2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@the-kaymakam okulda görmüştük o soru herhangi bir kitapta yazmıyor diğer sorular için konuşmuştum aslında
-
@the-kaymakam al hocam imkanın varsa faydalı olur
-
@okahraman07 aynen kendisi Mümtaz bir insan
-
Arkadaşlar ben insan hakları dersinde sadece 35-40 sayfalık bir nota çalıştım, üstüne de notlar aldım son sınavsa 4 te 3 yaptırdı, kitap almayı düşünmedim bile
-
@elifasya hocam ben hiç çalışmadan girdim ben de 4 te 2 yaptım. Kamu yararı ve insan hakları evrensel bildirgesini bilmek için çalışmaya gerek yoktu zaten bu sene nispeten kolay geldi 1 soru hariç o da 14. Protokol sorusu onu da doğru düzgün kimse yapamadı zaten fakat geçen sene insan haklarından çok daha fazla zorlamislar.
-
Yazılıdan 100 alan hangi kaynaklara çalıştı acaba öğrenebilir miyiz ki
-
Bir @antimülakat olarak bu sınavda yerimi almak için gün sayıyorum. Sizler gibi saatlerce çalışacak bir süreç geçirmeme imkan yok. Bu yüzden kazanma ihtimalimi %5 olarak görüyorum. Ancak geçmişimle yüzleşmemin vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bana Hacettepe SBKY yazdıran sebep ne ise ve sonrasında Gazi KY mezunu olmama sebep olan şeyde aynıdır. O halde bu sınava hazırlanmayı en çok hak ettiğini düşünenlerden biri ben olmalıyım. Bu nedenle hayatıma bunu bir anı olarak kaydetmem gerekiyor. Belki sınav esnasında tanıştığım bir güzel insan Kaymakam olur ve onunla sınav öncesi ettiğimiz kısa bir sohbet ikimizin hayatına biriktirdiklerimiz kutusunda kayıt altına alınır. Bu mesajımı unutmayın, 107. Dönem Kaymakam Adayları...
-
@the-kaymakam doğrudur hocam her sene zorluk derecesi değişebiliyo, zaten bu ders derya deniz bir alan. Ne kadar kaynağa baksanızda soru kaçırma ihtimaliniz var, en iyisi belli kkonular üzerinde yoğunlaşmak
-
@elifasya hangi notmus o hocam
-
@shady1 khk kaymakamlık grubunda temmuz ya da ağustos ayında şu an kaymakam olarak görev yapan bir arkadaşımızın kendi çıkarmış olduğu notlardı.Açıkçası en başta yeterli olmaz diye pek önemsemedim, ancak sınav yaklaştıkça kalın kitaplara zaman harcayamayacak olduğumu anladım ve sürekli o notları tekrar ettim, bir de bilgisayar çıktısıydı notlar, karmakarışık el yazısı değildi
-
@elifasya o notlara nasil ulasabiliriz ki?
-
@emrah16 belki hala grubun dosyalar kısmında vardır, bir bakın isterseniz ayrıca kpss A grubunda da olabilir, dosyalar kısmında
-
@selmanersoy kitabın adı ve yazarı neydi söylermisiniz ?
-
Son 2 sınavı bana kazandıran stratejimi yazarak ilk defa bu sınava girecek arkadaşlara biraz yardımım dokunur diye düşünüyorum. Bu konuda kendimi otorite olarak görmüyorum, belki de önümüzdeki sınavı kazanamam ancak yine de tecrübelerimi aktarmak bu forumun bana kattıkları sebebiyle vefa borcudur.
İlk defa girdiğimde sınavın açık uçlu olması korkutucuydu ve birşeyler yazmak işaretlemekten zor geliyordu. İlk aşmaya çalıştığım konu yazmak oldu ve her dersi öncelikle yazarak çalıştım. Eğer bu konuda sıkıntı yaşanmıyorsa direkt olarak açık uçlu soru bankalarıyla başlanabilir.
Bu sınavda bana göre en çok ağırlık verilmesi gereken dersler: Türkçe, İnklâp Tarihi, Hukuk, İktisat. Neden derseniz, Türkçe ve İnklâp Tarihi kapsam olarak daha dar ve hemen sonuç alabilecek derslerdir çünkü herkesin bu konularda altyapısı var ve özellikle Türkçe olmadan sınavı kazanmak imkansıza yakın. 18 Hukuk sorusu da neredeyse sınavın yarısı demek ve İnsan Haklarında çıkabilecek Anayasa konuları da 20'ye yakın sorunun Anayasa ve İdare Hukuku konularından gelmesi demek. Hukuk konuları en çok ağırlık verilecek bölüm ve kesinlikle mevzuat okuma işini en sona bırakmak gerek. Soru bankalarında yapamadığınız soruları kesinlikle bir defterde toplamak sizin için kolaylık sağlayacaktır.
Hukuk konularına artık tam olarak hakim olduğunuzu düşünüyorsanız artık mevzuat okumaya başlayabilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var mevzuat okumak 1 yada 2 soru fazladan yaptırır ancak konu anlatımlı kitaplar 18 soruda en az 15 doğru yaptıracaktır. 15 doğru 30 netle kapatan son sınav için yolun yarısı demek.6 soruluk İktisat da (mikro ve makro) ilk 400 için anahtar niteliğinde ve KPSS deneyiminiz varsa 3 soruyu rahatça yapabilirsiniz. Eğer İktisat konusunsa kendinizi yetersiz hissediyorsanız öncelikle youtube veya başka platformlarda video derslerini izlemeniz kolaylık sağlar. Konuları 1 kere bitirip tamamen soru odaklı çalışmak da bana göre en faydalısıdır. Yukarıda dediğim gibi yanlış veya boş bırakılan soruları topladığınız bir defter çalışmanız gereken nokta atışı konular olacaktır. Sınav açık uçlu diye test çözmek yabana atılmamalıdır. Çıkmış test soruları da bu sınavlarda tekrar karşımıza çıkabilmektedir ve yine yanlış yaptığınız soruları bir deftere yazmak faydalıdır.
Gelelim İnsan Hakları ve Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Yapısına: Bu dersler benim en son çalıştığım ve en az efor sarfettiğim dersler. Neden derseniz, bana göre İnsan Hakları en kapsamlı ders ve kapsamına nazaran çıkan soru sayısı az (4). Bu sebeple Türkiye Ekonomisi ağırlıklı çalışmak bana hep daha cazip gelmiştir. Yine de bu 2 dersten çıkabilecek detay sorulara odaklanmak yerine genel çalışmak ve 8 sorudan 4-5 doğru yapmayı hedeflemek beni hep rahatlatmıştır ve diğer derslere alan açmıştır.
Şimdi bir hesap yapalım:
Türkçe en az 5
İnklâp Tarihi 2
Türkiye Eko. 2
İnsan Hakları 2
Hukuk 15
İktisat 4
Toplam 30
Yukarda anlattığım ağırlıklarla çalışmak bana göre 30 doğruyu en verimli şekilde elde etmenin yoludur. Eğer denemelerde bu seviyede bulursanız kendinizi, artık mevzuat ve az çalışılan derslere yönelebilirsiniz.
Son olarak sınava 2 hafta kala yapamadığımız sorularla dolu olan deftere ve mevzuatın kıyısına köşesine bakmak 30 doğrunun da üzerine çıkmak için en pratik yöntem olacaktır.Sınava ilk defa girecek arkadaşlarıma benim söyleyebileceklerim bu kadar, tecrübeli arkadaşlarımızın da bana önerileri varsa bekliyorum. Sınava girecek olan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum...
-
@greyfalcon Halil kalabalık insan hakları hukuku
-
@elifasya @Shady1 yoktur hocam orda. Ben de vaktinde sayfaya yazıp rica ettim. Meğer notu silmişler. Ağustosta paylaşılmıştı o not, tek tek bakıp o tarihe kadar gittim, bulamayınca da sayfaya yazmıştım. Sonra bunu rica edince iletim silindi. Ben de yönetici beye(!) özelden yazıp ufak bi münakaşaya girince sayfadan engellendim. Yazımı silinmeden önce aynı ünide okuduğum bi arkadaş görmüş iletimi de yollamıştı sonra bana. İsteyen varsa hala duruyor bende mail atabilirim yarın.
-
Şuan kaymakam olan Abdülhamit mutlu tarafından hazırlanan 18 sayfalık insan hakları notu mu bahsedilen not ?
-
@john-rawls, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Merhaba Arkadaşlar.106.Dönem mülakatından elenmiş bir arkadaşıniz olarak bu başlık altında sizlerle birlikte yine yeniden diyorum.Hem üzüntü hem gururu aynı anda yaşamak gerçekten çok farklı.Hayalime bu kadar yaklaşıp elenmek üzücü ama pes etmeden azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz çalışmaları inşallah.Nasip olmuşsa elbet olur.Allah yar ve yardımcımız olsun..
hoşgeldin hocam. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah
-
@selmanersoy eyv saolasın
-
@the-kaymakam ben onu anladım. O yüzden benim bahsettiğim evet o.