T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
@personanongrata hocam kendinize zarar vermeden beklemeye calisin aman dikkat bu sefer hic birakamayabilirsiniz haklisiniz zor ama ne yapalim hayirlisi olsun insallah.
-
Ne yazık ki odaklanamama problemi bende de var. Ders çalışma istegim çok azaldı. Şu anda En azından yazılı sınav için ezberledigim klasik makro mikro uluslarasi iktisat falan bakayım açıklanır da mülakata kalırsam ingilizce bakarım diye güzel bir plan yaptım ama yok. Yarın tekrar mikro iktisattan calismaya başlamaya çalışacağım. Hem başka kurumlarin sınavları da gelebilir. Sogumamak gerek.
-
Yine aradım bugün de açıklanmayacak. Boştan yere siteye girerek enerjinizi harcamayın.
-
Beşiktaş'ın Bayern Münih ile eşleşmesi yetmezmiş gibi bir de Ekonomi Bakanlığı sonuçları açıklamıyor...
-
KAMU YÖNETİMİ hatırladığım sorular. ? olanı bir zahmet biri yazsın. Hatırlayamadım ve çok merak ediyorum.
1)Meclis Denetim Yöntemleri
2)İdarenin Bütünlüğü
3)Bağlı/İlgili Kuruluş
4)Kamu Şeffaf/Etik
5)OHAL İlanı Durumları
6)Çekirdek Haklar
7)Liyakat
8)İnsan Hakları Kurumu
9)Yeni Anayasa'da Yasama/Yürütme
10)Yeni Anayasa'da M.V. Sayısı
11)Kamulaştırma Taksit Ödeme
12)?Cevaplarıma göre kamu+iktisat 74 civarı alıyorum. Yeter mi sizce.
-
Alın arkadaşlar bunlar da ortak iktisat soruları.
Öşür
Damping
Arbitraj
Stagflasyon
Enflasyon
Doğal İşsizlik
İthal İkame
Marjinal Maliyet
Giffen Paradoksu
Karaborsa Fiyat
Turizm
80 Sonrası Liberal
Güven Endeksi
Reeskont Kredileri/aktif
A Malının İkamesi
Fırsat Maliyeti
Ödemeler Dengesi
Üretim İmkanları Eğrisi
Tamamlayıcı Mal
Büyüme Oranı -
off poff...
-
- gün..
-
Az önce aradım. Kurul dedikleri müsteşarın başkanlığında oluşmuş bir yapı imiş. Peki öğrenme şansınız yok mu, diye sordum. Siz olsanız müsteşara sorabilir misiniz, diyerek yanıtladı. Hak verdim. İyi dileklerde bulunarak kapattık
-
@personanongrata dogru demis hocam:)) güvenlik sorusturmasini da mi aradan cikariyorlar diye dusunmuyor degilim aslinda.
-
@armindo aman hocam altı ay beklemeyelim sonra sonuçta beklenilecek muhakkak ama umalım da bu mülakat sonrasında olsun.
-
İsimlerimiz kapalıydı?
-
yani mantıken soruşturma bilmemne mülakat sonrasında olması gerekmez mi? kağıt okumak da bu kadar uzun sürmemeli gerçekten!
-
@belki hocam sadece olabilir mi diye düşündüm. Sonuçta isimlerimiz kapaliydi ama okuma islemi bittikten sonra bi liste olusturup sorusturma da yapabilirler diyr düşündüm. Bilemiyorum, bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi hocam
-
@belki öyle olması normal olan ve açıkçası bu aşamada güvenlik soruşturması yapıldığını zannetmiyorum. Bir aksama olmuş olabilir. Ancak bunu öğrenme şansımız ne yazık ki yok. Sınav komisyonunda olduğunu bildiğimiz tek üye, müsteşar. Ona sormayı da personel dairesinde çalışanlar göze alamıyor. Beklemekten başka yapacağımız bir şey yok.
-
Sınav giriş durumunu öğrendiğimiz pdf dosyasının "tıklayınız" kısmında şöyle https://i.hizliresim.com/MarAN6.png bir sekme açılıyor. Umarım bu bugün açıklanacağına delalettir.
-
@personanongrata obaa harbiden olabilir hocam. Mesai sonuna dogru heyecan dorukta
-
ben bir şey çıkacağını düşünmüyorum. (umarım yanılırım... ). söz konusu kısıma erişim var mıydı yakın bir zamanda ?
ayrıca oraya tıklamak nereden aklınıza geldi güldüm. :))
-
Sonuçlar geldi!
-
sonunda... mülakat ne zaman olacak belli mi acaba? umarım herkes emeğinin sonucunu almıstır. : )