Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
Ben seninle kurdum saatimi. Sen durursan hayatım durur.
-
Elif Şafak/ Havva'nın üç kızı
”Demokrasi olan memlekette bir adam sarhoş oldu mu, ‘Ah ne oldu benim güzel sevgilime?’ diye ağlar. Demokrasi olmayan yerde ise, bir adam sarhoş oldu mu, ‘Ah ne oldu benim güzel memleketime?’ diye ağlar.” -
"Geçen sabah senin üzüntülü olduğunu söylediler.Dokunsalar ağlayacakmışsın.Dokunmamışlar.Yine de ağlamışsın;dostun gözünden akan bir damla yaşın yeryüzündeki bütün gölleri tuz gölü yaptığını bilmez gibi.Gül ki,acılaşmasın göller.Göl ki,orada demirli kayığımız."
Ali Ural/Posta Kutusundaki Mızıka -
Havva'nın Üç Kızı/Elif ŞAFAK şiddetle herkese tavsiye ederim.
-
''Derin bir nefes aldı anneanne, yüzünde incecik bir tebessüm vardı. O görmüş geçirmiş insanların bilgelikle ettiği tebessümlerden...''
-
Bir insana hiç söylenmemesi gereken şeyleri söyleyivermek,hiç bulunmamam gereken yerlere zamansızca damlayıvermek, evden çıkmamam gereken vakitlerde sokağa atlayıvermek, yaklaşmamam gereken insanların burnunun dibinde bitivermek gibi maharetlerim var.
Tarık Tufan - Ve Sen Kuş Olup Gidersin
-
Keşke güzelliğin o kadar da arzulanan bir şey olmadığını anlatabilseydi ona. Güzelliğin sadece en yanlış erkekleri çeken bir mıknatıs olduğunu ona söyleyebilseydi.
Elif Şafak- Baba ve Piç -
"Öğrenmenin yaşı yoktur denildiyse, bir yolunu bulup hangi duanın hayatımızda hangi yeri tuttuğunu öğrenmeliyiz. Ne tesadüflerden medet umabiliriz ve ne de dünyanın aldığı şekle uyma mahkumiyeti altındayız. Binlerce yıl aynı meselenin içinde yaşadık. Bizler duanın büyü, Musa'nın sihirbaz olmadığını fark edenler zümresiyiz. Bu şuura ermekle üzerimize düşen vazifenin azalmadığını fark edenleriz. Sahiden biz miyiz onlar? Tereddüt içindeyim. Temasta bulunduğum insanların aymazlığı sebebiyle tereddüt içinde kaldığımı itiraf mecburiyetindeyim. Bana ne oluyor sanki? Kimim ve kimlerleyim?"
-
Kelimeler her şeyi anlatır.. Ama her şeyi yaşatmaz.. Bazen ben bile yabancı olurken kendime sana nasıl anlatırım ki beni? Neşeliyim diyeceğim, belki suratsızlığıma denk geleceksin.. Espiriliyim diyeceğim, belki ağlamalarıma denk düşeceksin.. Özgürüm diyeceğim, belki tutsaklıklarımda yakalayacaksın beni.. Kendimi anlatıp da bir kalıba sığdırmak istemem düşüncelerimdeki beni.. Hani yaşamadan bilemeyeceğin şeyler vardır ya, onlardan biriyim belki.. Bazıları için herhangi biri.. Bazılar için vazgeçilmez biri.. Düşlediğim kadar insanım... İnsan olduğum kadar hatalı...
-
''Hayat bir rüyaydı, hakikate ara verdiğimiz kısa bir tatil. Ölüm ise tek gerçek...''
-
"Icim yaniyordu her gece gecelerin ihsanina yaklaşmaktan sozlerimi toparlamak icin dirsegimi masamda unutur olmaya baslamaktan. Sozlerin dimaga dustugu anlara anlam yuklemeye calismaktan yorulup kalemi elime aldigim zamanların murekkebim kagitta kurumaya hali kalmamis zamanlarin zorluğundan icim yorulmustu
Gecenin tutsak olmak isteyip her sabah gec kalktigim icin kendime sovmekden icim yorulmuştu
En nihayetinden yorgundu kalem ve dusunceler" -
MIRILDANMALAR
İçimden dedim, beraber yürüyelim olur mu
Varsın gemilerimizi taşıyamasın sular
Varsın yarı yolda uyuya kalsın
Bize gönderilen bahar...
İçimden dedim, beraber yürüyelim olur mu
Varsın gölgemiz olsun hüzün
Dilediği gibi uzatsın can evimize ayaklarını
Varsın annemiz olsun tütün
Hayat daha sert vursun yumruklarını.
İçimden dedim, ilmeği kaçmış bir hayat bizimkisi
Nedir alnımızdan öpmek için izimizi süren
Kalmış mıdır kalesi düşmüş bir şehrin cazibesi
Nedir yalnız bize yakışan bu serüven.
Bu serüven ki
Bizden biri yaptı sırtımızdaki hançeri
Ve terk etti bizi huzur denen sevgili
Kalakaldık, şaşkınlığın avuçlarında
Billur bir kuş gibi...İbrahim Tenekeci - Sanırım Üç Köpük Kitabından
-
25 yaşımdayım ve 'şu çılgın türkler'i okumaya inanırmısınız daha 3 gün önce başladım. şu an sayfa 525'teyim, milli mücadele gurur verici. ve fransızlar çukurova'dan çekilmeye başladılar, türk yönetimi ve askerleri bölgeyi parça parça geri alıyor, evler bayraklarla donatılıyor, kurbanlar kesiliyor.. okumayanınız varsa; naçizane önerimdir. memleketimizin şu kötü günlerinde -ümitsizliğe kapılmamak- için, atalarımızın daha da kötü günlerden geçip bu vatanı bizlere bıraktığını unutmayalım. ruhları şad olsun.
-
Dünyalık karşısında değişmelerine rağmen,hala dünyayı değiştirme iddiası içindeler ve gerçekten de acınacak haldeler. @KemalÖzdemir
-
"*Sevgili Dost,
Mektubumu yazdığım kağıttan bir kayık yapıyor ve bırakıyorum nehre. Bebek Musa'nın sepeti kadar güvenli. Nuh'un gemisi kadar yalnız, köpüklerin içinde."
Ali Ural/ Posta Kutusundaki Mızıka -
Sende yağmur, bende kar. Bu kış hiç bitmeyecek gibi, hepsi bu kadar..
-
Yeryüzünden silinmiş ırkların sonuncusuyum ben
Oturup da şimdi aşk şiiri yazmam bundan
Gülsün köpek sürüsü, lime lime edip
Bu dizeleri, satsınlar haraç-mezat
Doğru, benden sonra da tufan kopmayacak
Ama haykıracağım laflarını tuzla kesip
Yitip giden bu aşkı, nefesim tükenene dek...Ahmet Erhan
-
Her sabah yeni bir manzara görecekmiş gibi camlara koşup,değişen hiçbir şey olmadığını görmek ne soğuk. Düşüp yuvarlanan bir bozuk paranın peşinden koşarken,kelimelerin üzerine basa basa yürümek ne soğuk! Dizlerine kadar gömüldüğün karda yürümekte ne var! Boğazına kadar battığın kelimelerin içinde yüzmek ne soğuk!
-
Geçenlerde 8. Sınıfa giden yeğenimin kitap okuma ödevi olarak aldığı ve benimde gözüme ilişse de bir köşede okusam dediğim kitap "Küçük Prens" kitabı okuduktan sonra çok etkilenip bir de animesini izledim o da epey başarılı olmuş izlemeyenlere tavsiye ederim.
En çok etkileyen; bana altını çizdirten bölümlerden biri:
''Senin gezegenindeki insanlar'' dedi Küçük Prens.
''Tek bir bahçeye beş bin gül dikiyorlar ama yine de aradıklarını bulamıyorlar."Tek bir gülle iktifa ettiğimizde dünya daha yaşanılır bir yer olur heralde.
-
Hayatımda okudum ennn güzel kitaptır "Küçük Prens"..