2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@kaydı-silinmiş teşekkür ederim
-
107.dönem çok çılgın geçecek belli ki, şimdiden sayfanın aksiyonu bol maşallah
-
Abiler şimdi test için anayasa ve idare başta olmak üzere hangi yayınların soru bankasını tavsiye ediyorsunuz bol bol soru çözmemiz lazım artık ama uygun bir yayın bulamadım
-
Hayırlı İftarlar kardeşim...
Bence biraz anayasa ve idare için bekle. Seçimden sonra sistem iyice belli olsun zaten o ara yeni sisteme göre kitaplar çıkar. Sana tavsiyem şuan iktisatla ilgilenmen. Ya da insan hakları.
-
@mehmetemir hayırlı iftarlar hocam peki insan hakları ve iktisatta soru bankası olarak ne önerirsiniz yine aöf mi
-
@siyaset-bilimci bu forumda benden çok daha tecrübeli olanlar var onlara sözü bırakmak bu konuda en doğrusu...
Ama aöf'ün yetersiz olacağını düşünüyorum.
Hayırlı geceler...
-
@siyaset-bilimci Eğer bu sınav test olacaksa ki şuan tüm duyumlar bu yönde, ben kpss ye hazırlanılan kaynakların yeterli olacağını düşünüyorum test açısından. Yine de en güzeli geçmiş yılların sorularına bir göz atıp karar vermek, henüz ben de bakmadım. Buraya ancak kpss sonrası başlayacağım.
İnsan hakları için test kitabi bilmiyorum ama mesela İktisat için ceteris paribus gibi kaynaklar yararlı olur. Dediğim gibi öncelikle test olduğu yılların sorularına bakmalıyız, zorluk seviyesi nasıl diye. Sonra kendi seviyemize göre kaynak seçimi yapabiliriz.
-
Dostlar bence odaklanması gereken konu, yeni konu eklenirmi siyaset bilimi gibi:)
-
@osenebusene keşke eklense ama hiç sanmıyorum. Kaymakamlık gibi bir ideal meslekte mikro ve makro iktisat yerine siyaset ve yönetim bilimi sorulsa daha iyi olurdu
-
84 gün kaldı var mı heyecan form ekibi :))
-
@istihbarat_mia O kadar az mı ya biz daha çalışmaya bile başlayamadık dolayısıyla heyecanda yok:/
-
@siyaset-bilimci Geçmiş yılların test sınavlarına biraz göz gezdirdim ve vardığım kanaat şu ki; anayasa ve idare hukuku için belki kpss ye göre bir nebze daha fazla zorlama ihtimalleri olabilir dolayısıyla konuları iyi bilmek önemli. İktisat kaymakamlık sınavlarında zaten kpss ye göre biraz daha kolay olur, yine öyle görünüyor ama ihmal edilmemeli. İnkılap tarihi de kpss düzeyinde görünüyor.
Bir önceki mesajda kanunlar meselesine hiç değinmediğimi fark ettim. Bilmiyorum piyasada kanunların test sorusu yapıldığı bir kitap var mı ama buna gerek olmaksızın mevzuat okunmalıdır. Türkiye’nin idari yapısı ve Türkiye’de mahalli idareler bölümleri için idari teşkilata ve mevzuata hakim olmak gerek. İl idaresi kanunu, il özel idaresi kanunu, belediye kanunu, büyükşehir belediye kanunu, köy kanunu özellikle önemli olanlar. Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun, İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu… İnsan hakları için bilgi edinme hakkı kanunu ve kişisel verilerin korunması kanunu bunları okumak faydalı olacaktır. Genel olarak bunların içeriği konu anlatım kitaplarında var zaten oradan çalışmakla da halledilebilir. İlk defa hazırlanan arkadaşlara 2017 kaymakamlık başlığını taramalarını öneririm. Faydalı linkler vardı uluslararası kuruluşlar ve insan haklarına dair.
-
@taromisaki9 150. Sf da dostum. İyi çalışmalar.
-
@plansız Allah razı olsun uzun uzun araştırıp yazmışsınız
-
Aziz ve sıddık kardeşlerim ve fedakâr ve sadık arkadaşlarım,
Evvelâ: Sizin, bu mübarek şuhur-u selâse ve içindeki kıymettar leyâli-i mübarekeleri tebrik ediyoruz. Cenâb-ı Hak, herbir geceyi sizin hakkınızda birer leyle-i Regaib ve leyle-i Kadir kıymetinde size sevap versin. Âmin.
-
Kadir gecesi hayrıyla bereketiyle geldi maşallah. Kadir geceniz mübarek olsun..
-
Duyumlarını bildiren arkadaşlar kesin olarak bildirdiklerini duyuma güvendikleri için bizimle paylaşıyorlar. %98 ilk kesim ortak kanıda birşleşip duyumları da aynı yönde sınavın eylül de ve de test olacağı. %2 lik kısım tutarsa da bu arkadaşları suçlayamayız. onlarda edindikleri bilgileri bizimle paylaşıyorlar ki paylaşmasalar orta da sadece ihtimallerden söz edecektik. Ki duyumlarını paylaşan arkadaşlar da geçmişte mecbur olmasa dahi rüştünü ispatlamış dedikleri çıkmıştır. ( mülakat sonuçlarının açıklanma tarihi ve @can-mavi örneği ) kısaca duyumlar çıkmaz ise vebal olarak görmeyelim. Yine temkinli olalım ona göre çalışalım. Belki bu sınavda format değişikliğini son dakika da yapmayabilirler diğer bir sınava yapabilirler. Bu gruptaki hepimizin ortak sevdası aynı. Vatanına milletine layıkıyla hizmet etmek. Ve arkadaşlar sınavı geçmek de geçmemek te nasip işi.
Hepimizin gecesi mübarek olsun. -
Eğer sınav eylülde olacaksa sizce bu ay ilan gelir demi beyler.
-
@latahzen sınav kesin test dostum. sağolsun amirim arkadaşımız paylaştı bu bilgiyi
-
@idealistbiri en geç temmuzun ilk haftası gelmesi lazım