Sevgili Günlük📝
-
@kismetnasip
Yaaa canm benm guzel dileklerinin ve dusuncelerinin bin kat daha fazlasini nasip etsin sana Allah
Ayni yerde calisma fikrine de bayildim guzel yurekli, naif is arkadaslarimin olmasini cok isterim eminim seninle cok iyi anlasiriz
Bi dakika yaa ayni is yerinde calismaya gerek yok , hatta ise girmeye de gerek yok biz gonul bagini burdan bile kurduk seninle, dualarimizda birbirimize yer verdik.Daha ne isterim ben -
Günlük sana geceden sesleniyorum.
Çoğu zaman düşündüğüm şey, karşıma çıkmaya devam ediyor. İnsanlar, sosyal sorunların çözümüne her zaman kendi uğraş alanları üzerinden yaklaşıyor. Sosyal problemlerin çözümü meselesi bir hukukçuya sorulduğunda, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve yargı bağımsızlığının korunması yorumunu yaparken, iktisatçıya sorulduğunda ekonomik büyüme ve kalkınmanın sürdürülebilir şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyor. Bir din alimine aynı soru sorulduğunda ise, dürüst ve yaratıcısına bağlı kulların arttığı bir toplum da ancak sorunların bertaraf edileceği vurguluyor. Sporcuya sorulduğunda, sporun geliştirilmesi ve teşvik edilmesinde çözümü ararken, mühendise aynı soru sorulduğunda insan hayatını kolaylaştırıcı yeni icatlar üretmekle meselenin çözüme kavuşacağını düşünüyor.
Peki ama bu kadar insan neden aynı soruna karşı bu derece farklı düşünüyor? O halde bu işin doğrusu sence ne olmalı? Sporcu iktisatçı olsaydı, iktisatçı da hukukçu olsaydı toplumsal sorunların çözümü noktasında alanından farklı şekilde düşünemez miydi? Sana göre sosyal sorunlara çözüm üretme noktasında: İcat mı yapalım, hukukun üstünlüğünü mü savunalım, dinine bağlı insanlar mı olalım yoksa sporun ve sporcunun yanında mı olalım?
Bana sorarsan günlük, her şeyin özünde ve temelinde kendimizi başka insanların yerine koyabilen ve davranışlarını bu anlayışla şekillendiren insanlar olmayı başarabilirsek bu saydıklarımızın kendiliğinden oluştuğunun farkına varır ve bütün problemlerin üstesinden gelmiş oluruz.
Bir günü daha alakasız bir gündem üzerinden tamamlayarak sana geceden iyi günler diliyorum günlük
-
Sevgili günlük
Küçükken sana soyleyemedigim kimseye soyleyemedigim şeyler olduğunda günlerce üzülürdüm.. ya düşük not alırdım ya paramı kaybetmiş ya da evdekilerin kizacagi Bisey yapmış olirdum. Babam her gün ısrar ederdi söylemem için. Sonunda bir aksam dayanamAz salya sümük anlatırdım her şeyi. Babamin tepkisi hep aynı olurdu, senden daha önemli Bisey yok uzuldugun şeye bak derdi. Ve o aksam o sıkıntı benim için biter giderdi. Şimdi babam yine ısrar ediyor . baba beni çok kırdılar diyemiyorum. -
@cemre hocam o nasıl bitirişti öyle. Benim ciğer komple gitti..
-
Sevgili Günlük;
Birine ilk olmak,birinin sana ilk olması ne hoş.. Hızlı mı gidiyoruz yoksa ayaklarım yere basmıyo ondan mı böyle hissediyorum? Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar:)) Ebu-l Âs yani Peygamberimiz in büyük kızı Hz.Zeyneb in eşi ona şöyle dermiş" Ey benim yüzüne bakınca alemleri unuttuğum eşim.." Nasıl içten nasıl güzel.. Allah bizleri hayırlı birer eş eylesin ve hayırlı eşlere nasib eylesin -
@bombiksmori
Tebrik ederim canim.Allah mutlulugunuzu daim etsin.Sizi birbirinize hayirli kilsin -
@1903bjk çook teşekkür ederim hocam darısı ve daha güzelleri sizin başınıza inşallah
-
Canım günlük
İyiyim kelimesinin içini doldurmak ne kadar zor.Havalar soğuyor,yağmurlar başladı bile.Sokakta onca can bir avuç kuru yer,bir avuç yemek derdinde.İnsanlar mı? Onlar yeryüzünün hakimi,dünya sadece onlar için dönüyor,sokaklar,caddeler,parklar sadece onların.Çünkü ölürken sırtlarına sarıp götürcekler bu dünyayı.Buz gibi kalpleriyle göçüp gidecekler bu saçma dünyadan hem de bir köpeğin dahi başını okşamadan.Bir de pis deyip geçiyorlar bilmiyorlar ki pis olan onların kapleri,düşünceleri.Sevgisiz bir dünya düzeninin içine düştüm kurtar beni günlük.Sevgisizce yetiştirilen çocukların yavru köpeğin kulağını kestiği iğrenç bir yerdeyim.Değiştiremiyorum,yetemiyorum.Elinden bir şey gelmemek nedir bilir misin?Çok kez yaşadım,yaşıyorum.Her canlının yaşam hakkına saygı duyan kalpleri sevgi dolu insanların olduğu bir dünya istiyorum.Ama yok,en çok da sevgi.. -
@niloya Ah insanlar, insanlarımız, insan demeye dilimizin varmadıkları... Hep zarar, hep ziyan. Nefret dolu, kalbi katranlaşmış ne çok yaratık türedi aramızda. Kimse kimseye zorla bir şey yap demiyor zaten, gönlünden ya da ekmeğinden kopardıklarını paylaşmak istiyorsan amenna ama yok, ben ne sevgi ne ekmek veririm diyorsan da dokunma o dilsiz kullara, sürme pis ellerini. Başına dokunacak sıcak bir el ve midesine girecek ufacık bir lokma ile bize tüm sevgisini bahşeden o savunmasız canlar iyi ki var, dünyayı yaşanır kılan nadide şeylerden biri onlar. Soframızdan dökülen ekmek kırıntısı, bir güvercinin kursağından geçiyorsa ne mutlu bize. Rabb'im, yüreğimizden merhameti eksik etmesin.
-
Sevgili günlük çok kötüyüm hayatta hiçbir alanda başarıyı yakalayamadım işim yok gücüm yok girdiğim tüm sınavlarda başarısız oldum bugün direksiyon sınavında bile en küçük bir hatadan başarısız oldum dayanamıyorum artık ne evde ne de kendi içimde huzurum yok 24 yaşındayım ama sanki 90 yaşıma merdiven dayamış gibiyim amacım yok yaşama sevincim yok sağ olarak uyandığım her güne lanet ediyorum askere gideceğim umarım orada şehit düşerim de en azından canım kutsal bir şey uğruna gider Yatağımda huzur içinde uyuyamıyorum bari mezarımda huzur içinde uyuyayım
-
@tolgahan-ayyıldız Kendine gel ... Rastgele gördüm yazını . Sen Allah'ın eşi benzeri olmayan eserisin. Her bir insan her bir olgu buna dahildir . Olmuyorsa birşey daha iyisi seni bekliyordur . Buna inan çunku herşey inanmakla başlıyor . Zaten Allah bu konuda kuluna 3 şekilde cevap vermiş .
Evet demiş . Vermiş ...
Hayir demiş . İyisini vermiş .
Bekle demiş . En iyisini vermiş !!!!!
Benimde yaşım 28 oldu . Aralık ayında askerim . Denizci olarak gidiyorum . Hedefimde kpss vardı olmadı . Kaymakamlik vardı olmadı . Şimdi ise hakimlik bekliyorum ... Vazgeçme sakin . Allah ortamı ve en iyisini sana verecektir . Kendine iyi Bak .. Hayırlı tezkereler ... -
@tolgahan-ayyıldız Ayrıca askerlikte iyi gelecektir sana . Orda bol bol dusunecegiz ve görevimizi yapacağız . Yeni yeni düşünme kalıplarıyla dönersin insALLAH. Her halimize şükür edelim . Sınava girebilecek bir beynimiz ve kağıdı doldurabilecek ellerimiz var ..
-
Sevgisiz günlük,
Allah emeğimin karşılığını verir diyerekten emeğimin karşılığının hakkımda hayırlı olan olup olmadığını bilmeyerekten keza emeğimin karşılığını hak edip etmediğim düşüncesiyle yine bir cumartesi akşamı -ki kimilerine göre belki gecedir- ufaktan ufaktan çalışıyorum. Belki de yüksek dağların başı dumanlı olur mecazını yanlış anladık. Belki de dağ esasen hiç yoktur ve olmayacaktır. Başımızdaki de duman değil bir gençlik ağrısıdır kim bilir? İşsizim, bekarım, askerliğimi yapmadım ve GSS borçlusuyum. Çağdaşlarım iş sahibi, evli ve sigortalı... -
Sevgili günlük, bugün dehşet-ül vahşet bir gün yaşadım anlatıpta psikolojini bozmak istemem.
-
Sevgili günlük,
Bugün kpss calismaya yeniden başladım. Oysa geçen yıl sinav sonuçlari aciklaninca nasil sevinmistim tamam bu sefer yerlescem demistim olmadi. Napalım demek hayirlisi buymus deyip giristik yine calismaya. InsaAllah tez zamanda bir yere yerlesirim hayirlisiyla günlük. Tabiki sizlerde. -
Sevgili Günlük ;
Bugün de il göç ilanı gelmedi
-
Sevgili Günlük;
Biz kadınlara tuhaf derler ama erkekler daha da tuhaf olabiliyor Ya da ben ilk kez bir erkekle bu kadar yoğun ve ciddi bir muhabbete girdiğim için bana garip geliyor da olabilir
Sana bi tavsiye verecektim ama bana verilen tavsiyeler hiç kullanılmadı henüz. İnsan doğaçlama yaşıyor bu süreci. Herkesin kendine özgü -
Sevgili gunluk, bugun ilk defa kpss ye calisma fikrim, fikirden de oteye gecti ve iceaata basladim. Hakkimizda hayirlisi...
-
Sevgili günlük, Bir şeylerin anlamlı olduğu zamana dönmek istiyorum.
-
Sevgili günlük
Kaybettiğim yılları geri verseler yine kaybederdim. asdsfgdsafdsgdah