T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
@alikalkanci90 turizm olcakti o
-
@alikalkanci90 ben de insaat dedim son paragrafta da belirtilmiş.
https:// www. ekonomi. gov. tr /portal/faces/home/hizmetTicareti/ydmh/SektorHakkinda?_adf.ctrl-state=phbcjqg61_1&_afrLoop=10454996925862336&_afrWindowMode=0&_afrWindowId=null#!%40%40%3F_afrWindowId%3Dnull%26_afrLoop%3D10454996925862336%26_afrWindowMode%3D0%26_adf.ctrl-state%3Dphbcjqg61_5
-
@ceks74 hocam yalniz altta verecegim linkteki "Turkiye'de ve dunyada hizmet ticareti istatistikleri"nde turizm görünüyor. Istatistik 2013 yilina ait ama 3 senede bu kadar fark kapanır mi? Sanmam.
https:// www. ekonomi. gov. tr /portal/faces/home/hizmetTicareti/hizmetTicaretiIst?_afrLoop=10457670054491077&_afrWindowMode=0&_afrWindowId=fcrb3ih46&_adf.ctrl-state=12f8jpspf5_258#!%40%40%3F_afrWindowId%3Dfcrb3ih46%26_afrLoop%3D10457670054491077%26_afrWindowMode%3D0%26_adf.ctrl-state%3D12f8jpspf5_262
-
@armindo @ceks74 arkadaşlar direk merkez bankasının yayındığı ödemeler bilançosuna bakın biraz uzun ortalarda yıllara göre var turizm açık ara önde hemde öyle böyle değil toplam hizmet gelirimiz örneğin 2015 de 46 milyar dolar bunun 26 milyar doları turizm.
Ülkemizde inşaat önemli ama ihracatta henüz o kadar etkin değil -
Sınav çıkışında sohbet eden arkadaşların yanından geçerken kulağıma çalan bir şey oldu. Falan kişi sınavdan sınavdan 88 almış diyordu. Sınav sonucunu nasıl öğreniyorlar ki böyle bir şey mümkün mü?
-
Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili bir duyumu veya öngörüsü olan var mı?
-
Son sinavi 10 gunde aciklamislar. Yine en erken 10 gunde aciklanacagini dusunuyorum. Haftaya sali gununden itibaren aciklanabilir
-
@alikalkanci90 10 günde açıklayabilirlerse çok iyi olur, birde umarım olması gerektiği gibi kaç puan aldığımızı tam olarak görebiliriz sadece mülakata katılacaklar listesi yayınlamazlar.
-
@yedimdegeldim Önceki sınav yanlış hatırlamıyorsam herkes sisteme TC kimlik numarasını yazıp kendi notunu ve mülakatın kaç puanla kapattığını görebiliyordu. Mülakat listesini kimse göremi,yordu. Zaten sınava girecek listesini açıklamayan bir kurum kazananları da liste olarak açıklamaz. Bazı kurumlar liste olarak açıklamayı sever, bazıları sevmez. Mesela Ekonomi Bakanlığı'nın listeleri kamuoyuna açıklamaması kurumun torpil yaptığını göstermediği gibi kaymakamlıkta listenin kamuoyuna açıklanması da hiç torpil olmadığı anlamına gelmiyor. Bu kurumun yıllardır politikası, sınava, mülakata ve işe girenlerin listesini açık olarak açıklamamak...
-
@odtüsbky evet o konuda haklısınız, ancak demeye çalıştığım en azından kendi yazılı sınav puanımı ve özellikle diğer adaylar arasındaki sıralamamı görebilmek, insan merak ediyo hemde sonuçta ortalaması alınıyor yazılıyla sözlünün.
Örneğin sınava çağırılanlar için giriş yaptığımızda sıra no yazan yer kpss puan sıralamasıydı yazılı sonuçlarında da aynısı olur umarım -
dışişleri yds den 90 ile kapatmış. Yani yds si 90 üzerinde olanlar ancak dış ticaret sınavı ile arasında kalabiliyor. bunlar arasında dışişlerini tercih edecek olanlar uluslararası ilişkiler mezunları olur diye düşünüyorum. Bu hesaplamaya göre dış ticarete katılımın yüksek olması gerekir. Benim yorumlamam bu kadar
-
Sevgili arkadaşlar, mülakat aşamasında ingilizcenin de olacağı kesin mi acaba? Ağırlığı ingilizceye mi, iktisada mı yoksa alanımıza mı vermemiz gerekir? Son alımda nasıl olmuş bilgisi olan var mıdır?
-
@personanongrata duyduguma gore basitce gecen de olmus (genel konusma) Turkcesi zor olan bir finans teriminin Ingilizcesi sorulan da
Hangi alan daha kotu ise sizde ona calismak lazim, ben Ingilizce vb. Ekonomi terimleri dahil konusurum ama eger gecersem biz&econ Ingilizce sozluge de bakacagim. Bir de yazilari olur, raporlara bakarim.
-
Uluslar icinse en mantiklisi dis Isleri dahil ceviri olan raporlar
-
Sonuclar aciklandida ben mi kacirdim mulakat muhabbetine baslanmis bile
-
@ayıboğan hocam mülakat listeleri açıklanmadan çalışmak en iyisi. İsmimiz olursa ne güzel. Olmazsa da fazla bilgiden zarar gelmez hem ben yazılı sınava da ilan gelir gelmez çalışmaya başlamıştım @impressiveunit hocam sağ olsun gerekli şeyleri söyledi. Şimdiden başlamak hepimiz için daha iyi olur sanıyorum.
-
Geliyor mu sonuçlar bugün?
-
@godfather az önce aradım net bir tarih yok denildi.
-
@personanongrata pek de tatmin edici bir cevap olmamıs bence fakat şahsen cumaya kadar aciklanacagini düşünüyorum...
-
@ceks74 Aldığım yanıtı paylaştım hocam. Ben de bu haftaiçi açıklanacağını düşünüyorum. Umarım yanılmayız.