2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@donniebrasco -1/6 olmasın o
-
ben buyumeyi gsyih/nufus yaptim bir de operasyonel acik yaptim ama tam sallama yoluyla bunlarin cevabini bilen var mi ?
-
@resurgam Merhabalar hocam, Bilişimden girdim. Lisans konularının çoğunu unutmuşum, yeni gördüğüm konular da çoktu. Linux kullanmama rağmen bahsi geçenleri hiç duymadım. İyi geçmedi benim kolay diyemem zor geldi. Tecrubesizligime geldi öncesinde biraz hatirlatma yapsam iyi olurdu. Bakalım hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
@pluton aynen hocam hatırladım şimdi başka bir soruyla karıştırdım galiba.
-
@lessismore Hocam Milli gelir artışı olması lazım cevabın.Büyüme demek nüfus vb şeylere bakmadan milli gelirin artması demek.İsterse gelir dağılımı bozulsun önemi yok.Bütçe açığı sorusunu operasyonel yaptım ama emin değilim birincil açık diyen de var.
-
@zoque uzman kontrolor mufetteslik kisminin kardesim
-
@meri amin hocam
-
@gundalko hocam buyume kisi basina dusen gelirin artmasi olarak okudum bi yerde sınavda da bunu dusunerek yaptim
-
da 40 yaptim
-
@lessismore para stogu sorusunu
-
Bende 40 yaptım - gsyihdaki artıslar dedim sadece
-
Büyüme=reel gsyih”daki artıştır, büyümenin formülüne gözatarsanız daha açıklayıcı olur dostlar
-
@iyimser16 nufus yok yani dimi
-
@fablo hayır yok kardeşim, nominal büyüme oranından nufusu çıkarırsan o zmn reel büyüme oranını bulursun tek bildiğim ilişki o nufusla olan. Ama az önce tufan samet özdurağın kitabından baktım, orada da aynısı yazıyor.
-
@iyimser16 hocam bence bu soru biraz celiskili. kitaptan bi cumle yaziyorum. buyume uretimin ve kisi basina gelirin reel olarak artmasidir.
-
@iyimser16 bende tereddütsüz reel gsyh artış dedm hatta cıkmıs bi soru vardı sanırım böyle
-
@lessismore http:// www. iktisaden. com/2017/03/01/nominal-ve-reel-gsyh-deflator-enflasyon-orani-ve-ekonomik-buyume-orani-nasil-hesaplanir/
Kardeşim burada alt sayfalarda büyümenin formulu var, reel gsyih(2008)-reel gsyih(2007)/reel gsyih(2007)
-
Hocam haklisin ama kitapta da valla billa oyle yazıyor. Ben de sinavda gsyih deki artis diye düşündüm ama o şık kafami karıştırdı. bir sorunun cevabı da net olsun. nüfuslu sıkkı koymalari sacma. Ama cevap dediginiz gibi
-
@lessismore yok kardeşim doğrudur kim bilir belkide ince bi nüans vardır soruda da onu soruyordur, icra iflası kamu hukuku yapan istanbul ünisinden herşeyi beklerim ben mesala bi faiz sorusu vardı 38-20=18 yaptım ben ama yüksek enflasyonda uzun formül kullanılırdı atlamışım:(
-
@fablo m×10=2×200 dü değil mi ben de 40 yaptım buradan sanırım