Bölüyoruz yani bütün mutsuzluklara.."
Edip Cansever -
Bu hayretin elinden nereye gideceğimi bilemiyorum.
Ve o zaman bir kere daha ve daha iyi anlıyorum: kendisine bize bir keramet göster denen velinin,
-"peki göstereyim " deyip ayağa kalkmasını ve,
-"işte! yürüyorum " demesini.Cahit Zarifoğlu - Yaşamak