2018 Kaymakamlık Sınavı
-
İMKB sorusunda bazı arkadaşlara puan verilmiş yazıyordu ama daha sonra onun açıklamasını yaptılar o soru komple iptal (en başta okunurken puan vermişler ama daha sonra soru iptal edilmiş kafa karışıklığı oradan geliyor)
Fakat bence üzerinde durulması gereken nokta, 40 soruluk bir sınavda bile iptal edilecek bir soru oluyorsa birileri işini iyi yapmıyor demektir.
-
@popescu, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@kemoenes evet iktisat yapmadan olması için anayasa idare en az 17 yapmak lazım, ben çok konsantre çalışmıştım ama iktisata ön yargılı yaklaştığım için yapamadım, tekrar bu kadar konsantre olabilir miyim bilmiyorum ama mart sınavı için Allah hepimizin yardımcısı olsun.
eyvallah kardeşim. Kesinlikle haklısın. Eğer iktisat gözden çıkararak çalışacaksak dediğin net gibi yapıp yanlış sayısını minumum yapmaktır. Başka yolu yok. Aynı konsantrasyon ile inşallah çalışırsın. Kendi adıma gözüm biraz daha korktu. Ancak mücadele etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Sonuçta ideallerimiz uğruna bu sınavı göze alıyoruz. Üstesinden gelmek boynumuzun borcu. Allah yardımcımız olsun
-
@kemoenes rica etsem bende katkıda buluna bilirmiyim?
-
Normalde sınavda başarılı olabilmek için gereken şartlardan biri " sınav şansı" dediğimiz olaydı. İnşallah çalıştığım yerlerden sorarlar deriz ya işte öyle.
Bundan sonra Ösym nin sınavlarında bir de "sınav cevap anahtarı şansı"na sahip olmamız gerekecek. Kanundaki tam ifadeyi bile genişletip "imar ve bayındırlık" veya Kişisel verileri koruma sevenler derneği bile yazsak kabul ediyorlar. (bu sorunun cevap anahtarında "kişisel verileri koruma" söz öbeği aranacaktır yazmışlardı.)
Açıkcası ben zerre ikna olmadım değerlendirmeden. -
Bütün gerizekaliları bir araya toplamışlar adını da ösym koymuslar. Kurallar uygulanmak icin vardir uygulamiyorsan kural degildir ve boylece insanları aklinda soru işareti kalır bu yüzden Allah binbir belasını verdin o kagidi okuyanların gun yüzü görmezler inşallah...
-
Bu kitapçık inceleme olayını bile o kadar amatörce yapmışlar ki ilkokulda yazılı kağıtlarımıza itiraz edip öğretmen tekrar incelettiğinde bile daha kaliteli ortam vardı.
Sen sınavında çalışan ile çalışmayanı ayırt edecek bir cevap havuzu dahi oluşturamıyorsan neden açık uçlu sınav yapmaya çalışıyorsun ki. Bu saçma cevapları hazırlamak için mi 40 günde açıkladılar sınavı.
Bu yazdıklarımdan da yenilgiyi hazmedememiş gibi bir sonuç çıkmasın. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum elbette haklarının karşılığıdır ancak seçicilik bu düzeyde olmamalıydı. Bizim dikkat edelim de aman harf - takı hatası yapmayalım diye üstüne basa basa çalıştığımız her şeyi doğru kabul etmişler. Böyle olunca da sınav 80 ile de kapatır 90 la da.
-
@kplnnali tabii ki hocam. Dropbox üyeliği almanız lazım
-
Ben biraz kadercilik yaptim 79.15 puanla itiraz etmedim..
-
-
@öktem_ilteriş, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Ben biraz kadercilik yaptim 79.15 puanla itiraz etmedim..
iyi puan almışsın hocam. netler nasıldı ? Keşke baksaydın kağıda
-
Kağıdıma bakmaktaki amacım neleri kabul ediyorlar, ne kadar esnekler noktasında bir görüş elde edebilmekti.
Benim için 50 lira vermenin şu avantajı oldu, türkçede o kadar kasmaya gerek yok, herhangi bir soruda rakamla veya yazı ile yazmak önemli değil, doktrinsel soruların bir çok alternatif cevabı var,iktisat çalışır ve sınav şansı yanımızda olursa kazanırız
-
@kemoenes ben de Türkçe sorularından kaybettiğimi düşünüyorum kardeşim, Türkçe hariç 24-25 civarı doğru olduğunu tahmin ediyorum ama dediğim gibi incelemedim kağıdımı. Nasip sonraki sınavlara ıns..
-
@popescu, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Kağıdıma bakmaktaki amacım neleri kabul ediyorlar, ne kadar esnekler noktasında bir görüş elde edebilmekti.
Benim için 50 lira vermenin şu avantajı oldu, türkçede o kadar kasmaya gerek yok, herhangi bir soruda rakamla veya yazı ile yazmak önemli değil, doktrinsel soruların bir çok alternatif cevabı var,iktisat çalışır ve sınav şansı yanımızda olursa kazanırız
çok iyi oldu paylaşımlarınız. Ona göre yol almamız lazım
-
sınav ankara'da cevap kağıtlarının incelenmesi ankarada ne kadar saçma. zaten millet işsiz bilet al git otelde kal sınava para ver kitap al hepsi 500 600 lira tutuyo. her bölgedeki büyük şehirde sınavı yap ve bu şehirlerde kitapçık inceleme şansı ver millete kolaylık olsun, yok illa ankara. bu ankarada Atatürk'ten başka bir şey var sanki.
-
--Alintidir Arkadaşlar --
Selamun Aleykum Arkadaslar,
Ben sınavdan 73,00695 puan aldım. 1068 sıralamam. Bugun 10.00 da kitapçığımı incelemek için ÖSYM ye gittim. arkadaşlar zaten alternatif cevapları yazmışlar burada ama ben sadece birkaç konu da aydınlanması gereken şeyleri acıklamak isterim sizzlerle.Öncelikle ÖSYM bir çok soruya çokça alternatifli cevaplar koymuş, öyle ki bazı soruların alternatif cevapları 7 taneyi bulabiliyor.
Bunun yanında "Köy Sandığı", İçişleri Bakanı" gibi net ve tek cevap olanlarda var.
GK ve GY testinin 9. sorusu yani İMKB cevabı olan soru bazılarına puan verilmiş bazılarına verilmemiş gözüküyor . onun için şöyle açıklama yaptılar.
"Sorulara yapılan itirazlar degerlendirilirken kitapçıklar okunmaya baslandı. Bundan dolayı okunan kıtapcıklara tam puan 2,5 yazıldı kagıda, karardan sonra okunanlara ise 0 oalrak yazıldı. GERÇEKTE İSE HERKESIN O SORUSU IPTAL SAYILARAK O SORU TÜM SINAVA GİREN ADAYLARA EŞİT ŞEKİLDE DAĞITILDI" dendi. Yani 0 yazan da 2,5 yazan da puanlama olarak bişey fark etmedi dediler. iz Sistemde düzelttik dedıler. ona göre net puanlar hesaplanıp sonuçlar acıklandı.Türkçe soruları da dahil olmak üzere gayet net ve açık cevaplar yazılmış.
Aktif nufus diye herkesin paylaştıgı sorunun asıl cevap ve alternatif cevapları
Kurumsal Olmayan Sıvıl nufus
Kurumsal Olmayan Nufus gibi kavramalrdı. aktif nufusu kabul etmemısler.İktisatta ise ; Tam Dışlama, Tam Engelleme ... yani başında "Tam" olanları kabul etmişler diğerlerini etmemişler (Engelleme, Dışlama vs kabul edilmemiş)
2005, 01.01.2005 ve Ocak 2005 i kabul etmişler.
Gün yazmayan hiç birşeyi kabul etmemişler.
"7 gün" yada "yedi gün " doğru kabul edilmiş.Hizmet Yönunden Yerinden Yönetimin alternatif cevabı olarak da
Kamu Kurumu
Mal Topluluğu gibi kavramları da kabul etmişler.Soru, Soru önergesi, yazılı soru önergesi, sözlü soru önergesi, meclis soru önergesi ... bunların hepsini kabul etmişler.
KISACASI, ŞAHSIM İÇİN SÖYLÜYORUM: ADAMLAR PUAN ALALIM DİYE BİR DÜNYA ALTERNATİF CEVAP KOYMUŞLAR AMA MALESEF BİZ ONLARI YAZAMAMIŞIZ.
ÖSYM de sıkıntı yok daha detaylı çalışmamız gerekir. Bu Kadar.
Yeni sınav için herkese başarılar dilerim. -
@suigeneris Türkçede alternatif cevap sayısı oldukça fazlaymış galiba hocam değil mi?
-
@popescu kardesim merhaba içişleri bakani ve içişleri bakanlıgı cevaplarindan ikisini de kabul etmisler mi
-
@luthor bu alıntı benden yapılmıştır.
ve Türkçe de alternatif cevaplar çoktu evet. örnek verecek olursam;
Her................ izleyicisi diye başlayan cümleye doğru cevap olarak
"film", "sinema/", "Tiyatro" gibi cevaplar yazılmış bu en az olanı .. ama malesef ben de bunları yazmak yerine "film" yazdım ve 0,5 puanım oradan kırılmış.
Noktalama işaretlerine gelince (") , (.) veya(!) (") (,) (...) şeklnde cevaplardı. -
@gökyeleli kardeşim "içişleri bakanı" cevabı tek cevap idi alternatif doğru kabul edilecek cevap yoktu.... yani " içişleri bakanlığı" yazanalrı kabul etmemişler.
-
@kaymakamadayı sizin de paylaşımınıza göre buradan şu sonuç çıkar; yok tek harf yok kurul kasmaya gerek yok. Gereken her seye çalışıp bunları düşüneceğimize konulara hakim olmak şart.