Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
-
Bu mülakata girmeyeceğim arkadaşlar. Belki moral olur size. Mülakat tecrulerimden bahsetmem gerekirse : samimi olun, doğal olun ama adabı unutmayın, komisyon gülünce sizde aşırı gulmeyin gulumseyin yeter. Sorulara cevap vermeden bir iki saniye odaklanıp cevabı düşünün, direk bilmiyorum veya hatırlamıyorum demeyin. Cevabı biliyorsanız güzelce açıklarsanız zaten. Komisyon üyelerinin gozune bakın konuşurken. Ve samimi olun özellikle. Elbette heyecanlanacaksiniz. Bunu onlar da biliyor. Heyecanlı olmanız moralinizi bozmasın. Allah yardımcınız olsun.
-
Mülakat tarihini değiştirebilen var mı arkadaşlar. Bir numara var arıyorum açmıyor kimse
-
Değiştirmiyorlar hocam
-
Arkadaslar bende mülakat ile alakali deneyimimi paylaşmak isterim. Mülakata girmeden evvel gayet rahat bir ortam mevcut cay su içer misiniz diye soruyorlar gayet samimi ve içten bir ekipler. Benim mulakatim ortalama 15 dakika sürdü ilk yarısı kendimi tanıtmakla geçti. Çektiğim zarftan çıkan sorular
-tacir yardımcıları
-tekerrür
-likitide tuzağı
-ozkaynaklar
-vergi muafiyet istisnalar
Gorece kolay sorulardı sözünüzü bolmuyorlar tam karşınızda teftiş kurulu başkanı oturuyor genelde onunla muhattap oluyorsunuz. Soruları cevaplarken takilmadim en son başka soru sormak isteyen var mı dedi Başkan ama bana soru soran çıkmadı genel olarak böyle benim komisyon ile elektrigim pek tutmadı gibi geldi o yüzden pek umutlu değilim ınsallah herkesin hakkında hayırlısı olur. -
mülakata giren arkadaşlara bir sorum var hiç mesleğe yönelik sorular geldi mi size kuruma ve müfettişliğe dair yada yönetmelik filan cevaplarsanız çok sevinirim...
-
@yasaklı hocam zarftan çıkan soruların dışına çıkılmıyor hiç
-
@birmagdur teşekkür ederim hocam bu sorduğum soru daha öncede soruldu ama yeni giren arkadaşlar için sormuştum gidişatta bir değişiklik var mı diye:)
-
5 sorunun tamamı mı cevaplanmalı?
-
@uur242 evet hocam tamamını cevaplıyosunuz
-
@birmagdur saolun
-
Arkadaşlar dün girdim mülakata sorulardan bir tanesini cevapladım ama gayet güldük eğlendik kazanmam zor ama genel olarak tepkileri güzel önce güldük sonra biraz hüzünlendik ama gerçek olan şu ki ben elendim:)
-
@mayoz neler soruldu hocam
-
Hocam söylerdimde önceden girenlerin hakkına girmeyeyim gerçi aynı sorularda gelmez ama neyse
-
@mayoz yok hocam aynısını sormazlar zaten, öyle olsa ne ben isteyebilirdim ne de siz söyleyebilirdiniz. Soru tarzını anlamak için sormuştum ama içinizin rahat olmasından önemli değil
-
@mayoz çok mu zordu hocam 5te1 olduğuna göre
-
@pawnex aşırı bir zorluk yoktu ama sorunun içinde detay istemiş bende epeydir tekrar etmediğim için hatırlayamadım.
-
Sorular kişiye özel arkadaşlar. Soru kağıdına ad/imza, zarfada imza atılıyor. Artık şansınıza ne gelirse. Komisyon sıkmıyor ama komisyom başkanı çok nitelikli biri değil. ReferansZ veya ilk 30-40 harici olanlar umutlanmasın. Benim güzel geçti ancak olmayack. Soruları merak eden için;
1.Hak ehlyti nedir. GK ve TK için ne zman başlar
2.idari denetim nedir
3.gsyih nedir,hesaplama yöntmleri nedir. 2015gsyh kaçtır
4.tutarlılık kavramı
5. Yarı kamusal mal ve hzmt -
@buhara referanssız olmaz diyosunuz yani.
-
@uur242 355 kişinin içinden referanssız çıkmak bana da pek mantıklı gelmiyor hocam malesef.
-
@uur242 300'de 25 çok zor hocam. Çıkan arkadaşları tebrk ederim..sen soruyu cevaplıyon, arkadan -projeksiyon- cevapları okuyorlar