Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
Tarıf Tufan- Hayal Meyal
Kısacık bir kitap hemen bitiriverdim.
''Kaldı ki insanın vücudunu, ruhunu zayıf düşüren en çok kendi yalanlarıdır.''
-
zülfü livaneli engereğin gözü isimli kitabı ; bir harem ağasının gözünden Osmanlı sarayını anlatır.
-
@hgrotius kitabın içinden bir bölüm de paylaşın lütfen.
''Engereğin Gözündeki Kamaşma''
Bilinenlere,konuşulanlara,anlatılanlara ters bir kitaptır. Oldukça tepki çekmişti raflarda yer aldığında.
-
@Phoenix ama tarihi gerçeklere ışık tutar Nazi Almanyasından kaçan tarihçilerin bulduğu el yazması notlar kullanılmıştır.gerçekler genelde rahatsız edicidir.
-
Bir roman üzerinden gerçeklik tartışması yapabilmem için romanın yazarının bir tarihçi olması gerekir. Kaldı ki algı her zaman gerçekliğin önüne geçer. İyi okumalar dilerim
-
" gün kavuşurken köye bir adam geldi ve peygamber olduğunu söyledi. köylüler adama inanmadılar, "ispat et!" dediler.
adam karşılarındaki eski suru gösterdi ve "eğer bu duvar konuşur ve benim peygamber olduğumu söylerse inanır mısınız?" diye sordu.
köylüler, "elhak, inanırız!" dediler.
adam duvara döndü ve elini uzatarak, "konuş ya duvar!" buyurdu.
bunun üzerine duvar dile geldi ve şöyle dedi:
"bu adam peygamber değildir. sizi kandırıyor. peygamber değildir." " -
kitabın ismi uzun olduğu için yeni baskılarında ''engereğin gözü'' ismi tercih edilmiştir.
-
@Phoenix Livaneli araştırmacı tarihçidir zaten
-
Burasi sizin dunya dediginiz akil hastanesi.Gunesten yirmi yedi milyon kilometre uzaktaki, donmekten baska becerisi olmayan tepesinden hafifce basik yuvarlakca olan gezegen.Size mavi gezegen ve dunya diye tanitiyorlar,ne diyecekler, dusunebilmekle ovunen iki ayakli beyinsiz kan dokuculerin rehabilitesi icin insa edilmis buyukce bir akil hastanesi mi diyecekler... oyle deseler kacmaya calisirsiniz.Dunya diyorlar, inaniyorsunuz.
Guray Sungu, Kose Basinda Suret Bulan Tek Kisilik Ask kitabinda Kusursuz Dunya oykusunden.. -
@leyla çok güzel bir bölümü paylaşmışsınız, teşekkür ederim ve iyi okumalar dilerim.
-
@Phoenix Ben de cok sevdim. Hepimize iyi okumalar
-
@leyla Güray Süngü'nün şu cümlesine bayılıyorum ben de. İzniniz olursa paylaşmak isterim.
''İnsanca diye bir dil var. Kimseler konuşamıyor.''
-
@Phoenix gormustum ama henuz okudugum kitaplarinda rastlamadim sanirim. Hangisinden ? Guray beyi seviyoruz
-
Sait Faik Abasıyanık - Mahalle Kahvesi:
Ben fukarayı severim,dersin kendi kendine,yalandır.Kendin de inanmazsın.Hangi fukarayı,nasıl fukarayı? Bu canavar dilenci kadını mı? Bu arsız,edepsiz,huysuz çocuğu mu? Bu iki paralık adamın önünde secdeye varan balıkçıyı mı? Yoksa köşe başında oturup çürüklerini;yüzünden açlığı,kimsesizliği,hafifçe deliği,dünyadan bıkkınlığı akan adama yutturan külhanbeyi kestaneciyi mi?
Kimdir şu sevdiğin insan? Anladık fakir,kimsesiz,bahtsız...Ama kim?
Kim olacak? Sensin.Kendi kendinsin. Evet bu şehirde herkes dönüp dolaşıp kendisinde karar kılacak. Başkasını seven tek adam bulamazsın. Olmasına da imkan yoktur.Hani bazı insanlar vardır,iyilik edersin.Bir edersin,iki edersin,üç edersin.Sonra edemeyecek hale gelirsin de elinden bir şey yapmak gelmez.O zaman bir de bakarsın ki,karşında sana düşman kesilmiştir.Hepimiz öyleyiz işte.Bütün iyilikleri,bütün dostlukları,tulumba gibi emeriz.Sonra dostluklar,iyilikler de kuyular misali kurur. İşte o zaman başlar pandomina,kocaman dedikodu...
-
@leyla Hocam imza günü afişinde başlık bu cümleydi oradan anımsıyorum.
-
@escobar_p Güzel seçim hocam.
-
Kardeşim konu güzel. Forum gittikçe güzelleşiyor
-
Daha önce okumaya başladığım Çavdar Tarlasında Çocuklar(J.D.Salinger) kitabını az önce bitirmiş bulunmaktayım Kitabın bir bölümünde şöyle yazıyor: "Bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu telefonla arayıp konuşabilseydim diyorsanız, o kitap bence gerçekten iyidir."
-
@Sahrud öyle hissettiren kitaplar oldu. Gerçekten güzel bir değerlendirme yapmış yazar. İyi okumalar
-
Oğuz Atay, Tutunamayanlar
...Duvarda rutubet var, o halde, tecritte bir hata, sıvada bir kalınlık farkı... bana ne bütün bunlardan? Karısına baktı: Nermin perdeleri kapıyordu. Dış dünya ile ilişkileri kesme vakti gelmiş: "Bugün ne yaptın canım?" zamanı yaklaşmıştı demek. Turgut birden, günü anlatarak tekrar etmenin getireceği yorgunluğu duydu. Bazı günler konuşamazdı insan...