2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@casus6 hocam o zaman uni sinavinda tip yazan kazanmasa bi yere giremesin. hemde sinavdan once tip yazmış olsun
-
@casus6 @alexdesouza Arkadaşlar çok yanlış düşünüyorsunuz.
-
@pluton Aynen öyle dostum.
-
Arayan soran var mi su anda arayanlara ne diyolar cok merak ediyorum su anda. Dakikam kalmadi olsa arardim
-
Serviste biri aramış. yarına yetiştirmeye çalışıyoruz demişler. Haftaya kaldi anlaşılan
-
Ne kadar geç olursa o kadar iyi bence. Demek ki gereken şartlarda listeler dolmuyor. Ona göre düzenleme yapıyorlar. Her şey dört dörtlük olsa, sonuçlar tam anlamıyla belirlenmiş olsa banka neden sonuç açıklamadan kaçınsın? Açıklanan sonuçlarda mülakata hak kazanamadığını gören arkadaşlar da canını sıkmasın. Ortada bir kesinlik yok. Uzmanlık 56-57 ile kapatacak bence bu aralarda puan bekleyen arkadaşlar mülakat için çalışmaya başlasın geç olmadan. Aksi olsa bile zararlı çıkmayız çalışmaktan zarar gelmez kimseye şu süreçte.
-
@fablo Hocam hepsi diye birşey yok. Yukarıdakini biraz daha açayım. Mülakata giremez diyordu. Hepsi diye bir şey yoktu. Yalnız herhangi birine girebileceğim gibi bir durum da yoktu. Şundan geçtin şundan kaldın demiyordu. Sadece mülakata giremez diyordu.
-
@friedrich-hayek gereken şartlarda listeler dolmuyor nasıl oluyor? Benim bütün şartları sağlayıp 63 64 u görmüş bı arkadaşım başarısız sayılmış burda da var şartları sağlayıp başarısız yazısını gorenler. Geçen sene degistirdiklerinde puanlar düşmüştü şuan o puanları sağlayan insanlarda bile başarısız yazıyo
-
@pluton 62 63 puanların mülakat icin sistemde başarısız görünmesinin birçok nedeni olabilir. 3 seçeneği sıralama şansımız vardı belki müfettişlik için başarısız görüldü bilemeyiz. Dediğim gibi zaten hazır olsa erişimi engellemezlerdi ve sonuçlar açıklanırdı. Geçmiş sınavları göz önüne alarak şahsi fikirlerimi yazdım sadece kesin konuşmuyorum.
-
@casus6 oldu kardeş sen iç kontrolörlüğü ilk sıraya yaz misalende 65 al bende 3.cü sıraya iç kontrölürlük yazayım 80 alayım ama sıralamada sona koydum diye eleneyim (rakamlara takılma rakamlar sallama yani farkı anla diye 80 e hepsi zaten gelir diye düşünme)her bir pozisyon için ayrı ayrı sınav yapmadıklarına ve soruların her üç meslek içinde aynı olduğuna göre tabikide tek belirleyici olan puan olacaktır başka da ne beklenebilir? Sıralama insanların meslek seçiminde hürriyeti için yapılmış bir şey kimisi müfettiş olmak istemez gezici meslek olduğu için düzeni olmadığı için bak ilk sıraya uzmanlık yazanların çoğu bayandır bu yüzden. Ki şöyle de bir şey söyleyim bu bankaya da kuruma da güvencim sıfır olurda senin dediğin gibi olursa ki olma ihtimali mantıken yok ama şu yaşananların hiçbirinde mantık olmamasına rağmen oluyor işte o zaman haksızlık olur işte bilesin hepimizin hakkında hayırlısı olsun..
-
@casanova Sıralamada hem Teftiş hem Pazarlama yazan adam işsiz kalmasın diye çırpınan biri konumundadır.Normal bir mülakat ve seçme-yerleştirme işleminde sen Pazarlama da olur Teftiş de olur ne verirseniz yaparım abilerim duruşu sergilersen yeterki iş olsun her türlüsü bana uyar gibi konuşursan senin mülakatın bir dakikadan uzun sürmez anında seçme işlemi bitirilir. Seçme ve yerleştirmede temel kaide ne olmak ve ne iş yapmak istediğini bilmek, ifade edebilmek ve de kuvvetlice bu isteğini temellendirebilmektir. Amiyane tabirle; sen kredi mi satacaksın yoksa o işlemleri tarafsızca kontrol edip soruşturma mı yapacaksın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. İkisi de farklı kabiliyet ve yetkinlikler ister. NORMAL ortamda işleyişte ilk sıra ne istediğini bilmekten geçer. Benim aldığım recruitment derslerinde gördüğüm şey bunlardı. Bi insan hem futbolcu hem de şarkıcı olamaz. Bu kadar basit. Güçlü ve yerleşmiş devletlerde üniversite seçimi gibi meslek seçimi yapılamaz. Herkesin hakkında hayırlı olan olsun.
-
@casus6 katılıyorum 3 tercih yapıcaksınız diye bi zorunluk yoktu , sadece iç kont yazan bi arkadaş vardı bence en mantıklısını yaptı ne istediğini neyi istemedigini acıkca belirtti 3 ünvanda aynı bankada çalışıcak ama yaptıgı işler cok farklı
-
Insan kaynaklarindan biri ile gorustum bugün yetistirmeye calisacaklarini ama zor bir ihtimal oldugunu söyledi yetismezse haftaya sarkabilir dedi
-
@hattorihanzo haftaya sarktının kibarcası
-
@hattorihanzo ahahahaah artık gülüyorum valla her defasında aynı şeyi söylüyorlar bırakın ne zaman açıklarlarsa açıklasınlar artık belli ki bir şeyler çeviriyorlar haftaya aradığınızda da bu hafta içi yetiştirmeye çalışıyoruz ama diğer haftaya sarkabilir falan derler
-
Hocam 13ünde mulakatlar baslayacak diye biliyorum cok erteleyemezler haftaya biter gibi bu grup yine sakin servis gorevlisi ates cemberi
-
@casus6 sınava başvuran kişi sayısı 630000 sanırım. Servis görevlisini kenara koy 15000 kişi girsin diyelim ki uzmanlığa ; senin gibi düşünen 30 kişi bulursan helal olsun kardeşim tabikide işsizlikten tercih yapıyoruz tabiki de o olmazsa bu olsun bari napalım diycez kpss olmuş bitmiş 7 ay olmuş ne doğru dürüst alım var ne de 80 85 puan arasına hitap eden bi ilan ki şu sınava 90 alıpta ben uzman olcam diyen varmıdır bilmiyorum. Vasıfsız elemanların ağzına sakız oldu sıralaması 1000 olan adamlar.Sınava girenin Yüzde 95 lik tercih sıralaması müfettiş iç kontrolör uzmanlık şeklinde buna itirazı olan yoktur sanırım. Bura bi isveç norveç isviçre değil burda üniversite mezunları işsiz burda normallik arama hatta şu sınavın işleyine sürece kendisine bir bak tek bir nornallik bulmaya çalış ; sınavda,süreçde,tercihde herşey anormal herşey mi faul olur. çoğu kişi ingilizcem iyi ama napalım ya olmayıverirse diye servis görevlisine başvurdu kimseninde ayıla bayıla şu sınava girdiğini sanmıyorum. Mülakatlarda ise isterse birde servis görevlisi seçeneği olsada onu da işaretlemiş olsaydık bile bu memlekette liyakat olmadığı için hiçbir önemi yok 500 hak varsa isterse hepsine sırala kararlılığını istediğin kadar ortaya koy bizde mülakatlar bilgi birikim kişinin doluluk sistemini ölçmeye yönelik değil ; dayı amca tanıma sistemime yöneliktir ne yazık ki bu işler böyle.
-
@casus6 ya bu ülkenin en büyük kamu bankalarından biri güvenlik görevlilerini alıp bankacı yaptı sen ne diyorsun kardeşim tek tercih yapan tek tercih yapar ama ben hem teftişte çalışırım hem pazarlamada bundan ne istediğini bilmemeyi cikaramazsin. Genç işsizliğin yüzde 25lerde dolaştigi bı ulkede yasiyosun ve böyle dusunuyosun çok saçma geldi
-
@casus6 ha bu arada recruiment dersinden bahsetmişsin sanıyorum yurtdışında okudun eğer öyleyse sana öncelikle Türkiye'ye hoşgeldin diyorum ve işlerin burda farklı yurudugunu hatırlatmak istiyorum burda ise alımlarda aldığın recruiment dersin değil referansin konuşur :)saygılar
-
@pluton şunuda ekliym hazır burdayken. recruiment dediğin derste 'kardesim isterse odtuyu Boğaziçi dereceyle bitirsin askerliğini yapmamış adama iş mis yok vermeyin iş bunlara' diyen iş verenleri de anlattılar mi sana ben 2 milyon nüfuslu bı ilin en büyük şirket sahibinin yani isverenenin bizzat ağzından duydum bunu welcome to turkey bro