ÇSGB Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
acıkcası koydu bana biraz. istatistik grubu son aday 92.28 ben 92.23 neyse saglık olsun
-
@schizop hali hazırda bakanlıkta uzman yardımcısı olup başvuran iki kişi başvurmasaydı size sıra gelirdi.
-
@stat06 nasıl yani başka bakanlıktan uzman yardımcısı mi başvurmuş
-
@stat06 bu nasıl bi mantık ya sırf bulunduğu yeri begenmiyo diye başkasına yazık ediyorlar böyle olmam İnşallah ilerde
-
Evet, daha önce meb ve çevre bakanlıklarını kazanmış dünde işkur listesinde adını gördüm. Bu kadar da doyumsuzluk olmaz dedirttiriyorlar. Bu nedenle mülakata her yıl benzer isimler katılıyor.
-
@stat06 bu kadarda olmaz resmen bu hak yani hadi birini beğenmedin diğerleri ne yani saçma bizde hala kuruma yönelik ders çalışalım ayrıca gençlik ve spor bakanlığı da açıkladı ondada listede olan vardır illaki
-
Aile bakanlığında çalısıp basvuranda var. Bilemiyorum bu bakanlıklarda mı sorun var yoksa başvuranlarda mı bunu çözebilmiş değilim. Ama böyle giderse her yıl işsiz olanlar değil hali hazırda işi olup başka kurumlara geçmek isteyenler bir yerlere yerleşiyor. @ısta
-
Hukuktan girecek arkadaslar, nelere calismak gerekir belirtilen mevzuat disinda? Hukuk disi soru sormazlar diye umit ediyorum.
-
@stat06 çok saçma bence bunlar bidaha kazanıp milletin hakkına girince ne anlıyorlar iyiki bi puanları var yazık gerçekten
-
Başka bakanlıkta çalışanlar ısrarla başvuruyo,kazanıyo inatla durmuyo kimse. Bakanlık özlük hakkıymış bilmem neymiş bunlar aç gözlü insanların bahanesi arkadaşlar. Onun bulduğu özlük hakkını görememiş insanlar var burda. Daha biz işe bile girememişken, elindekiyle yetinmeyi bilmeyenleri Allah affetsin.
Kendi bu sürecin zorluğunu görmesine rağmen bencillik yapıp doyumsuzca her yere başvuran insanların yaptığı sadece aç gözlülük.
Allah doyursun dicem ama bu kadar insanın hakkıyla nasıl başa çıkarlar bilmiyorum . -
@cexay bakanlık uzman yardımcılığı özlük hakları arasında uçurum yoktur herhalde sadece acgozluluk başka bisey değil ben o listedeyim ama belki çok çalışıp hakkı olduğu halde o listeye giremeyen insan var yazık cidden
-
@ısta bırakın uçurumu fark dahi yok eşit işe eşit ücret diye bir şey çıkarılıp hepsi aynı şartlara getirildi
-
@aliveli işte sacmalik kurumlar bunada dikkat etse keşke biraz yeni Mezunlar ne iş yapacak ozman adam kurumlar arasında oyun oynasın dursun
-
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Taban Puanları:
Siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri için KPSSP114 puanı ile 120. sırada yer alan adayın puanı: 87,27227
Fen/Fen Edebiyat fakültesi ve İstatistik fakültesi mezunları için KPSSP102 puanı ile 40. sırada yer alan adayın puanı: 92.28298
Hukuk fakültesi mezunları için KPSSP103 puanı ile 40. sırada yer alan adayın puanı: 92.45450 -
Yine 0.1 puanla kaçırdığım bi yer. Saydım 9. Kez 1 puandan az farkla bi yeri kaçırıyorum. Şaka gibi
-
Koyacaksın mülakata katılım koşulu olarak baska bir devlet hizmetinde calısmıyor olmak koşulunu. En azından başvurmak icin hatta seneye tekrar kpssye girmek icin insanlar, iyi güzel hoş da istifa eder miyim sorusunu tartacak önce. Gercekten kişilerin başvurması sorun degil(Eger istifa edip gercekten Halis niyetle diğer oluşumda vatanına kendine daha faydalı olacağını düşünüyorsa). mülakat-sınav listelerini boş yere isgal edip sadece sınava giren, hatta bazen sınava bile girmeyip kötü niyetle hareket eden arkadaşlar gözünüzü seveyim yapmayın.
Bu yakınışım iyi puan alıp yerleşene kadar baska kurumları sürekli deneyen arkadaşlara değil belirsizlik içinde pozisyonlarını alıyorlar sonucta. -
@habeascorpus , @aliveli @vurdugungololsun @Antimülakat @ısta @cexay başlığı genel olarak okudum, forumda 1 2 aydır kurumu istemeden puanım boşta durmasın sinava girer çıkarım niyetiyle basvuru yapan arkadaşlar var, bu bir gercek. Kendileri bu durumu yadsimiyor, hak falan anlatamazsınız bu kişilere kendinisi boşuna yormayın. Yanlış anlaşılmasın parmakla isaret etmiyorum bu kisileri kendilerini biliyorlar. Kimse buna hakları olmadığı da söylemiyor, ortada sistemsel bir sorun var organizasyon veya koordinasyon sorunu diyebiliriz. (1)Devletimizin yapması gereken en azindan daha önce aynı kurumun sınavına girmis ve sinavda basarili olmus kisilerin ayni kurumda bir daha sinava girmelerini cesitli zorunluluklar getirebilir. Bunu neden söylüyorum ayni kurumu asil listeden kazanıp sonraki sene yine bu kuruma basvuru yapanlar olabiliyor. Bu apaçık adaylar arasında adaletsizlik doğuruyor.
(2)yedek listeler olusturulurken kurumun yeni bir alim yapana kadar listenin geçerliliğini korumasi olacaktır. Bu zincirleme bir etki yaratarak 1 kisinin is degistirmesi baska kurumda calisip yedekte bekleyen arkadaşın istedigi kuruma geçmesini kolaylaştıracak.ilaveten bu etki sürekli devam edecek ve yigilmalar azaltilacak.
(3) insan kaynaklari birimi her bagli, bagimli ve merkez kuruluşlarında aktif olarak çalışması gerekir ki sozlu mülakatlar da hem adayin hem de kuruma dolayısıyla ulkeye daha buyuk katki sağlayacak alımlar yapilabilsin. Adayın kurumu istediginden ve memnun olacağından emin olmaları gerekir.
(4)her alimda aleni ve seffaf sekilde adayin puanları yayinlacak ayrica puanlamanin kpss, kurum sinavi ve sozlu mulakat paylarinin ortalamasi seklinde yapilmasi bir nevi liyakata katki sağlamış olacaktir.
(5) Belki de en önemlisi kariyer planlamizi yaparken daha dikkatli olmalı ve ileride her sabah kalktığımızda isimize lanet okuyarak gitmeyecegimiz bir kuruma yerlesmek.
Bunlarin hepsi bir kume kalkinmanin, büyümenin cok basit bir kolu olan devlet faaliyetlerinin verimli hale gelmesininin anahtarları Japonyada Basbakan 5 kisilik bir konvoy yapiyor, korumalar oyle bir incelikle trafikte yol istiyor ki sanırsınız senfoni şefi.
Tüm mesele istediğimiz mesleklerde calismak, heryere basvuru yapan arkadaşların hepsinin art niyetli olduklarını hic sanmıyorum ama dostlar istemediginiz kurumlari yukarıda soylediklerimi goz onune olarak yazmayin ne siz pisman olun vaktinizi,enerjinizi harcayın ne de baska arkadaslara engel olmayalım. -
arkadaşlar nasıl bir çalışma stratejisi izlemeliyiz,nelere ağırlıklı olarak bakmalıyız mrnegin hangi kanunlara vs.tavsiyede bulunacak olan var mıdır?
-
Çalışma özgürlüğü anayasal bir hak ve insanlara " siz zaten bir yerde calisiyorsunuz ve şu sınavlara giremezsin" diyemezsiniz! Puanı varsa ve mevcut işinden umduğunu bulamamışsa tabii ki girebilir. Etik olup olmadığını tartisabiliriz elbette ama bence durum böyle. Bence asıl laf etmemiz gereken yüksek puanı olup da tanıdıkları daha az rakiple karşılaşsın diye girmeyecekleri sınava başvuranlar.
-
@vanbismarckth ben önceki yıllarda bunun mülakatına girmiştim. Üstünden baya zaman geçti ama hatırladığım kadarıyla özellikle iş kanunu agirlikliydi. İş Kanunu ezbere bilmenizi öneririm.