Sevgili Günlük📝
-
Yarın yeni ve güzel bir Cumartesi. Hayırlı ve huzurlu haftasonları TY 'daşlar
-
Sevgili günlük su anın tam da su anın kıymetini bilmek lazım. Hatalardan ders alıp her adımı düşünerek atıp gecmisi geleceği unutup bu anda var olmak en güzeli.
-
Sevgili Günlük!
UNUTMA! Görmezden geldiğin kötülüklerin üstünü örttüğün toprak her zaman canlıdır. Sen azalta azalta unutuyorum dedikçe, hayat sana hep daha kötülerini gösterir. Ben gömdüm kaçtım desende toprak sızdırır kabullenmez, zorla toprağa da kabul ettirsen bile yıllar sonra bir akarsu gelip eşeleye eşeleye yüzeye çıkarır, oradan şansına akarsu da geçmezse yer altındaki sular daha büyük denizlere, okyanuslara taşır bunları. O yüzden de, insanoğlu inkar ettikçe daha çok dertlenir ve daha fazla öfkelidir.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Sevgili Günlük
Sevgili Günlük!
UNUTMA! Görmezden geldiğin kötülüklerin üstünü örttüğün toprak her zaman canlıdır. Sen azalta azalta unutuyorum dedikçe, hayat sana hep daha kötülerini gösterir. Ben gömdüm kaçtım desende toprak sızdırır kabullenmez, zorla toprağa da kabul ettirsen bile yıllar sonra bir akarsu gelip eşeleye eşeleye yüzeye çıkarır, oradan şansına akarsu da geçmezse yer altındaki sular daha büyük denizlere, okyanuslara taşır bunları. O yüzden de, insanoğlu inkar ettikçe daha çok dertlenir ve daha fazla öfkelidir.
Hocam sen ne yazmışsın böyle bee... Tam da son zamanlarda sıkıntısını çektiğim şeyden bahsetmişsin. Güzel metafor.
-
sevgili günlük
bugün bir köpek ve 6 yavrusunu buldum.
keşke su an param olsaydı dedim.
mama alabilecek param yok su an
bu gece düşünmekten uyuyamayacagim.
Allah kimseyi ac birakmasin . -
Sevgili günlük sanki yüreğimde durmadan bi ateş yanıyor bilmiyorum bu nasıl bi his. Herkes seni güçlü zannediyor ama zor dayanıyorsun. Çok özlüyorum kaybettiklerimi. Çok geçmişten bir gün isterdim . ailece oturduğumuz bir gün.
-
Sevgili günlük,
Bu gün kafam biraz dağınık...
Yine bir şeylerden kaçmak için, çocukluk yıllarımda yaptığım gibi kandırıyorum kendimi. Denizde ayaklarım yere basarken kulaç atıp yüzüyormuşum gibi yaklaşıyorum bazı olaylara. Hala ayaklarım yere basmayınca ödüm kopuyor. Ve hala bazı korkularla yüzleşemiyorum.
Ama işin iyi tarafı farkettim ki bu konuda yanlız değilim... -
Sevgili günlük,
Artık herhangi bir hayale
kucak Açamayacak
kadar yorgunum... -
Sevgili günlük.
2018 için bize ne sözler vermiştin. Bu sayfada insanlar sevinçlerini, mutluluklarını, bundan sonra yapacaklarını edeceklerini paylaşacaktı. Sen yine sınıfta kaldın. Bak yılın yarısına geldik. Yazılanlar yine umutsuz, yine üzücü.
-
@mertmert aynı şeyleri yaşayıp sana dönecektir buna emin olabilirsin
-
Başlığın altını doldurmak isterim ben de.
Burdaki herkes gibi bende yorgun kırgın umutsuz mutsuz ve ayakta kalmaya çalışıyorum. Maddi manevi ailevi ask.. Her konuda acı çekiyorum. Bide sınav süreci ki değme derdime. Yine de mutlu olmaya çalışıyorum. Arkamda bıraktıklarim hayallerim sevgim emeklerim hepsi bi yerde toplanmis el salliyor. Bense gelecek daha mutlu diyerek yola çıktım. Az çok ne getirecegini bildigim halde yasanan acılar o kadar tecrübe kazandirdi ki.. Büyüdüm olgunlaştim artik diyebiliyorum. -
Sevgili günlük,
Iki gundur agrilarimdan dolayi aglayacak kadar hastayim. Ve nazimi bi tek annem cekiyor. Canim annem olmasa ne yapardim. Ve suan hasta yatagimda tek duam bian evvel ise girip annemi mutlu etmek, onun yuzunu guldurmek.
Dunya bi yana canim annem bi yana. canimbabami da cok seviyorum tabi onu unutmayim, bunu okusaydi kesin kirilirdi cunku bana, canim babam olmasa her sabah yumurtalarimizi kim haslar:) emekli olduberidir kahvaltilarimizi kendisi hazirliyor, daha yumurtanin ayarini tutturmayi ogrenemedi ama olsun,ona caktirmiyoruz bu durumu. Canim ailem. ..Iyiki varlar. Hasta olunca insan daha bi duygusal oluyor galiba Allah kimseyi kimsesiz etmesin. -
Sevgili günlük,
Şuan beni en iyi özetleyen sözü zaten Cemil Meriç yıllar önce söylemiş.
"Dünle yarın arasındaki kopuş hazin, çünkü yarın şimdiden dün..." -
Sevgili günlük, çocukken bir denemem olmuştu sana yazmaya dair sonra çocukça sebeplerle yarım kaldı. Arada buraya yazdığımda ve hatta başkaları da yazdığında sanıyorum tekrar başlayacağım yazmaya diyorum. Görüyorum ki çoğunlukla anlatacak kimseler bulamadığımız da sana yazıyoruz ve galiba genelde üzgün olduğumuzda daha da ötesi hüznümüzü taşıyamaz olup kelimeler bizden taştığında.
Şairler de günlük yazmışlar. Bir şair – seçkin bir kimse değilim ismimin baş harfleri acz tutuyor diyen şair - “Yaşamak” ismini verdiği günlüklerine başlarken “ne çok acı var” diye söze giriyor. Bu sıralar belki daha ağır yaşamak hissi, can acıtıyor evet. Bir şair gibi hissedemem şüphesiz ama şairler ses oluyor yine. Bu vesileyle kendisini anmışken; Allah, rahmet eylesin.
Bir gün sevinçlerimizi de yazacağız inşallah.
-
Ah be günlük,
Bugün de insanlığımızdan utandık, insanlıktan nasibini almamışlar adına. Dünyada bize verilmiş en güzel hediyeler onlar belki. Onlar bize mutluluk dağıtırken, biz onları sığdıramadık koskoca dünyaya. Yüreğini taş bağlamış yaratıklar türedi aramızda. Her defasında daha çok yaktılar canımızı. Kimi tecavüz etti, kimi arabaya bağlayıp sürükledi... O yavruya dokunan eller nasıl taş olmadı, kıyamet nasıl kopmadı...
Bugün bir kez daha öldü insanlık, o minik canın melek oluşuyla... -
Sevgili Günlük,
Uykusuz bir güne daha başladım.Bu kaçıncı uykusuz gecemdir bilmiyorum.Çok mu kafaya takıyoruz acaba? Uykusuzluk zeki insanların laneti midir gerçekten?
-
@fiscaldrag Bu mübarek günde tek dileğim Allah bunu yapana aynını yaşatsın inşallah.Kendimde bir hayvan sahibi olarak kaç gündür gözümün önünden gitmiyor.
-
@luthor Gerçekten aklım almıyor artık olanları. Bir lokma verirsen yer, vermezsen gözüne bakar ama zorla bir şey yaptırmaz sana. Yeri gelir açlıktan, susuzluktan ölür ama yine de zarar vermez kimseye. Nasıl bir vicdansızlıktır bu? Bize emanet edilen bu canları koruyamadıktan sonra insanlığın adı mı kalır? Öyle bir lüksün yok ama diyelim ki sevmiyorsun, uzak dur onlardan, çek kirli ellerini üstlerinden. Küçücük bir sineği bile yanlışlıkla öldürdüğümde vicdan azabı çekiyorum, bu yaratıklarla aynı evrende nefes aldığım için üzgünüm. Sen nasıl bir can taşıyorsan o da aynını taşıyor. Sen nasıl ki Allah'ın kuluysan, o da kulu. Ağzı var, dili yok. Söylenecek o kadar çok şey var ki... O minik can melek oldu, acısı dindi ama bunu yapan nasıl can verecek bakalım. Allah'ın adaleti hiçbir vakit şaşmaz.
-
sevgili günlük epeyden beri yazmadım; nedeni ancak kendime gelebildim, yeni bir işim ve yeni bir hayatım var, artık eski defterlerin sayfalarını bir bir hazmede, hazmede geride bıraktım.Zaman her şeyin ilacı bundan eminim,akıl,kalb ve duygusal olarak bagışlık sistemimin en zayıf oldugu zaman da içime giren illet virüsden Zaman ilacını kullanarak alt ettim.belki il ayda fazla etkisini görmedim,çok zorlandım(aglamalar,sızlamalar ve nefessiz kalma durumları yaşadım) 2.ayda yavaş yavaş etkisini gösterdi, zaman ilacı(aglamalar,sızlamalar ve nefessiz kalma durumları daha az oldu)3.ayda kullanmaya devam ettim ama zaman ilacının dozajını biraz artırdım ve dayandım acılara,kıvrandım yatakda sızlamalara ve bunun müfakatını aldım ve artık virüs'ün adını duydugum'da ne nefessiz kalıyorum, ne aglıyorum, nede acı çekiyordum,virüs'ün adı artı sıradan isim gibi(verem,kanser,sıtma,behçet,nihan,mert)geliyor bana, eger böyle durumlarda olanınız varsa zaman ilacını kullanın bu ilaç parayla satılmıyor. bu ilac sizde bende herkeste var sadece irade,irade,sabır ve yine sabır.Ve bu virüs'le karşılaşmamak için bagışıklık sisteminizi(kalb,duygusal ve en önemlisi akıl buna dikkat edin ) zayıf bırakmayın ve mücadele edin neyse benim diyeceklerim bu kadar burdaki tüm arkadaşların geçmiş ramazan bayramlarını tebrik eder,mutlu saglıklı ve iş sahibi olmalarını temenni ederim
-
@elif-atılgan dönmesini istemiyorum ve aynı durumlara düşmesinide temenni etmiyorum, allaha havale etmek en iyisi herkesin adaleti şaşar ama allahın adaleti şaşmaz