2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@circassian tufan Samet tr ekonomisi alınabilir ama Yasin çoban gibi detaylı değil yine en iyisi o
-
@althusser 2 sınavımda da hiç soru çözmedim.Hep konu çalıştım..ama şu kitabı merak ediyorum.Nasıldır hocam,bazı soru kitapları gibi yazım yanlışları falan var mı ? Demem o ki gidip kurumun ismini bile yanlış yazanlar gibi mi ? Yoksa iyi,dikkatli hazırlanmış bir kaynak mıdır ? Teşekkür ederim şimdiden. Ayrıca kazanmışsınız sanırım.Tebrik ederim
-
İdare hukuku için bilhassa idari teşkilat için önereceğiniz kaynak varmıdır ? Ahmet nohutçu yeterli mi sizce ?
-
@su-i-generist, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
İdare hukuku için bilhassa idari teşkilat için önereceğiniz kaynak varmıdır ? Ahmet nohutçu yeterli mi sizce ?
Yeterlidir.Şu kanunları da okuyun mutlaka
https://www.savaskitap.com/Temel-Yerel-Yonetimler-Litai-Mevzuat-Dizisi-12-Kuram-Kitap_22261.html#0
-
Arkadaşlar şu an askerim..fazla haber alamıyorum...sınav tarihi belirdimi?
Yardımcı olursanız sevinirim... -
@su-i-generist Ahmet Nohutçu veya bilinen herhangi başka bir yazarın kitabı yeterlidir diye düşünüyorum. A. Nohutçu haricinde Reşit Gürbüz hocanın idari yapı kitabını kullandım dişe dokunur bir farklılık göremedim.Tek bir kitaba sebat etmek daha iyi olacaktır. Mahalli idareler kısmı ile ilgili olarak şahsi tavsiyem ısrarla kanun üzerinden gidilmesidir. Allah kolaylık versin.
-
İnsan hakları için her hangi bir kaynak çalışan( nohutçu, a kadro kutluay not vs..) 4/2-4/3 yapabilir .Bu yıl ki 14.protokol sorusu Halil hocanın kitabında yoktu çünkü o direk protokolün kendisinde yazıyor .Halil hocanın kitabında 3 soru vardı ama.Zaten TİHEK üyesi komisyonda onun kitabı kullanıyor gibi.Protokol sorusu oğuz sancakdar hocanın insan haklar el kitabının son sayfasında var o da protokülü kitaba eklediği için bir de akademik makalede denk gelmiştim.
Kısaca 4.soruyu joker ve bilinmedik ayrıntı bir bilgi oluyor biraz şans açıkçası.Normal ve kasmadan çalışmak lazım bu dersi kanımca.
Türkiye eko için yasin hoca 4/4 yakaladı bu sınavda ; önceki sınavda da yakalamıştı.Burada çok alternatif yok tufan samet hocanın kitabı daha ayrıntılı ikisi de çalışılabilir.
-
@the-kaymakam anayasa 4/4, idare 11/14, iktisat 1/6, tr eko 4/4, insan hakları 4/4, tarih 1/2 idi hocam
-
@taromisaki9 hatırladığım kadarıyla ufak tefek baskı hataları vardı hocam fakat sınav formatına en uygun sorular ordaydı. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, darısı başınıza inşallah
-
@althusser hocam maşallah insan hakları kurtarmış seni 14. Protokolü yapan nadir insanlardansin
-
@aslan-reyiz aslında bu seneki insan hakları çok ölçü değil hocam çünkü belirleyici olan bir soru vardı fakat geçen seneki insan hakları sorularını biliyorsanız neredeyse hep 14. Protokol sorusu gibi zorlayıcı sorular. Tihek üyesi olduğu ve akademisyen olduğu için komisyon Halil hocanın kitabi kullanıyor olabilir diye düşündüm bende ama 14. Protokol orada da yok diyorsunuz o zaman 4 soru için bir ders için 768 sayfalık ve 67 liralık bir kitabı kullanmak pek mantıklı değil sanırım zira nohutcudan çalışan da 4/3 yaptı zaten hatta ufak bir nottan çalışan bile 4/3 yaptı.
-
@the-kaymakam hocam her şeyi net bilmek çok zor o soruda biraz bilgi biraz mantıksal çıkarımla doğru yaptık şükür:) Türkçenin durumuna göre 40 soruda 30-31 gibi bir net var işte
-
@althusser artık sayın kaymakamım dememiz gerekiyor gerçi şimdi süreç nasıl olacak ne zaman eğitime baslayacaksiniz? Bilgilendirme farklı şekilde yapılıyor sanırım zira bakanlık sayfasında sadece nihai liste var.
-
@the-kaymakam estağfurullah hocam, bilgilendirmeyi biz de beklemedeyiz hocam henüz bakanlık sitesini takipteyiz:)
-
@althusser peki sayın kaymakamım, Allah güzel hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin inşallah meslektaş oluruz.
-
bende ki notların sayfa sayısı 18 den daha fazlaydı arkadaşlar gerçi biraz ben de ekleme yapmıştım ama büyük ihtimal aynı notlardan bahsediyoruz
-
18 sayfalık insan hakları notunu pdf olarak khk kaymakamlık grubunda buldum bahsedilen not o muydu Abdülhamit Mutlu'nun hazırladığı
-
Merhaba.bahsettıgınız sorunun cevabı Avrupa temel haklar şartıydı bence.cunku ben sınavdan tam bekledıgım sonucu almıştım.ama mülakattan gecemedım.ilk 70 In ıcınde olmama rağmen.cok üzücü ve yıpratıcı bır süreç.tekrar sınava gırermıyım bılmiyorum.
-
Arkadaşlar herkese merhaba, ben de önümüzdeki sınavı heyecanla bekleyenlerdenim. 4 yıllık arada sonra ders kitabı açtım. Burayı bir süredir takip etmekteyim ve öneriler doğrultusunda Ahmet Nohutcunun kas kitabını alıp hukuklara bir göz geçirdim. Marka değeri olup bu kadar övülen bir kitap ancak bu kadar baştan savma yazılabilir. İmla hatalarını yazım yanlışlarını cümle düşüklüğünü bir tarafa bırakalım, başlık olmayan yerler mi ararsın aynı paragrafın alt alta tekrarlanmasını mı ararsın gerçekten hayal kırıklığı oldu. Bir defada yazıp hiç okumadan baskıya verilmiş gibi. Kıymetli tablolar- şekiller ve nokta atışı hap bilgiler var ama yine de ben sevmedim açıkçası. Türkiye ekonomisi ise 40-50 sayfa bir şey galiba. Herkesin Yasin Çoban önerdiğini düşünürsek 500 küsür sayfalık bir kitaptan bahsediyoruz kas tr ekonomisi ne kadar yeterli bilemiyorum. Yasin Çobandan çalışmayı düşünüyorum. İktisadın zaten yüzeysel olduğu inceliğinden belli. Hasılı kelam her ne kadar sadece hukuklara baksam da benim için biraz hayal kırıklığı oldu ve yeni başlayacaklar için düşüncelerimi paylaşmak istedim. Uzun bir yola çıktık. Daha önceden yolda olanlar da var Herkese başarılar dilerim.
-
@olurmuolur açıkcası ekonomi, insan hakları kitapları bana göre tamamen yetersiz. İdare hukuku ve Anayasa hukuku kitapları orta düzeyde ama ben Themis ile destekliyorum. Karma bir not oluşturuyorum. Yasin çoban kesinlikle alınmalı bence.