Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
@nisyan Yahu demeyin öyle, konuştukça tanışıyoruz diyelim biz ona ve bilakis sohbetinizden memnuniyet duydum ben sizi bilmem ama :slight_smile:
-
@Hayatım-Sınav ben de çok memnun oldum hocam size bir şarkıyla şimdilik veda edeyim
https://youtu.be/MxasIsaVs0w -
@nisyan @Hayatım-Sınav yazışmalarınızı okudum hiç sıkılmadan. Sakin bi ortamda sevdiğim bi kitabı okur gibi bitsin istemedim:) Kaleminiz çok kuvvetli her ikinizin de. Hayırlı akşamlar diler teşekkűr ederim:)
-
@bombiksmori çok incesiniz hocam
-
@nisyan Aman Tanrımm nasıl bir yap-boz tamamlama bu. Tek eksik parça o şarkıymış meğer, sözler nasıl tamamladı fikirlerinizi saygılar efendim :slight_smile: Benden de size siyaha bürünmediğim zamanlarımın umut dolu tınısı gelsin: https://youtu.be/3ZFiD-6GhM8
@bombiksmori Teşekkür ederimm -
@nisyan bilmukabele:)
-
@Hayatım-Sınav kendimi gizlice size kulak misafiri olmuşum gibi hissedişim:)
-
.............................
-
@Hayatım-Sınav bűyűk bi zevkle..;)
-
Özledim sesini ne olur konuş
Bir gül açtır zamanların ötesinden
Karanlıklar içindeyim, kapkarayım bugün gel
Gök mavisinden, deniz mavisinden
Bana bir şarkı söyle
İçimde bir şey kımıldıyor
Gözlerim kan çanağı, yorgunum, uykusuzum
Bir baksana ne haldeyim deli divane
Yaralıyım, çaresizim umutsuzum
Bana bir şarkı söyle
Yağmur ol yağ üstüme, güneş ol ısıt
Dökül karanlığıma ışıklar gibi
Al beni, en uzaklara götür
Sesin, aksın içimde bir pınar gibi
Bana bir şarkı söyle
Bütün renkleri kat birbirine
Buram buram bir turuncu getir geçen yazdan
Bir tüy gibi, bir bahar dalı gibi
Hafiften, inceden, güzelden, en beyazdan
Bana bir şarkı söyle
Yağan kar nasıl hazin yağar bilirsin
Kurşuni bir gökyüzünden ağlamaklı
İşte öyleyim, kapkarayım bugün gel
En hüzünlü sesinle, en dokunaklı
Bana bir şarkı söyle..ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
-
Serenad
Senden baska kimse bilmesin istiyorum
Gözlerimin nasil aska çagirdigini
Bakislarimin nasil gel diye haykirdigini
Gözlerimden, belli oluyor seni sevdigimEllerimin aradigi ellerindir geceler boyu
Mümkün degil, bu sevgiyi biçaklayamam ki
Ne yapsam, dolmusum artik, sakliyamam ki
Ellerimden belli oluyor seni sevdigimNasil bekliyorum özlemle, görüyor musun?
El ayak çekilsin, sonsuz bir gece gel
Tarama saçlarini, öylece gel
Dudaklarimdan belli oluyor seni sevdigimBaska yanginlara benzemez bu yangin, sönmez
Bir sey var her yerimi tutusturan yakan
Bu sensizlikte sebil çesmeler misali akan
Gözyaslarimdan belli oluyor seni sevdigimSevgilerin en ölmezini sana sakladim, gel
Simdi denizler en mavi, ormanlar en yesil
Seninle olayim da dünya umurumda degil
Dinle; kalbimin vurusundan belli oluyor seni sevdigimÜmit Yasar Oğuzcan
-
Wiiliam Butler Yeats-Kelt Şafağı
DEĞERLİ TAŞ YİYİCİLERİ
Bazen herkesin yaptığı şeylerden sıkılınca ve huzursuzluk içime çökünce, uyanık olduğum halde düşler görüyorum; kâh sönük ve gölgemsi kâh canlı ve ayağımın altında hissettiğim maddesel dünya gibi katı. Canlı ya da sönük olmaları fark etmiyor, çünkü bu irademin dışında ve değiştiremeyeceğim bir şey Kendi iradeleri var ve oraya buraya gidip geliyor, istedikleri gibi değişiyorlar. Bir gün, hayal meyal, dipsiz bir karanlık çukur gördüm, etrafında onu daire gibi çevreleyen parmaklıklar vardı ve bu parmaklıkların üzerinde de avuçlarındaki değerli taşları yiyen, sayılamayacak kadar çok sayıda maymun. Taşlar kırmızı, yeşil parlıyordu ve maymunlar bunları doymak bilmez bir açlıkla yalayıp yutuyorlardı. Anladım ki, gördüğüm şey Kelt cehennemi, benim cehennemim; bir sanatçının cehennemi: Onca güzel ve muhteşem şeyi kanmaz bir susuzlukla arayan herkes, huzuru ve biçimi yitirip biçimsiz, sıradan bir hal alıyor. Diğer insanların cehennemlerini ve cehennemlik Peter’i de gördüm; kapkara bir yüzü ve beyaz dudakları vardı, çift kefeli tuhaf bir terazide tartılıyordu, sadece yaptığı kötü şeyler değil, yapıp da yarım bıraktığı iyi şeyler de vardı ve seçilemeyen kimi gölgeler. Kefenin aşağı yukarı gidip geldiğini görebiliyordum ama gölgelerin kimler olduğu anlaşılmıyordu, sanırım etrafındaki insanlardı. Başka bir sefer de bir grup şeytan gördüm, çok çeşitli biçimlerdeydiler; balık, yılan, maymun, köpek vs. Tıpkı benim cehennemimdekine benzeyen kara bir çukurun etrafında oturmuş, çukurun derinlerine ay gibi dolan cennetin yansısını izliyorlardı. -
''İki kişinin birbirini aynı yoğunlukta sevmesi imkansız. Dolayısıyla aşkta acılar ve sevinçler hakkaniyetli paylaşılmaz. Aşk adil değildi. Demokratiklik ve özgürlükçülüğün kıyısından bile geçmiyordu. Dahası istikrar ve kalıcılıktan nasipsizdi. Sana en şiddetli tokadı patlatacak olan eli okşamaktan ibaretti.''
-
@Phoenix hocam pasaj nerden alıntı acaba?
-
@bombiksmori Murat Menteş - Ruhi Mücerret olması lazım hafızam beni yanıltmıyorsa hocam.
-
@Phoenix tesekkur ederim hocam.
-
''Kendimizi özgür zannediyoruz oysaki sadece ipimizi biraz uzun bırakmışlar. Sınırlara gelince fark ediliyor bu. Dışarı çıkmak isterken kendini cama vurup duran yarı delirmiş karasinekler gibiyken. Sadece geceleri, yapayalnız ve yalınayakken anlaşılabilecek şeyler var.''
-
Gün batıyor, karanlık çöküyor ve sonra nedense semâ pembeleşiyor. Güneşten mi alıyor o rengi atmosfer? Ciğerimize dolan havanın kaynağı mı bu baktığımız? Yanmışsa kükürtlü bir koku sarmalı ruhumuzu. Toz pembe ama zehirli. Azot döngüsüdür, küresel ısınmadır, toplumsal gerçekliktir parça parça beyin kıvrımlarım. Belki basit bir cümle ile çözülecek vakalara böyle sorular sormaktan neticeye yürümekte güçlük çekiyoruz. Sormasak? Onlar da sormuyor. Sormazsak unuturuz. Sorarak hatırlayan, hatırlatan, arayan, kaçan, çoğuna göre zehirler saçan garip varlığımız. Siyah çaydan kızıl bir renk sarıyor, kum ve külden ibaret cam bardağı. Ya her şey kızıla çalıyor, ya da belki gözlerim kanlandı okumaktan. Ne kadar sıkı kapatılırsa kapatılsın, rüzgarın ıslıklar çaldığı pencereler gibi göğüs kafesim. Şarkılar, türküler üretiyor notasız seslerden. Gün ağarıyor, gök turuncudan beyaza dönüyor. Ve ardından gri. Sonsuz bir grilik.
-
SCENE düğmesi
Sahne seçimi (Scene Select) menüsünü görüntülemek için bu düğmeye basın. En iyi ses ve resim kalitesi için istediğiniz seçeneği belirleyin.AUDIO düğmesi
İkili ses modunu değiştirmek için bu düğmeye basın.
TV modunda, izlenmekte olan programın dilini değiştirmek için bu düğmeye basın.VAIO kullanım klavuzu.
-
''ilk kez geldiği opera salonunda ablasının acısını, sokağın acımasızlığını, dünyanın adaletsizliğini, her şeyi bir süreliğine unutmuş, başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanmıştı adeta.''
İrfan Değirmenci-Bir Uyuyup Uyanalım