19 Eki 2017 21:36

@kismetnasip hocam aynen türüne göre seyri,agresifliği vs değişiyor ama şeker dediğiniz gibi vücudu korumasız hale getirdiği için bize bile zarar çikolata,kek tarzı ürünleri sağlıklı bireyler bile sakınarak yemeli.Ama gerek babamdan,gerek kardeşimden ve onkoloji bölümündeyken tanıştığım diğer hastalardan gördüğüm şekerin kanser hücrelerini çoğalttığıydı ki ikisi bambaşka türlerdi.Mesela kanser teşhisinde daha kesin bilgi veren kontrastlı MR,PET gibi uygulamalarda kullanılan kontrast madde de bir tür glikoz.Ve kanserli hücreler o madde etrafında toplandığı için kanserli bölge(organ) teşhisi rahatça yapılabiliyor.Bazı doktorlar bunlar şehir efsanesi diyerek tatlı yemeye sevk edebiliyor o yüzden çekindim.Zira aynı doktor babamla aynı türden kanser olan bir hastaya greyfurtu dahi yasaklarken babama baklava bile yiyebilir inanmayın böyle şeylere demişti.Babamı kaybettikten sonra odasına gidip neden diğer hastaya yasakladınız tatlı şeyleri dediğimde bana senin baban zaten ölecekti yese nolur yemese nolur demişti.O yüzden esasen doktorlara olan güvenim sarsıldığı için bu konuda hassas davrandım yoksa bilmişlik veyahut hevesinizi kırma gibi bir fikrim yok.İnşallah dediğiniz gibidir ve onun türü için zararsızdır.Esen kalın iyi akşamlar☺