2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
@justice75 eğer mart ayı 10 gibi başlatılacak düşünülüyorsa ocak ayının 10. gününe kadar açıklanması planlanıyor demek oluyor, ayırca mart 10 hafta sonuna denk geliyor galiba, (2017 mart 10. gün takvim kontrolü varsa hata edilmiş cuma günü için)
-
valla kardeşler ne zaman açıklanırsa açıklansın beklentiyi iyice düşürüp konsantrasyonu yükselterek diğer sınava bir an evvel başlamak lazım, beklenti ne kadar yüksek olursa olumsuz bir sonuçta üzüntü daha da katlanır, konsantrasyon da bir o kadar dağılır. ben hafta sonu anayasa hukuku ile başlamayı planlıyorum hakkımızda hayırlısı.
-
Beyefendi Çad Cumhuriyetinde. Bakan Bey İstanbulda. Müdürler Encümeninden liste çıksa bile nihai onay için yılbaşından sonrayı beklemek daha realist bir yaklaşım olur diye düşünüyorum. Çok sıkıntılı ve stresli bir süreç. Allah cümlemize sabrı cemil ihsan ettin....
-
nihai başarı listesi sadece personel genel müdürlüğün mührü ile ilan edilir. sonraki süreçler başlar....
-
@refik-soydam o listenin en son haline bakan onay veriyordur muhtemelen. Yoksa sadece personel genel müdürlüğünün tasarrufunda olan bi işlem mi?
-
@turkmenoglu tabiki ama ilan zamanında bakanın nerede olduğu önmli değil, bu gece açıklanacak dediğinde de bakan bey istanbulda idi saat 17.00 gibi idi, gece ist de iken bakan bey liste yayımlandı, demekki nerede olursa olsun bakan bey iletişim var ve olabiliyor:)
-
@refik-soydam yazdıklarınız buram buram yetki ve imza devri kokuyor hocalar
-
Madem ki merak edliyor tecrübeyle sabit bildiklerimi aktarayım. Mülakata girdiğinizde komisyon üyeleri bi şeyler yazıyor ya işte orada yazdıkları şeyler kısa notlar halinde -mesleğe uygun, -ifade yeteneği iyi, - temsil kabiliyeti yok vs gibi notlar. Mülakatlar bitince güvenlik tahkikatı açısından olumlu olanlar ve komisyon üyelerinin mesleğe uygun gördükleri kişiler bir liste haline getiriliyor. Ki bu liste 250-300 kişi bile olabilir. Bundan sonra komisyonun nihai listeyi oluşturmadaki etkisi 0 (sıfır). Bakan beye yakın olan siyasetçiler ya da bakan beyin sevdiği siyasetçiler ona isimleri veririler. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık katından gelenlerde bakan beye gelir. Bakan bey özel kalem müdürünün katılımıyla ya da yardımıyla Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık katından gelen isimleri sorgusuz olarak listeye koyar. Akabinde kendi ceketinin sağ iç cebinde sakladığı ve siyasilerden gelen isimleri not aldığı kağıdı çıkartır. Onlarda listeye girer. Liste dolduysa geçmiş olsun dolmadıysa kıymetli komisyon üyeleri geri kalan kişileri kendi oluşturdukları ilk listeden tamamlarlar. Mesele bundan ibaret. Bu arada bölgesel dağılıma dikkat edilir. Küçük ve orta büyüklükteki illerden iki kişi olmamasına dikkat edilir. Ama olabilir de. Öyle komisyon toplanmış falan filan hikaye. Sonuç tabi olarak personel genel müdürlüğünün onayıyla çıkar. Usüle uydurulur.
-
@conii bakan bey yok diye bakanlık işleri aksamayacak diye düşünüyorum:)
-
@refik-soydam katılıyorum
-
Akşam saatlerinde şubeyi arayan var mı acaba şansını deneyen olmuştur elbet
-
Arkadaşlar bu doğru yanlış sayılarını yazdığımız bir tablo vardı onun sonucu ne oldu merak ettim takip edemedim o süre ben merakımdan soruyorum var mı onun temize çekilmiş hali acaba
-
çok duyumsuz oluyor ama
-
Bugün umudumu kıracak gönderiler yazıldı ama ben yine tecrübesizliğimin verdiği heyecanla cumaya umudumu koruyacağım:)
-
Kamu yönetimi mezunu olarak forumda yazılanları ve süreci her Kaymakamlık sınavında başından sonuna kadar takip ediyorum ama sonunda karşılaştığım manzaranın hep aynı olmasına da üzülmeden geçemiyorum. Burada komisyonun yarattığı havaya dikkat ettim de kimseyi kazanamayacak bir duruma sokarak göndermemişler, kısaca herkese mavi boncuk dağıtılmış. Mülakat soruları beklenilenin aksine detay sorulardan gelmemiş. Belediye Kanunu, Köy Kanunu, İdare Hukuku ve İdari Yargıdan gelebilecek detay sorular pek fazla sorulmamış. Bu da şunu gösteriyor: Benim mülakatım çok iyi geçti neden olmadı veya mülakattan çıkan birisinin mülakatı çok kötü geçti nasıl kazandı durumunun önüne geçilmesini. Hayırlı bir sonuç olmasını dilemekten başka söylenecek fazla da bir şey yok sanırım.
-
birileri bi duyum ile filan gelse de şenlense ortalık, kaymakamlık konusunda önümüzdeki 2 hafta bir şeyler öğrenmeye çalışamayacağım bile
-
@antimülakat Tebrik ederim çok iyi analiz;)
-
@antimülakat 17 Aralık günü mülakata girenlerdenim ve o gün mulakata giren insanların en azından bir yarısına seçici ve spesifik sorular soruldu mesela dmkdan hemen hemen soru gelmedi idari yargı kısmı didiklendi örnek olaylar sorup yorum yapmamız istendi hatta bir arkadaşa halka hitap et bile dendiğinde şahit oldum.Haliyle zorlamadiklari tuttuğu takımı sorup sohbet ettiği kişilerde olmuş hakkımızda hayırlısı...
-
@antimülakat hiç bir sınav süreci için genellemeyi uygun bulmuyorum, yukardaki liste oluşturma genellemesi bulmadiğim gibi. Her süreç için planlanmiş bazı şeyler yada net yazarsak kişiler vardır bunu ülkem aşamadı maalesef ama bunun oranını %30 40 dan fazla göstermek de uygun dönemde uygun yorum olmaz, önceleri bu rakam 90 lara da çıkmıştır elbet maalesef ama günümüzde bu seviye demek inanıyorum süreçi iyi okuyamamanın sonucudur, kolay yada zor soruldu cv ve geçmişimiz biraz da istihbari duruma göre değişebileceği gibi 1700 sayılı dahili memurlar kanunda açık gösterilen 5 konuda ölçüm için yazili konularından soru beklemek ayrınti yada genel doğru değil. 5 başlikta inceleme ailen hakkında bilgi verirken de olsbilir, dmk anlatırken de halka sunuş ederken de, takdir ayni zamanda bakanlık encümenler kurulu üyesi dahi olan komisyona aittir, kimse üst düzey bürokratların iradesini sıfıra çekme girişiminde bulunmaması gerekir, yerinde olmaz, geçmiş değerlendirme olumsuzlukları o dönem oluşsn 400 kişi için geçerli idi şuanki 407 kompinasyonu farklidir...
Sonuçlar açıklandiğinda yazılacaklara temel teikil edece altyapı yorumları uygun bulmadım bulmuyorum, şahsım adına yazıyorum bana YAKIŞAN KOMİSYONUN SEÇTİĞİ KİŞİYE BAŞARI DİLEKLERİMİ İLETİP UĞURLAMAK LİSTEEDE OLSAM DA OLMASAM DA BU DÜŞÜNCEM DE SABİT. -
@refik-soydam hocam değerlendirme ile alakalı net bir ifade de bulunmadım ama arkadaşlarımızdan gelen mülakat sorularına göre yaptığım analiz bu yönde. Temennimiz değerlendirmelerde ve adaylara sorulan sorularda ölçütün herkese standart uygulanması. Başka şekilde düşündüğümüzde ölçme endeksinin standartlığı ortadan kalkmış oluyor. Süreç içerisinde belirttiğiniz gibi malum yapılarla bağlantısı olanlar mülakatta çok iyi performans göstermiş olsa dahi eleniyorlar. Onun dışında kalanlara beş başlıkta inceleme dediğiniz şekli ile yapılıyorsa amenna.