2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@kemoenes aynen kardeşim özellikle şunu ifade etmek isterim.
Şahsım için söylüyorum. "Kamu Kurumu" ve "Mal Topluluğunu" alternatif cevap olarak "Hizmet Yerinden Yönetim Kurumları" na alabilecekelrini ben düşünemedim.
o yüzden çıkmış veya çıkabılecek sorulara hazırlanırken konu başlıklarından bolca alternatıflı cevapları da arastırmak lazım.. Kısacası ÖSYM kafasıyla düşünürsek bı sınavda ÖSYM yi yeneriz -
@kemoenes kardeşim gecen sınavda 2016 da 56 aldım nohutcu vb kaynakalrdan calıstım ama bu sınavda mevzuat agırlıklı calıstım yıne de nohutcu ve diğer kaynakalrada baktım 2 ay net çalışma sürem vardı 73 aldım. daha iyi alınabılırdı...
Sonuç senin de ifade ettiğin gibi KASMAYA GEREK YOK -
@kaymakamadayı paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Kafamızdaki birçok soru işaretleri böylelikle gitmiş oldu. Dün bakan arkadaş da yazmıştı. En azından çalışırken hata yaparız korkusunu kafamızdan atmış oluruz. Konular az ama soru çıkabilecek çok yer olduğunu düşünürsek daha dikkatli ve nitelikli çalışmak şart. Ve ayrıca ben artık bu sınavın aşağıya düşeceğini sanmıyorum. Bu seviyelerde devam eder. Bende bu sene ilk kez girdim 70.57 aldım. Şimdi nasıl yükseltirim onun hesapları içerisindeyim. İktisat ağırlıklı bir çalışma sistemi yapmam gerektiği ortada. Allah yardımcımız olsun
-
@kemoenes AMİN .
-
@kemoenes Benim de garibime giden Büyükşehir Belediyesi görevden uzaklaştırma ile ilgili olan soru idi. Altındaki notu aynen yazıyorum
Not:sınavın yapıldığı tarihteki İçişleri Bakanın adı doğru kabul edilecektir -
@kaymakam O not benim de dikkatimi çekti. Belki de en trajikomik olan cevaptı. Kanunda Sayın Bakanın adı yazıyor mu da cevabı kabul ediyorlar. Sn Süleyman Soylu'nun ismi yerine, bir önceki sorumlusu Sn Efgan Ala olan makam yazsak da kabul edecekler miydi peki ? Mantık ?
-
@ankaratarihi ÖSYM’nin mantığını sınav okuma stratejisini anlamak gerçekten çok güç..
-
test olma durumu ile ilgili duyum alan arkadaşlar var
-
@kemoenes hocam test vb. olursa kpss şartı gelir mi acaba?
-
-
Mart ayında sınav olacaksa ve test yaparsa hakimlik gibi bakanlık kendi sınav yapar kpss isteyemez çünkü sayıştay gibi kpss öncesinden bunu ilan etmeliydi.
-
Kpss isterse bu 2018 eylül ekim sınavından itibaren olacaktır ki mutlaka öncesinde bir açıklama yapılır örneğin sayıştay gibi... böylece 2018 eylül ekiminde kaymakamlık sınav olursa kpss şartı koymuş ve bunu duyurmuş olur.
-
-
Arkadaşlar iptal edilen soru eşit şekilde dağıtılmış diyen arkadaşlarimiz var hadi var olsa bile(imkansız )inceledigimiz kitapçıkta buna dair bir ibare yok kaldı ki herkese eşit şekilde dağıtma diye bir şey de yok osym nin yaptığı duyuruda ne deniyordu "ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nin 9’uncu sorusu hatalı olduğu için iptal edildi. Bu sorunun 2.5 puanlık değeri, aynı testte bulunan geçerli soruların puan değerlerine eklenerek puanlar yeniden hesaplandı ve değerlendirme işlemleri tamamlandı.
Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek." Yani meali 15 soruya 2,5 puan dağıtıldı ve sen doğru yaptığın soru kadar bu puandan faydalandin. Tekrar eşit şekilde dağıtıldı olayına geleyim incelemeye ilk grupta girdim hatta çıkışta arkadaşlara IMKB sorusuna dikkatlice bakmalarını söyledim içeride bu durumu farkettigimde sordum o sorunun dikkate alınmadığını söyledi tamam dedim içime sinmedi ve yanımdaki arkadaşıma sordum puan verilmiş bir şekilde yazıyordu bunu söyledim görevliye alttaki toplam ham puana eklenmedigini söyledi ok dedim yine bu sefer arkadaş 5 defa topladı ve ilave edildiğini söyledi yine başka bir görevliye söyledim oda arkadaşa topladın mi dedi evet toplamda var dedi görevliler kendi arasında ufak bir konuştular muhtemelen cevap aradılar en son siz 2 arkadaş çıkmayın dediler daha sonra gelip birisi kitapçığı aldı siz gidin haftaya belli olacak dedi yani görevliler de tam olarak bilmiyor yada bir HATA var ve yeni farkettiler daha sonraki gruplara "Eşit şekilde dağıtıldı " demeyi uygun görmüşler malum o kadar insan sorunca bir açıklama yapmak gerekiyor. Sonuç ne olursa olsun kurumun daha tatminkar cevap vermesi gerekiyordu zaten oraya gelen kişiler notu içine sinmeyenler buda kurumun ciddiyetini ister istemez sorgulattiriyor. Böyle bir karar alınsa içeri girince arkadaşlar 9.soru iptal edildi puanlamada görünce kafanız karışmasın sistemde duzeltildi demek çok mu zordu ya kurum ciddiyetsiz çalışıyor ya da GERCEK bu degil. Arkadaşlar içimizdeki şüpheyi gidermek bize kaldı bu sorunun cevabını merak eden arkadaşlar incelemede bize verilen TABLO SEKLINDEKI PUANLAMANIZI HAZIRLAYIN ve GKGY olarak netlerinizi ALAN netlerinizi ayrı ayrı da hesaplayın ve IMKB PUANI alıp almadigizi BELIRTEREK (puan aldiysaniz silinir diye endişeye gerek yok diğer sorulardan yine gelecek o puan ) hep beraber bunu kiyaslayarak IMKB olayını ve STANDART SAPMA puanını bulalım bu nedenle kağıdını inceleyen tüm arkadaşlarımıza iş düşüyor özellikle aynı puan alan gkgy ve alan netleri aynı olan 3-4 kişilik 2 grupla bu işi çöZeriz forumda olmayan inceleyen arkadaşlarınıza da ulaşırsınız daha kolay cozebilirjz herkese kolay gelsin destekleyen arkadaşlar varsa belirtirseniz yada beğenirseniz ona göre yanlız olmadığımı bilerek başlayacağım arkadaşlar herkese kolay gelsin hayırlı akşamlar herşey gönlünüzce olsun. -
@kemoenes nereden çıkıyor bu duyum her dönem böyle söyleniyor şimdikinin farkı nedir
-
Arkadaşlar elimde micro dan boşluk doldurma şeklinde güzel bir not var bunu nasıl yükleyebilirim? Foto çekip yükleyebilir miyim yada tarama bölümünden mi yapacağım (not: sayfa sayısı bayağı var) yardımcı olursanız sevinirim
-
@kemoenes hocam dropbox hesabi actim sizin icinde uygunsa yargi konusunu alabilirim.
-
@aslan-reyiz KPSS puanı istemesi anlamsız olur, şu anki sistem eleme anlamında sıkıntı göstermiyor zaten. KPSS ile bir yığın gereksiz derse çalışmış oluruz. Bu sınav liyakati tam olanı seçemiyorsa (çok iyi ezber, sınav şansı,alternatif cevap... Gibi bir çok akıl karıştıran şey.) KPSS puanı dahil edilmesi daha da vahim hale getirir. Test mantığı ile yapılması hem bizi rahatlatır hemde en büyük akıl karmaşası olan sınav kağıdı okunması durumuna çözüm getirir. keşke sınav mart / nisan gibi olsa ve test şeklinde yapılsa.
-
@swl35 SA micro notu olduğunu söylemiştiniz yüklediniz mi yüklemediyseniz mail adresimi versem gönderirmisiniz ?
-
@mustafa58yilmaz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@aslan-reyiz KPSS puanı istemesi anlamsız olur, şu anki sistem eleme anlamında sıkıntı göstermiyor zaten. KPSS ile bir yığın gereksiz derse çalışmış oluruz. Bu sınav liyakati tam olanı seçemiyorsa (çok iyi ezber, sınav şansı,alternatif cevap... Gibi bir çok akıl karıştıran şey.) KPSS puanı dahil edilmesi daha da vahim hale getirir. Test mantığı ile yapılması hem bizi rahatlatır hemde en büyük akıl karmaşası olan sınav kağıdı okunması durumuna çözüm getirir. keşke sınav mart / nisan gibi olsa ve test şeklinde yapılsa.
İmza atıyorum bu söylediklerine hocam ..sınav kesinlikle test BK kararıyle kpss şartını kaldırdılar tekrar teste dönmekte zor bişe değil
-
@aslan-reyiz Hocam martta planlanan sınav test mi olacak yani?
-
Ben dropbox daki dosyalara erişemiyorum silinmiş görünüyor, sebebi nedir? @kemoenes
-