ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HAKKINDA HER ŞEY (Nedir? Ne kadar maaş alır? Başvuru şartları nelerdir?)
-
@hgrotius olmuştur herhalde, o civarlarda olması lazım.
-
Maaşından ziyade mesleki rahatlık çok güzel. Yıl içerisinde min. 4 ay senin. Bu arada hocalar hiç rapor almaz mı? Akademisyenler genelde derslerin tamamına neden katılır? Ne yiyor, ne içiyor bunlar?
-
Ol deseler oluruz da. Orada da 40 çeşit engel var. Her yerde referans kokusu dönüyor, nasıl bir ülke, nasıl bir dönem.
-
İstanbul siyasalda bi hocam akademisyenlik rahipliğe benzer hayattan mahrum kalırsınız demişti. Hakkını verdiğinde ne dört ay senin oluyo ne de verdikleri maaş emeğini karşılıyor ama Türkiye'de hangi iş hakkını verenlere teslim ediliyor orası ayrı tabi.
-
@antoniogramsci hocam peki bu araştırma görevlisi olunca ayakta beliren dağcı botu konusunu sorabildiniz mi
-
@hgrotius Kadroyu aldıktan sonra okula gidilen ilk gün üniversite zimmetli demirbaş olarak veriyormuş.
-
@antoniogramsci bu konuya açıklık getirdiniz ya ölsem de gözüm açık gitmez.
-
@antoniogramsci Öyle olmalı fakat ülkemizde ne kadarı böyle epey tartışmalı.. Bir kısmı dershanelerde hocalık yapıyor,diğer kısmı ab projeleri ile para kazanma derdinde,diğer kısmı seçimler için istifa ediyor, bir diğer kısmı ise üst düzey bürokrasiye atanma uğraşında..Gördüğünüz gibi epey kısım var. Son kısım ise gerçekten ilme gönlünü vermişlerden oluşur ki sayıları tükenmez üzeredir.
-
Sadece akademisyen olmak için bu işlere giren ve gözü başka şeyde olmayan akademisyen sayısının ben sınırlı olduğunu düşünüyorum. Orada da şu hırs oluyordur: Ya adam bende sonra prof oldu, alttan girdi üstten çıktı bilmem ne kurumunun başkan yardımcısı oldu. Bunun olmama ihtimali yok, herkes bir Köşebaşı olmasa da köşeli koltuk kapma derdinde.
-
Egitimli insanlarin entrikalari da baska oluyormus universitede.Bana mezun oldugum zamanlar cazip gelmemisti ama keske olsaydim akademisyen diyorum; hangi is rahat ki, ozluk haklari da bircok kariyer meslekten iyi. Daha serbest calisma esnek saatler vs. Ama orada da farkli faktorler devreye girince isin akademik boyutu arka planda kaliyor.
-
@sbf1983, içinde söyledi: ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HAKKINDA HER ŞEY (Nedir? Ne kadar maaş alır? Başvuru şartları nelerdir?)
Egitimli insanlarin entrikalari da baska oluyormus universitede.Bana mezun oldugum zamanlar cazip gelmemisti ama keske olsaydim akademisyen diyorum; hangi is rahat ki, ozluk haklari da bircok kariyer meslekten iyi. Daha serbest calisma esnek saatler vs. Ama orada da farkli faktorler devreye girince isin akademik boyutu arka planda kaliyor.
Aslinda insan, yaptigi isin, ortaya cikarttigi iyi ürünün takdir edilmesini, desteklenmesini istiyor; bizim ulkede bu yok; o yuzden memnuniyetsizlik var her alanda.
-
Guya atanmak artık 3 yıl yuksek lisans olmus 2 yıl ve herkes guy ilanı bekliyo özluk oarak guyu bilmeyen yoktur herhalde
-
Ben okulda dersleri iyi bir çok arkadaşıma bu öğretim görevli maaşlarına zam gelmediği dönemlerde dahi akademisyen olmasını önermişimdir. Boşuna dedim kendine Kpss ve Kurum Cehennemine sürükleme. Bağımsız çalış, kimseye eyvallah'ı olmasın. O dönemler kamuda a kadro olarak atanmayı çok daha özel bir şey sanan arkadaşlar, çok pişman olduklarını dile getirip durdular.
-
@antimülakat aynı saymüd gibi yazmışsın hocam
-
@genclerbirlikli valla kardeşim o arkadaşın adı çok geçiyor. Benim malumlarda takip ettiğim bir zat-ı muhterem değildi. Tam olarak ne açıdan bakardı olaylara. Ben söyledim, ben demiştim kafası mı?
-
@antimülakat bunun tanıdığı 2 delikanlı vardır, bunlar kah doktor olurlar kah mülkiyeli kah boğzaiçili. bazen kaymakamdırlar bazen özel şirkette ceo. en sonunda çalışmayanlar pişman olurlar
-
@genclerbirlikli güzel değişik kafalar. Etrafta çok var onlardan aman bize bulaşmasınlar pişman olurlar.
-
Araştırma görevlisi kadrosuna başvuracağım. Ancak henüz ders seçimi dönemi gelmediği için istenen öğrenci belgesinde pasif öğrenci olarak görünüyorum. Telefonlara bakan da yok. Bu durum sorun olur mu başvuru için?
-
aylar önce yana yakıla araştırma görevliliği için bilgi arıyordum.
4 yıllık emeğimin sonucunda yaklaşık 5 ay kadar önce ar gör oldum.
merak ettiğiniz sorulara bildiğim kadarıyla cevap verebilirim -
@sasvesas hangi üniversitedesiniz acaba