2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
-
@sacred123 öyle bir niyetim yok hocam. Her başlıkta buna benzer muhabbetler dönüyor. Bizim alanımız vs. diye. O isin öyle olmadığını anlatmak istedim. Ben iktisatçıyım, cekonun %60 olduğu puan türünde 29. olduysam bu tez geçersiz. Gereksiz puan tartışmaları faydasız. Hatta P39'da ilk 30'da 13 CEKO mezunu var.
-
@ersagun 2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI içinde söyledi:
@omeroztemur4459 hocam akademik personel alınmıyor, KPSS bir sıralama sınavı ve hemen her konuda asgari bilgi düzeyinin ölçülmesi amaçlanıyor. Sizin mantiginiza göre OSS de çok saçma bir sınav, mühendisliklere meslek lisesi mezunları dışında kimse alınmamalı ve sınavda teknik bilgiler sorulmalı (!). Ben ne kadar is hukuku gördüm sen ne kadar iktisat gördün konusundaki cevabınız ise bir kriter değil. P39 olmalı dediğiniz icin söylüyorum, Türkiye'de önümdeki 28 kişiden birisi değilseniz bu tartışma ve veryansın ölü doğmuştur.
böyle düşünmeniz ve bu tarz da yazmanıza bakarak 29. olduğunuza pek inanasım gelmedi ne yalan söyleyeyim! Ayrıca da söylediklerimi anlamamış veya yanlış anlamış olmanız,KPSS'nin de seçme konusunda yetersiz kaldığı gerçeğini bir kez daha hatırlattı bana...
inşallah olmuşsunuzdur ve hak ettiğiniz yerlere gelirsiniz diyerek bu yersiz tartışmaya son verme taraftarıyım. -
P9 um 89,3 ama bu kadar mevzuatı çalışabilir mıyım emin değilim. Yoksa güzel meslek
-
P48 85 olan bi arkadaş sıralamasını yazabilir mi?
-
@omeroztemur4459 2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI içinde söyledi:
BU İLANIN PUAN TÜRÜNÜN P39 OLMASI GEREKLİDİR.DİĞER PUAN TÜRLERİ ÇOK SAÇMA OLMUŞ BENCE.BEN ÇEKOCUYUM,BİZLER BU ÜNVAN İÇİN DERS GÖRDÜK BU ALANDA YETİŞTİK,GK GY YAPAN KİŞİ İŞ HUKUKUNU,SENDİKALAR HUK. VB. NERDEN BİLİRKİ... ÇOK YANLIŞ PERSONEL TEMİNİ BENCE...
Hocam bu yazdığınız üzere yanlış düşündüğünüzü belirttiğim bir şey yazdım. Bunda da kendi puanlarımı örnek verdim, polemik çıkarmak vs. değil derdim ama Çalışma Bakanligi'nin bütün ilanlarinda birkaç CEKO mezunu arkadaş puan turu konusunda tartışma çıkarıp diğer arkadaşların bilgi birikimlerini sorgulama cüretinde bulunuyor. Bu yazacaklarım size ağır gelecek çünkü medeni bir insan gibi davranmayıp yalancılıkla itham ediyorsunuz beni.
-
"CEKOcuyum ve bu unvan icin ders gördüm." diye bir beyanınız var. Hiçbir üniversite bir unvan icin diploma vermez kimseye. O bolumun yeterliliklerini tamamladığınız ve sahip olduğunuz diplomayı kullanabileceğiz noktasında üniversite yeterli olduğunuzu söyler sadece. Yani iş mufettisligi icin falan ders görmediniz. ÇEKO bölümü icin lisans derecesi icin tanınan yetkiler dışında elinizde hiçbir şey yok. Bu yetkiler içinde ise is mufettisligi unvanı hiç yok.
-
Asıl üzücü nokta, yalancılık ithamınızdan sonra bunu üzülerek yazmak zorundayım, "GK GY yapan iş hukukunu nereden bilir ki" gibi bir beyanınız var. Oncelikle niye bilemeyeceği hususunda bir açıklama yapmanız zaten gerekir ki; asıl önemli husus, milletinin tarihini, coğrafyasını, dilini ve temel matematik sorularını yapamayan kişinin lisans diplomasi elinden alınmalıdır. İsterseniz uluslararası bütün is mevzuatını ezbere sayın, hiçbir şey ifade etmez. Analiz ve kültür konusunda yetkin olmadığınız ayan beyan ortadadır çünkü.
-
son husus ise benim KPSS mantigini anlamadigim hususu ile ilgili olmuş. Bence siz A kadro kamu görevi hakkında bilgiye ve bürokrasi konusunda hiçbir bilgi birikimine sahip değilsiniz. Zannediyorsunuz ki ben buraya girerim 30 sene sonra emekli olurum. Halbuki A kadrolar devletin yönetim kadrolarıdir ve devlet tam donanımlı bu kişileri uzun vadede atama yaparak istediği göreve getirecektir. Bürokraside müsteşarlığa kadar gidecek bir kariyer yoludur bu. Dolayısıyla, bilgi, birikim, kültür ve duruşunuzla devleti temsil edeceksiniz, yalnızca is hukuku bilginizle değil.
Dolayısıyla A kadrolar icin yalnızca on eleme anlamı taşıyan KPSS gunahiyla sevabıyla bir sıralama sınavıdır. Hangi lisans mezunlarının hangi kadrolara istihdam edilebileceği hangi sartlarda başvuracakları önceden ilan edilmiş, herkes de adil bir şekilde bu yarışa girmiştir. Kurumun eleme sınavına girme hakkı kazanan herkesin kurumun istediği on şartlara haiz olduğu asikardir. Sizinki gereksiz tatavadir ve sizlerin beyanının aksine hak edeceklerin kazanacağı bir sınav olacaktır.
-
-
Günler öncesinden müjdesini verdiğim ilan çok şükür geldi dostlar. Hayırlı olsun.. Kendi adıma beklediğim hedef sınavlarımdan birisi idi. Girecek arkadaşlara başarılar. Allah yar ve yardımcımız olsun..
-
@omeroztemur4459 arkadaşlar şu mantığı bırakın bu mantığa göre Başta Guy olmak üzere Vmy MHUY DUY MUY gibi maliye bakanlığı kadrolarınada o zaman p19 dan alınsın sadece maliyeciler girsin kabul edermisiniz
-
@ersagun geçen sgk denetmenliği alıındada aynı tartışmalr vardı p23 için anlamıyom yani bi kısım çekocu da böyle garip hal var.
-
@uA1905 çalışma bakanlığının bütün alımlarında aynı muhabbet dönüyor ve listeye girecek arkadaşları daha başvurular devam ederken yetersiz ilan ediyorlar. Garip gerçekten...
-
P9 puanım 86.99 sizce gelme ihtimali nedir?
-
........
-
Üstte yazılanlara aynen katılıyorum, sgk denetmenlik başlığında da bunu çok tartıştım. Sanki çsgb ve sgk kadroları çikolara aman çekolara zimmetli. Guy sadece maliyecileri alsa yine isyan eder bu elemanlar. Bi bitin yav.
-
İnanılır gibi değil yaaaa..İş müfettişi alacaksın ve p48 p9 puan türlerini de yani hiç çeko olmayan puan türlerini de dahil edeceksin p39-40 puan türlerini dahil etmeyeceksin bu nasıl bir mantıktır gerçekten anlamıyorum.
Ben buradan yetkililere sesleniyorum..Yahu sayın yetkililer bu çeko ağırlıklı p39 p40 p41 gibi puan türlerini hiç istemeyecekseniz niye bana bütün yıl çeko çalıştırdınız niye bana çekodan derece yapmama rağmen puanımı kullanma hakkı vermiyorsunuz?
İş müfettişi alıyorsun maliyeye gelir uzmanı alırken ki puanla alıyorsun..Eğer bu mantık doğruysa ve adaletliyse guy alımında da çeko dersinin olduğu puan türleri dahil edilmelidir..Gerçekten çok büyük haksızlık oluyor -
bir tanesi sgk kadroaları çekolara zimmetli gibisinden saçmalamış yukarda..bölümlere tabi ki zimmetli olmamalı..puan türlerine zimmetli olmalı.sgk ve işkur da p48 p23 gibi puan türleri nasıl olur p39 p40 nasıl olmaz?
Ben geçen alımda sgk ik ya yazdım ama bana çok gülünç bir yanıt verdiler bu konuyla ilgili..allaha havale ediyorum..1 yılım sadece bu yüzden birçok kişiyle beraber çöpe gitti..son olarak sadece şunu soruyorum p39 p40 gibi puan türlerini bu kurumlar kullanmayacaksa kim kullanacak birisi bana cevap versin? eğer hiçbir kurum kullanmayacaksa niye var bu puanlar ve biz niye bütün sene çeko ağırlıklı derslere çalıştık? -
P42 var dostum, yine ÇEKO ağırlıklı. Ha %40-50 değil, %30. Haksız bir isyan oldu bence.
-
@sosyolog75 siz önce doğru düzgün konuşmayı, hitap etmeyi öğrenin daha sonra (olmayan ) hakkınızı savunun. Ben de yıl boyu tek derse çalışayım sonra ağlayayım yav niye benim yüksek olduğum puan türünden almıyorsunuz diye.
Çalışsaydın birader biz mi elinden aldık iktisat maliye hukuk muhasebe notlarını kitaplarını. Biz mi koyduk önüne çiko derslerini. Çalış al p48 ini buralarda ağlama. Bak sınava az kaldı şimdiden başlarsan basarabilirsin. Özelden yazarsan kaynak tavsiyelerimi de iletirim seve seve.Ayrıca %30 etkili p42 konulmuş. Madem 1 sene çalıştın ortalama zekaya sahipsen onda çok güzel bir puanın vardır zaten. Napalim %100 çeko puan türü mü yaratalım sizlerin paşa gönlü olsun diye. Ne içiyorsunuz bize de söyleyin.
-
@kelaynak kardeşim bu zihniyet meselesi. Adam zannediyor ki; B kadro gibi girecek oradan emekli olacak. Halbuki devletin istediği şey bir alanda salt bilgi değil. Zaten yoğun eğitime tabi tutacak aldığı adamı, usta-çırak iliskisiyle yetiştirecek. Yetkisi var bu isin, yeterliliği var. Durusu var, kültürü var, devlet terbiyesi var. Benim kızdığım husus başvuracak arkadaşlara yaptıkları ithamlar. P39 puan turu %60 ÇEKO ağırlıklı, ilk 30'un 13'ü ÇEKO mezunu. Bence yeterli bir istatistik.
-
Bu puan türcü ağlak arkadaşları 10 puan türüyle alıma çıkan rekabet kurumu başlığında göremedik niyeyse. Dürüstseniz orda da yazardınız ya bu kurum daha çok işletme ile ilgili iktisat ile ilgili niye %60 iktisat/ isletme etkili puan türleri haricinde istendi diye. Ama yooook işlerine gelmez. Neyseniz o olun, bu puan türü ağlamasını da bitirin her ilanda sizi mi çekecez biz.
-
@genclerbirlikli adam bana yalancı dedi. İlk 30'un 13'unun ÇEKO mezunu olduğunu nereden biliyorum acaba.
-
@ersagun hocam daha branş bazlı sıralamaya bakamayan/ bakmayan/ bakmayı bilmeyen adamlarla muhatap olmaya gerek yok bence. Bırakalım çeko çeko diye bi köşede ağlasın dursunlar biz önümüzdeki sınavlara bakalım