2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@murky iyi hoş diyorsunuz da hocam idare, iktisat, insan hakları, tc ekonomisi gibi derslerin maalesef bir mevzatı olmuyor.
-
@new_user olmaz olur mu?
Belediyeler kanunu, il idaresi kanunu, köy kanunu. Bunlar bir çırpıda saydığım kanunlar. Yahu arkadaşlar bu sözde hocalar nasıl şişiriyorlar bu kitapları? İdarede mevzuat olmaz olur mu sadece toplu değil dağınık hepsi bu. Türkiye ekonomisi için vs için eski kaynaklar kullanılabilir zaten hukuktan bahsediyorum ben.
-
Tabi kimsenin çalışma stiline karışmamam, ben yalnızca beni rahatsız eden bir hususu dillendirilen. Dediğim gibi 10 sayfa değişiklik yapıp "yeni basım" adı altında pazarlamak etik de değil ahlaki de.
-
Arkadaşlar khk kalktığına göre bundan şonra khk İle uyum yasası çıkması YADA khk İle hakların sınırlanması mümkün mü ?
-
yayın evlerinin fırsatçılığı hususunda size yüzde yüz katılıyorum ama saydığınız kanunlardan gelen soru sayısı sadece 9, anayasadan da 13 soru var. idare hukuku-idari yapı ikilisinden 32 soru geliyor ve mevzuatı yok diğer derslerden tabiki eski kaynaklar yeterli olacaktır.
-
İdare hukuku tedvin edilmemiş bir hukuk dalı medeni hukuktaki gibi çerçeveyi çizen genel bir kanunu yok
-
@rootofallevil 236 Sayılı İdare Kanunu var sanıyordum ben sağolun bilgilendirdiğiniz için.
Her neyse ben kendimi ifade edemedim. -
Şu an yoldayım gece eve gittiğimde, bu gece olmazsa yarın konu başlıklarıyla bütün kanunları çıkartacağım size, hem boş bir tartışma olarak kalmamış olur hem de faydalı olur.
-
@murky nin üstüne gitmeyin ona laf yok
-
Sınav hakkında bilgili değilim ilk defa gireceğim ama idare hukuku baştan aşağıya değişecek(mahalli idareler hariç gibi görünüyor şimdilik). Temmuzun ortasında idare kitapları son baskı çıksa bile o zamana kadar uyum yasalarının hepsi çıkmış olur mu bilinmez. Bu yüzden kanun odaklı çalışmak en mantıklısı.
Ayrıca anayasa ve idareden değişiklik haricindeki konular ağırlıklı sorular geleceğini düşünüyorum ama soru sayısı fazla olduğu için değişikliklerle ilgili soru kesin gelir ve çok canlar yakar gibi geliyor.
-
@1umut, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaslar acikca bu sinavin istenilirse yapilmayacagi yaziyor. Bu gercekten kimseyi rahatsiz etmedi de mi kimse orali degil:D
Hicbi kesinligi olmayan bi ilan ve beni cok uzdu. Ilanin gelmesi kesinlikle ustundeki belirsizligi kaldirmadi.Bu madde beni de fazlasıyla rahatsız etti. İhtimaller üzerine ne senaryolar yazdım kafamda, uyku kaçıran cinsten. Üstelik buradaki çoğu arkadaşın kafasından da aynı düşünceler geçiyor muhtemelen, sadece kurumlardaki yönetici belirsizliği vs. sebepler yüzünden şuan ne desek boş. Şimdilik kılavuzu bekleyelim diyorum her ne kadar buna ilişkin bir açıklama yapılacağını düşünmesem de. Küçük bir not, tahminimce dünkü ertelenme konuşmasından bağımsız değil bu madde. Elbette yanılıyor olabilirim ve umarım öyledir.
-
Böyle bir madde koymaktansa erteleselerdi daha iyi olurdu. İhtiyaç varsa sınav yapılır alım devam eder. İhtiyaç yoksa hiç ilana çıkılmaz.
-
@murky faydalanmak isterim açıkçası çünkü güncel kitap bende yok uğraşıniz için tskrler
-
Arkadaşlar kaymakamlık uzaktan eğitim için hangi siteyi önerirsiniz?
-
Arkadaşlar yeni başlık açtım ordan devam edelim burayı kilitliyorum.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4123/2018-kaymakamlık-sınavı-i̇lani