2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@nilayfb öyle birşey imkansız. Şöyleki 20 müfettiş mi alcak ilk 60 a girdiysen müfettiş mülakatındasın, 20 iç kontrolör mü alcak 61 ile 120 arasındaysan iç kontrolör mülakatındasın, yok ilk 120 yede gremedin uzmanlık için açılan kadroya sıralamn yetiyorsa onun mülakatındasın.
-
Arkadaşlar boşa paniğe kapılmayın. Belli ki puanlar veya kazanıp kazanmama durumuyla ilgili bir hata oldu ki geri çektiler. Ki nerdeyse bir gün olacak hala açıklanmadı. Sınavın açıklanmasını bekleyelim bakalım
-
@casanova öyleyse sıralama yapmanın bir mantığı kalmıyor. Uzmanı ilk sıraya yazan için müfettişlik ölü tercih olacak. Başka bir sistem var bence
-
@alexdesouza katılıyorum hocam sonucta müf uzmanlıktan yüksek kapatıcak bu kesin bunu bile bile sıralama yapmak sacma eger 1 e uzman yazana oncelik tanınmayacaksa yada iç kont yazana
-
@casanova hocam ben de öyle düşünerek tercih yaptım fakat arkadaşların bu netlerle mülakata kalamamis olduğunu görünce tercihte hata aramaya başladım. Belki de yanlışlık oldu o yüzden geri çektiler. İkisinden biri.
-
@alexdesouza tabikide sıralamanın bir anlamı yok ama adam derseki kardeşim maaşı 7 milyar olsada teştif kurulunda olsada ben uzman olmak istiyorum o yüzden ilk tercihimde uzmanlık derse sınavda kaçıncı olursa olsun uzmanlık için yetiyorsa onu uzmanlığa alcaklar. Miasl bir bayan sınavda tüekiye 2.cisi olsun ilk tercihi uzmanlık olsun uzmanlık için mülakaya girer zorla müfettişlik mülakatına sokamazsın tercihten kasıt budur ki karışıklığa sebep olan durumda bu bence ki kaldırdılar hemen sonuçları.
-
Evet büyük ihtimalle sıralama müfettişlik> iç kontrolörlük> uzmanlık olacaktır zaten. Bunu tahmin etmek çok zor değil. Bu yüzden ben tercih sıralamasını bu şekilde yapmayan adayın ölü tercih doğuracağını düşünüyorum ama bu kötü bir şey değil herkesin ilk isteği müfettişlik olmayabilir. Banka tercih sıralaması yaptırarak adaylara seçiş hakkı tanımış sadece. Ki bir çok tanıdığım kişi var sadece tek tercih yapan veya iki tercih yapan.
Yani puanı daha düşük birinin sırf tercihte daha öne yazdı diye puanı yüksek olan birinin önüne geçme gibi bir durumu olamaz, olmamalı bu çok mantıksız olur.
-
arkadaşlar sakin olun. açıklanınca ortaya çıkacaktır illaki saçmalık var mı yok mu. bu arada bi arkadaş az önce böyle bir şey paylaşmış facebook grubunda.
Arkadaslar ik ile konustum listeleri hazirliyoruz kisa sure icinde aciklayacagiz dediler. Bende en gec yarin o zaman dedim. Sure vermiyim ama surecin sonuna geldik. Herhangi bir isimiz kalmadı artik dediler.
-
@nairu24 mantık arayamuyoruz gecen yıl 68 ile acıkta kaldı insanlar ben dahil , istanbulun barajını 52 ye düşürüne kadar yüksek puanlıları kaydırma yapabilirlerdi yani ben mantık aramıyorum artık
-
@nairu24 aynen öyle hocam son sıraya uzmanlık yazıpda 65 alan biri ilk sıraya uzmanlık yazıpta 62 alanın gerisinde kalmaz. Tercihi 3 de olsa bile uzmanıkta onun önündedir sıralama sadece meslek seçimi için yapılmış bir keyfiyetten ibaret. İsteyen tek tercihte yapabilirdi üç tercihte.
-
Arkadaşlar hepimiz aynı sınavı çözdük biri sırf 1.tercihe uzmanlık yazdi diye 55 puanla mülakata kalacak ama 3.tercihe uzmanlık yazıp 60 puan alan dışarıda kalacak böyle birşey olabilir mi hiç
-
Arkadaşlar ben bu adamların genel barajı 60 altına indirmedikleri sürece uzmanlık için 510 aday bulabileceklerini bile zannetmiyorum, mesele tercih sırası falan olmaz yani Malesef iş bilmez kurumlarla mücadele ediyoruz ve buna mahkumuz. Kesin sonuç açıklanana kadar bizim yaptığımız netlere göre kıyas yapıp canınızı sıkmayın.
-
@fablo Doğru diyorsun fakat pozisyon tercihi farklı başka il tercihi başka, il tercihinden dışarıda kalmanın mantıklı tarafı var dostum. Belki sen İstanbul'a kaydırılırsan kabul edecektin ama bunu banka bilemez çünkü sen il tercihi yaparken başka bir yeri tercih etmişsin banka onu dikkate almak zorunda, o konuda bir muğlaklık görmüyorum her şey sınavdan önce belli olduğu için. Ha bu uygulama guyda da yapılan aynısı biliyosunuz, değiştirilmeli mi? bence evet, il tercihi daha sonraya bıraktırılabilir veya tercih sayısı artırılabilir o konuda katılırım size.
Ama bu sene il tercihi yok zaten o yüzden bu çerçevede düşünmeye gerek yok.
-
Ben 1. Sıralamaya iç kontrolörlük yazdım Gelip 2. Sıraya yazmış bir aday sadece puandan dolayı önüme geçecekse bu da yanlış bir uygulama olur. Doğru olan uygulama şudur. 1. Sıraya müfettişlik yazmış adaylar, 1.sıraya iç kontrolörlük yazmış adaylar ve 1. Sıraya uzmanlık yazmış adayların puanları ayrı ayrı sıralanır ve ona göre kazananlar belli olur. O zaman herkes düz mantıkla müfettişlik iç kontrolör ve uzmanlık yazardı bu halde de ne gerek vardı tercih sıralaması yapmaya, 1 2 3 diye değil öylesine numaralandırmadan seçim yapardık. Sıralama koyduysan 1. Sırada tercih yapmış adayın o alanda önceliği olmak zorunda sonuçta bu lise seçimi değil meslek seçimi.
-
Ben sınav yeri olarak samsunu seçtim. Peki çalışmak için de başvurduğum il samsun mu oluyor yoksa tekrar il tercihi yapacak mıyız? Konu hakkında bilgisi olan var mı
-
@casus6 ben tercih yaparken uzmanda daha çok sayı olduğu için şansım daha çok artacağından 1. sıraya uzmanlık yazdım. Dediğine ben de katılıyorum öteki türlü ölü tercih durumuna düşeceğiz
-
@casus6 sadece puandan dolayı geçmeyip başka neden geçecek kardeş ? Sınav sorularını amuda kalkıp mi çözmesi gerekiyo ?? Bu işin normali üçüncü sıraya da yazsa senden 0.00001 puan bile önde olanın hakkı mülakata kalması gerektiğidir
-
Sıralama koyduysan yerleştirmenin nasıl olacağını da yazman gerekir. Yazmamışlar boşa konuşuyoruz. Hali hazırda tek il olduğu için puan sıralamasının tek olacağı ve en üstten rn alta kadar yüksek puandan düşük puana göre sıralanacağını varsayıyorum.
Ancak hiçbir kuruma güvenilmez. Sadece ilk tercihlere bakılacaksa niçin sıralama yaptık.... Ya neyse gerçekten boşa yazıyoruz bunları. Açıklansa bugün bari... -
Bence açıklanacak birazdan
-
Sınavların saçma sapan açıklanma sürecinden dolayı hepimizin algoritma analizi gelişiyor