2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar
-
@guydemapusant Anladım hocam sağolun
-
Arkadaşlar Ümraniyede ikamet edeceğim desem ümraniye kompleksine verirler değil mi? Kadıköye kartala yollama ihtimalleri var mıdır yine?
-
Evrak işi bu haftada yalan oldu
-
En son alımda yaklaşık 15-16 gün sonra yayınlanmış. Şu an normal gibi duruyo arkadaşlar cumaya kadar vakti var
-
Nerde caliscagimiz kesin belli olduktan sonra ev tutup yerlesicek vakit icin ne kadar sure kaliyor arkadaslar?
-
@nrzmrh 15 gün deniliyor hocam
-
@sbn98 sahsiniza söylemedim aslinda, genel olarak belli donemlerde abarti derecede kotulemeler oluyor. memurlarnette calisilacak is degil yazan bile var, sanki kotu yola dusmussun gibi, tovbe tovbe:))
arkadaslarimdan mufettis, mhuy, sayistay, denetmen, ozel sektör, kamuda sozlesmeli, guy her cesiti var. hepsine de soruyorum calisma kosullari nasil diye. ve guy olup da berbat kosullar, sakin gelme diyeni hic yok. surekli bir duz memur gibisin diyenlere de sunu demek istiyorum, bu ulkede sanirim 2 milyon kisi b grubundan atanmak icin kpssye giriyor:)))
beklentisi duzenli bir hayat, iyi calisma kosullari olan biri iseniz guy bunu yeterince karsiliyor. puanlari yeterince iyi oldugu halde guy olup baska kurum kovalamayan arkadaslarim var. prestij, güç, fazla para vb bunlardan herhangi bir dunya hırsına kapilmamis olan herkesi yeterince tatmin ediyor guy.
-
@nameless öyle bir süre yok arkadasım
-
@guydemapusant oyle mi bana insan kaynaklari da ayni sekilde farkli ilde atanan arkadasim da 2 haftalik sure verdiler dedi
-
@2016mağduru memlekette kendini çok tatminsiz göstermek adettendir...Bahsettiğin tiplerin standartları çok yüksektir,hiçbir şekilde tatmin olmazlar,Herkesten çok üstündürler...en iyi onlar bilir...Asgari ücretle çalışıp guya hazırlanan,kazanamayınca da kötüleyen çok kişi tanıyorum...
-
@guydemapusant işe başlamadan önce şehir değişikliği mümkün mü peki mesela ben izmiri kazandım Bursa ile değiştirmek istiyorum becayişi beklemek mi zorundayım başka herhangi bir yolu yok mu. Teşekkür ederim şimdiden
-
@hebelebe 5 yıldan önce yer değişikliği sadece becayiş ile mümkün o da zaten zor bi ihtimal
-
@nameless bizim işe başlama tarihini 1 hafta önceden haber verdiler ve hiç kimseye 15 günlük süre kullandırmadılar verilen tarihte iş başı yapmak yani atama tebliğinizi almak zorundasınız istanbul için konuşuyorum
-
@guydemapusant zor derken anlamadım.6 ay dolunca talep edemiyor muyuz her zaman böyle bir hak tanınmıyor mu izmire gelmek isteyen olur diye düşündüm ama
-
@guydemapusant tesekkur ederim hocam istanbul dışı icin sormustum ama ayni olmasi gerekiyor sureleri ben insan kaynaklarina cok soru sormustum belki o ara yanlislikla soylemistir bir daha sorarim sonra cok sagolun
-
Arkadaşlar mevcut şartlar altında Gelir Uzman Yardımcılığı bence kamudaki en ideal meslek. Yanlış anlaşılmasın en iyi demedim en ideal dedim. Neden ideal biraz açarak konuşayım:
1- Öncelikle maaşı yaklaşık 3.500 TL civarında, uzman olduktan sonra da 4.300 TL gibi bana sorarsanız tek bir birey olarak çalışıldığında dahi geçim olabilecek bir meblağ.
2- Kazandığın şehirde çalışma özgürlüğü tanır. Hatta zaman içerisinde tayin isteme kolaylığı sunar. İster deniz kenarında bir ilde çalış, ister memleketin de. İstersen de yaşamak istediğin bir şehirde. Merkez uzmanlıkların ise %90'dan fazlası Ankara'da. Çoğu kişi tarafından sevilmeyen bir ilde.
3- GUY olduktan GU olmak için çok büyük efor sarf etmene gerek kalmıyor. Tez, yds vs. ömründen ömür götürmüyor. Arıza üstadlar yüzünden yıllarca uzman yard veya müfettiş yard olarak ömrün tükenmiyor.
4- Sorumluluk noktasında hayati kararlar verecek, geri dönüşü olmayacak kadar risk teşkil eden bir meslek değil.
5- Rotasyon yok, bir yerde düzeni kurduğun vakit, rotasyon yüzünden ekstra bir problem yaşamıyorsun.
6- Şartları iyidir veya kötüdür, bu bakış açısına göre değişir ancak maliye bakanlığında uzmanım dediğiniz vakit, toplumsal saygınlığı olan bir meslektir.
7- Çalışan herkes eşit şartlarda ve eşit yüklere katlanarak çalışır, kimsenin yükü diğerine göre daha hafif değildir.
8- İstisnai durumlar dışında mobing yoktur, çalışma yönetmeliği ve gelir uzman yardımcılarının yapacakları işlerin durumu yasal sınırlar içerisinde bellidir. Kimse bir üst amir olsa dahi keyfi uygulamalarla guy çalışanını kalk şunu yap, bunu getir, şunu götür diyemez. Guy olan birisinin de ilk bakması gereken nokta, mevzuatta yer alan çalışma şartlarını, özlük haklarını kapsamlı olarak öğrenmesidir. Bir de keyfilik varsa, bu durum keyfiliğe sebebiyet verenlerin sessizliğinde kaynaklanır. Hiçbir kamu kurum veya kuruluşu kimseye zimmetli değildir. Abilik, kardeşlik, amirlik başka, keyfi uygulamalar ve angarya başkadır.
Bütün bunları alt alta koyup, ölçüp biçip tarttığımız da tam da ideal bir meslektir diyebiliriz.
-
Becayiş sadece mayıs ayında acılıyor. Siz ocakta iş başı yapsanız 6. Ay fiilen haziranda dolacagı için bir sonraki mayısı beklemek durumundasınız. Kaldı ki karsılıklı eşleşmek kolay değil öncelik sizden kıdem ve derece olarak üstte olanlarda. Aynı daire veya ilden bir guy ve bir uzman basvuru yapsa uzman önceliklidir becayişte. Veya iki guy basvuru yapsa sizden önce iş başı yapan guy önceliklidir.
-
-
-
@guydemapusant anlıyorum çok teşekkür ederim. Sağolun vaktinizi aldım