T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
@armindo tekrar geçmiş olsun.
Hakkınızda hayirlisi olsun.
-
@audit tesekkurler hocam. Hepimiz icin hayirlisi olsun insallah.
-
@armindo geçmiş ve hayırlı olsun hocam. vaktiniz varsa üç sorum olacaktı.
1)ingilizce ne sordular?
2)sizce zarftan çıkan alan soruları yazılı sınavdaki sorulara yakın zorlukta mıydı?
3)bu mülakata özgü bi tavsiyeniz var mı? -
@parşömen teşekkürler hocam.
1-hocam müsaadenle onu açık etmeyeyim ancak 80 yds'si olan kişinin rahat cevaplandıracağı bir soruydu öyle diyeyim.
2-zarftan çıkan alan sorularından biri basit tanım sorusuydu. sınavdan daha kolaydı haliyle. ama işte devam soruları var, ne geleceğini kestiremiyosun
3-rahat olun. bilemeyince çok dert etmeyin. komisyon pek dert ediyormuş gibi gelmedi bana. bilmiyorum diyince ya soruyu değiştirdiler ya da o soruyu revize edip sordular. başka ne tavsiye verebilirim bilemedim. başarılar:) -
@armindo yarış hukukunun doğası gereği bazı kısımları söylememen doğal yolun açık olsun. teşekkür ederim
-
@parşömen yok hocam yarıştan değil. Ozelden gelene soylerim mesela hic sorun yok:)
-
Arkadaşlar sabah mülakata girenlerin hangi saatte bakanlıkta olması gerekiyor ?
-
@e-m-z benim görüşmemi öne çektiler bi ara. sabah 10'da burada olursanız iyi olur dediler. (not: sonra sabah yoğunluk olacak sizi bekletmeyelim diyerek tekrar aynı saate aldılar.)
-
@parşömen hocam bana da aynını dediler. Şehir dışından geleceğimi ve biletimi aldığımı belirtince gün içerisinde daha erken gelmemi söylediler.
-
@parşömen evet hocam bende aynı olayı yaşıyorum saat vermediler ama sabah erken gel dediler. Gidelim bakalım saat 10 a dogru bizde
-
İngilizce sorusu günlük değil bilmem kimle dış ticaretimiz hakkında idi. Carry trade tarzı yatırım finansman soruları geldi (zarfları tabi ben seçtim, amorti bile çıkmadı) hatta oranları da sordular, bilmiyordum. Boşuna dış ticaret teslim-akreditif türleri çalışmışım hiç onlar gelmedi. Gelse gelse CE falan gelir ama bence o da gelmez. Güncel sorusu zor değildi ben hatırlayamadım ama Expo, Fatih falan gibi değil bana gelen.
Benim o kadar kötü geçti ki siz alan vakitte teşvikler neler baksanız iyi olur.
-
bu arada tek gram İngilizce terim sormadılar hani eskiden soruluyormuş diye duydum ama yoktu. Boşuna çalışmayın siz geçin bari :))
-
@impressiveunit hocam gecmis olsun.
-
@impressiveunit Hocam her çıkan arkadaş şaşırmış vaziyette çok geniş bir aralıkta sorarak nokta atışı yapmamıza izin vermiyorlar. Konuştuğum diğer arkadaşlar da çok farklı şeyler söyledi. İnsan şüpheye düşüyor acaba aynı mülakata mı girdi bu insanlar diye bakalım yarın benim bahtıma ne çıkacak. Size de geçmiş olsun. Başarılar dilerim.
-
@impressiveunit keske teşvikler bana gelseydi hocam cok calismistim:( sayi, oran soruyorlar hocam ben yanlis yonlendirmedim insallah soru kolay cikiyor diyerek. Zarftan cikan soru kolaydi ama devam sorulari guzeldi:))
-
@armindo yok hocam Mahfi Hoca da bahsetmişti oranlardan yazısında ama hatırlamak ne mümkün. Beklentim daha çok cari açık, dış ticaret, faiz falan idi Forex'in altını üstüne getirdim:) çıkan sorularla. Aman ne yapalım Gümrük B Sıbnavına girerim bu kadar çalıştım bari:))
-
@impressiveunit forex ile mülakatın ilgisi var mıydı
-
Ben de ilk gün girdim arkadaşlar yorumları okudum genel olarak katılıyorum.Özellikle güncel bilgi ve genel kültür zarflarında ne geleceğini kestirmek çok zor diye düşünüyorum (bana gelen sorulardan tahminim). O yüzden moral bozmayın tadını çıkarın.Komisyon çok kasmıyor zaten.unutmadan....bir tane de ingilizce soru sordular.Gireceklere başarılar...çıkanlara geçmiş olsun
-
@aliveli yok hocam ben daha bir cari açık, yerli para ticaret oranları falan baktım. Ne biliyim bir 10 önemli enerji projesi falan gibi bir şeyler beklesem de hani son şu eximbank soruları falan bile olur dedim ama gelen daha doğrusu çektiğim ve gelen sorular daha çok Forex sitelerinde baktımlarımdı. Ben de şöyle bir bakardım hiç oran falan bakmadım aslında Dünya Gazetesi, Bloomberg falan da mantıklı anladım mülakat için. Daha ayrıntılı notlar almak lazımmış.
Bilmiyorum aranızda mülakat kitaplarındaki sorulardan çıkan var mı? Varsa buradan var dese yeter. Sorunun ne olduğu önemli değil.
-
@salaşadam hocam ilk gün derken? Bu hafta mı başladı mülakatlar? Bakanlıkta epey bir yoğunluk var deniliyor. Cumartesi de sürebilirmiş. Umarım bu hafta tamamlanır süreç.