2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@osenebusene Hocam hiçbir hukuki engel olmamasına rağmen içişleri bakanlığının teamülü bir sınavı nihayete erdirmeden yenisini açmamak. Geçen sene 27 Mayıs’ta bir önceki sınavın mülakat sonuçları açıklandı. Haliyle Nisan mayıs öngörüsü zaten gerçekçi değildi. Ve 27 Mayıs’tan 1ay sonra yeni sınavın ilanı 9 eylül için geldi. Şimdi sonuçlar açıklandı bekletilmesini gerektirecek bir durum yok ben sınavın mayıs ayında yapılmasının muhtemel olduğunu düşünüyorum.
-
Arkadaşlar Merhaba, mesaj kutuda 20 yi aşkın mesaj var , cevapladiklarim oldu ancak 20 mesajın da hemen hemen hepsi aynı yönde :2018 kaymakamlık sınavı... dostlar nisan ortasi ile Mayıs ilk haftası arası alım olabileceğini duydum , anlayışınıza sığınarak dahaca teyit ettirmek için uğraşmadım ve bu sebeple kesin konuşmak istemiyorum ... sayı ise kesin değil , 100 de olabilir 150 de, hiç olmazsa dusunuleni teyit ettirirsem zAten paylasacagim , duydugum seyler sadete kendime saklama gibi bir huyum yok.. ancak kesin olan tek şey bu sayılarla açılan son sınav olacak sonra tekrar eskiye donus ... Bu arada birçok kişi mesaj çekmiş ,düşünceleri için hepsine buradan teşekkür ederim .. çoğu arkadaş sormuş bir sonraki sinava hazırlanacak misin diye , evet hazirlanacagim hatta hazırlanıyorum bile , 2017 yazılı sonucunu beklerken yavatan bir sonraki sinava calismaya başlamış ve baslar başlamaz da yeni bir sınav daha olacağını paylaşmıştım zaten ...ilk baştan beri dediğim bir şey vardı "Allah en çok hakeden 100 kişiye nasip etsin" diye , haala da buna inanıyorum 2017 mülakatını kaybetmiş olabilirim, haketmemis de olabilirim bunu Allah bilir , eminim ki kazanan 100 arkadaş da birbirinden değerli ve sonuna kadar hak ederek kazandılar ,Allah vatana millete iyi hizmet etmelerini nasip etsin ,beni de 2018 sınavında bu meslegi hak eden kullarından olmayı nasip eylesin inşallah ...
-
Bismillah diyerek yarın başlıyorum ben de. Daha önce hiçbir kurum sınavına girmedim ilk olacak ama nerden çalışmak lazım, nasıl bir plan yapmak lazım, bu sınava çalışma süresi ne kadardır bilmiyorum. Elimde sadece a kadro var, o da yeni değil. Yardımcı olmak, yol göstermek isteyen tecrübeli arkadaşlarımı, büyüklerimi takipteyim. Allah kolaylık versin herkese.
-
Bismillahirrahmanirrahim. Ben akadronun ikinci baskısı ve savaş yayınlarının iktisat ve hukuk soru bankaları ile hazırlanmıştım ve mülakatı geçemedim bu başlık altında bende sizlerle beraberim artık
-
@qrats Kendi adıma konuşmak gerekirse, ''yaklaşık 4 ay önce paylaştığım kanunlar, a kadro konu anlatım kitabı, K.A.S. açık uçlu soru bankası, K.A.S Türkçe-Tarih, Mülki Amir soru bankası, Yargı Kaymakamlık soru bankası, Zeynel dinler iktisat ve 657 Kaymakamlık iktisat açık uçlu sorular, 4T kaymakamlık denemeleri'' şu an çalışmaya başladığım kaynaklar.
-
@say-alija haklısın dostum .ben bu siteyi takip ediyorum .bizleri hiç yaniltmadilar.eğer sınav olacaksa Mayıs ayında ki şuan bence en erken sınav olması aydir. Bu sitede bunun duyumları Şubat ayında olgunlaşır. Kıymetli dostlar @can-mavi ve @paretowilffredo bizleri duyumsuz bırakmaz:))) inşallah.
-
-
İlk 17 mart söylentileri çıkınca anayasa ve idareyle çalışmaya başlamıştım her iki ders için de konular bitti sayılır sadece konu tekrarı ve bolca mevzuat okuması, akabinde soru ve deneme çözümü yapacağım
Daha sonra kalan dersler için çalışma izleyeceğim -
Arkadaşlar insan haklarına ikidir nohutçudan çalışıyorum da var mı başka kitaptan çalışıp memnun kalan ?
-
Mevzuat okunması bu sınav icin olmazsa olmaz mıdır arkadaşlar ?
-
@taromisaki9 Halil kalabalık insan hakları hukuku
-
@fenerbahceli OlmaZsa olmazdır hocam
-
@selmanersoy nasıl kardeşim memnun kaldın mı ? Notutçuyu beğenmedim zaten.Kutluaya da bi göz attım da pek hoşuma gitmedi gibi
-
Hocam kitap benim hoşuma gitti sınava hazırlık kitabı değil ders kitabı ama ÖSYM bu kitaptan soruyordu insan hakları sorularını
-
Sınava ikinci defa hazırlanmaya çalısıcam.Allah yardımcımız olsun.
-
@selmanersoy Halil kalabalık ünide idare hukuku dersimize girmişti. İdare Hukuku kitabıda gayet ayrıntılı açıklayıcı sade bir anlatımı vardı. İnsan hakları kitabı da öyle olmalı.
-
@taromisaki9 kardeşim bende ikidir ahmet hocadan çalışıyorum ancak yanına şimdi AÖF insan haklarından da calismaya başladım. AÖF nin kitabı ile birlikte ahmet hoca güzel gidiyor. Şahsi kanaatim böyle kardeşim.
-
@ayran ona da bi bakmak lazım o zaman.Nohutçunun yanına bi ilave şart bana da.teşekkür ederim
-
@taromisaki9 rica ederim. Kolaylıklar dilerim kardeşim.
-
trabzonspor maçından sonra bende start vereyim .
oooooooooooof of .