Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
@İlef1934 Bu ilaçları kullanmıyorsanız rahatlık ile verebilirsiniz.
Tegison, Akutan, Proscar, Propecia, Soriatane. Tegison (etretinat) sedef hastalığının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır ve bu ilacı alanlar hiçbir zaman kan veremezler. Soriatane (acitretin) de aynı hastalığın tedavisinde kullanımakla beraber son doz alımından 3 yıl sonra kan bağışı yapılabilir.Aşağıdaki ilaçları alanlar, ilacın son dozunu aldıktan 1 ay sonra kan bağışında bulunabilirler:
Akutan (isotretinoin) akne tedavisi için kullanılır.
Proscar (finasteride) iyi huylu prostat bezi büyümesinin tedavisi için kullanılan bir ilaçtır.
Propecia (finasteride) saç dökülmesi için kullanılan bir ilaçtır. -
@Phoenix çok teşekkür ederim çok faydalı oldu.
-
"Sana gelen çiçekler beni çok üzdü. Üzüntüden ne çiçeği olduklarını okuyamadım bile. Üstelik şimdi onlar senin odanda duruyor. Eğer ben dolap olsaydım, güpegündüz kendimi iterek odadan çıkardım. En azından çiçekler solana kadar koridorda dururdum. "
Franz Kafka
-
"Köle sahipleri ekmek kaygusu çekmedikleri için felsefe yapıyorlardı, çünkü ekmeklerini köleler veriyordu onlara;
Köleler ekmek kaygusu çekmedikleri için felsefe yapmıyorlardı, çünkü ekmeklerini köle sahipleri veriyordu onlara.
Ve yıkıldı gitti Likya.Köleler felsefe kaygusu çekmedikleri için ekmek yapıyorlardı, çünkü felsefelerini köle sahipleri veriyordu onlara;
Felsefe sahipleri köle kaygusu çekmedikleri için ekmek yapmıyorlardı,
çünkü kölelerini felsefe veriyordu onlara.
Ve yıkıldı gitti Likya.Felsefenin ekmeği yoktu, ekmeğin felsefesi... Ve sahipsiz felsefenin ekmeğini, sahipsiz ekmeğin felsefesi yedi. Ekmeğin sahipsiz felsefesini, felsefenin sahipsiz ekmeği...
Ve yıkıldı gitti Likya. Hâlâ yeşil bir defne ormanı altında."Melih Cevdet Anday
-
@nisyan Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız? içinde söyledi:
"Sana gelen çiçekler beni çok üzdü. Üzüntüden ne çiçeği olduklarını okuyamadım bile. Üstelik şimdi onlar şimdi senin odanda duruyor. Eğer ben dolap olsaydım, güpegündüz kendimi iterek odadan çıkardım. En azından çiçekler solana kadar koridorda dururdum. "
Hayır, bu hoş değil. Hem her şey o kadar uzak ki, bir yandan da senin odanın kapısının kolu gözümün önünde, mürekkep hokkam kadar yakın.
-
@ff Uyuduk mu eşit oluruz diyor ya işte orada alıp götürüyor beni Anday.
-
@Phoenix Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız? içinde söyledi:
Hayır, bu hoş değil. Hem her şey o kadar uzak ki, bir yandan da senin odanın kapısının kolu gözümün önünde, mürekkep hokkam kadar yakın.
Bu çiçeklerin benim boğazıma kaçması gibi senin de boğazına kaçan çiçekler oldu mu? Bu gerçekten de hiç hoş değil.
-
@nisyan Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız? içinde söyledi:
Bu çiçeklerin benim boğazıma kaçması gibi senin de boğazına kaçan çiçekler oldu mu? Bu gerçekten de hiç hoş değil.
Demek çiçek geldi sana!
Bak kederlendim şimdi..
Keşke o buketteki çiçeklerden olsaydım
Bir anda çıkıverirdim buketimden! -
ve yildizlar parliyordu
ve toprak kokuyordu
bahcenin kapisi gicirdadi
ve bir adim kumu yaladi...
hos kokuyla girdi
ve kolarima dustu.ah tatli opucukler ve dermansiz dokunuslar
ben coskuyla ortusunun guzel seklini bozarken!
ask dusum sonsuza dek kayboluyordu
an kacti ve duskirikligindan oldum ben
ve duskirikligindan oldum ben!
ve yasami daha once hic bu kadar sevmemistim,
yasami bu kadar!
https://youtu.be/oLP1951ZxIECavaradossi'nin Aryasi
-
Asistan doktorlar yavaş yavaş konferans odasındaki yerlerini aldılar. Lochton saatine baktı ve konuşmasına başladı.
"Bugün 'psikoterapi için mükemmel hasta' kavramı üzerine konuşmak istiyorum. Biz bu hastaya kısaca YAVIS diyoruz. YAVIS young(genç), attractive (çekici), verbal (konuşkan), insightful(iç görülü, bilgili) ve wealthy (varlıklı) sözcüklerinin baş harflerinden meydana gelir. Tabii oradaki "S" dolar işaretinin yerine geçer." Lochton eline tebeşir alarak tahtaya $ işareti çizdi. O ideal hastasını anlatmaya devam ederken, ben de onun hayal dünyasında yaşadığını düşünmeye başladım çünkü biz asistan doktorlar YAVIS'i neredeyse hiç görmüyorduk. Kliniğimizi ziyaret eden sosyopat, uyuşturucu bağımlısı, toplum dışına düşmüş kişileri tedavi etmeye alışkındık biz. Zengin, akıllı insanlar sorunlarını deneyimli özel doktorlarla çözüyordu, psikiyatri ihtisasının birinci yılındaki doktorlarla, indirimli fiyat karşılığı değil." Bir Psikiyatristin Gizli Defteri- Gary Small, Gigi Vorgan
Bu bana Michel Foucault' nun Kliniğin Doğuşu' nda doktorlara dair söylediklerini anımsattı: "Doktorlar da insandır ve bir sınıfa mensuptur. Gelirleri ve konumları gereği burjuva sınıfının içinde yer alırlar. Her ne kadar toplumun geneline yardım ediyor görünseler de asıl amaç burjuva sınıfından biri hasta olduğunda yeterli veriyle gerekli tedaviye sahip olabilmektir. Bu şekilde özetleyebiliriz fikirlerini. Uzun oldu biraz kusura bakmayın. -
Bugün baba bey ile sohbet ederken bir laf söyledi ki çok hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim.
Dervise sormuşlar Allah'la aran nasıl diye.. Nasıl olsun demiş hep onun istediği oluyor.
-
@kalemiye pavarotti söz konusu olunca aklıma hep bu gelir. Paylaşım için çok teşekkürler hocam.
-
@phoenix James Brown Soul müziğin son temsilcilerinden ve Pavarotti 2 üstad yan yana
"But it wouldn't be nothing, nothing
Without a woman "
gecemiz şenlendi sağolun -
Bir bahceye girmek gerek hos teferrüc* kılmak gerek
Bir taze gül kokmak gerek
Yunus Emre
Daha cok yuruyus yaparken kafamizi bosaltmak ferahlatmak anlaminda
Gul kokan bir bahce gordum mu orada teferrüc etmek niyetim dogar. -
Uzun zaman önce facebook sayfama yazmışım. Fena değilmiş, paylaşmak istedim
Kanunlar, kötü ahlaka sahip olanların zincirleri gibidir. Onlar için gerektiğinde kırılabilecek sıradan bir araç olmaktan öteye geçmez. İyi ihlasa sahip olanlar ise davranışlarının kontrolünü başkalarının fikirleriyle oluşturulmuş kanunlarla değil; kendi fikri, ahlaki ve insani değer yargılarıyla oluşturur. Bu durumda kanunların toplum nezlinde hangi yaraya merhem olduğu sorgulanmalıdır...
-
Huzur denilen o şeyin her santimine ihtiyacım var bu aralar. Bana biraz bahar gerekiyor. Çok üşüdüm..
-
@Antimülakat "suclularin her zaman avukatı olur masumlarin ise bazen."
-
Ben ihtiyaç duyulmak istiyorum. Benim birisinin hayatında vazgeçilmez olmaya ihtiyacım var. Bütün boş vaktimi, egomu ve dikkatimi yiyip bitiricek birine ihtiyacım var. Bana bağımlı biri. Karşılıklı bağımlılık.
Chuck Palahniuk - Tıkanma
Türkiye'de onun kalemini ve hikayesini ödün-ç-alarak ünlenen 20. basımını gören çok yazar var. Bu da herifin değerini her geçen gün arttırıyor gözümde. Bir de şöyle bir sözü var ki üstüne çok düşünmüşlüğüm vardır. Ki sözü okuyunca hepinize tanıdık gelecek. Çünkü en az 5 yazar sözü harmanlayıp bizlere sunmuştur.
Bir insan en çok kimin yanında susuyorsa, aslında en çok onunla konuşmak istiyordur.
Not: Bu sözü ne zaman okusam aklıma bu film gelir. -
İnsan zihni negatifi hatırlamaya programlıdır. Bu, hayatta kalmak için en ilkel dönemlerde genlerimize kodlanmıştır: hatırla ve yaşamak için kaçın. Bu nedenledir ki insan için doğal olan mutsuzluktur. Mutlu olmak çaba gerektirir. İşte tam bu noktada 2017'de kendimden beklentim mutlu olmak için çaba harcayacak gücü kendimde bulabilmektir.
Not. Bunları hangi kitapta okuduğumu hatırlayabilmek için zihnimi zorladım ama hatırlayamıyorum, o yüzden güveninize sığınıyorum. -
'' İnsan bir fabrika olsaydı ne üretiyor olurdu? ''
-Mazeret..