2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
@enea sıkıntı olacağını sanmıyorum hocam. Ama bunu düşündüğünüze göre sıkıntı yapacaksınız daha sonra. bence bastan hazırlayın ki içiniz rahat etsin.
-
Arkadaşlar mülakat tarihlerine ilişkin çalışma var mı diye sordum.hala belgeleriniz geliyor dedi.süreci hızlandırmak bu aşamada bizlerin elinde gibi görünüyor.biran önce belge teslimi yapılmalı gördüğüm kadarıyla
-
En az bi 6 Kasım ı beklerler diye düşünüyorum.
-
@oflu61 o tarihi öne çekerler hocam.ikidir öyle oluyor çünkü
-
@taromisaki9 hocam mülakattan sonraki süreç uzamasın yeter. son alımda mülakatı geçenler 2,5 ayda falan açıklanmış sanırım.
-
@fc-real-gdp 3 ayı buldu hocam.bekleyenlerdenim o sonucu
-
@taromisaki9
o zaman desenize aralıkda mülakat olsa martta anca sonuçlanır süreç. -
@taromisaki9 hocam biz de 2 ay bekledik i. hakimlikte sonuç belli zaten yine buradayız
-
GEÇMİŞ MÜLAKAT soruları erişebileceğimiz bir yer, kitap forum vs yada elinde toplanmış olan var mı? bilginin çok az önem arz ettiği bir süreç olduğu apaçık. sadece hangi konularla konuşacağız önceden hazırlık etmek için soruları görmek faydalı olabilir. ama pek sağlıklı veriler bulamadım. bazı yerlerde sıralanmış tahmini benzeri sorular var. onlar da epey eski 2007-08 gibi yıllara ait. sağlıklı mıdır. hala benzer modda mı gelıyor aceba. tecrübesi olan var mı bu konu da aceba
-
benim bulabildiklerim
-
İmar kanununda yer alan plan türleri
-
İçişleri Bak. temel kanunu ile ilgili sorular
-
Yerel gündem 21 nedir?.
-
Sürdürülebilir kalkınma nedir?
-
Dogal afetlerle ilgili mevzuat
-
Rüşvet alan mal müdürünün yargılanması aşamaları
-
İrtikap nedir,rüşvet nedir,ihtilas nedir, birbirlerinden farkları nedir?
-
Umumu Hıfsısıhha kanunu.. il hıfsısıhha kurulu
-
Bakan kimdir, bakanlık nedir?
-
İdari vesayet,hiyerarşık denetim,yetki genişligi gibi temel kavramlar.
-
Anayasa hukukuyla ilgili temel kavramlar.
-
Mahalli idarelerin bütçesiyle ilgili sorular.
-
Son dönemde belediye yasasında yapılan değişiklikler.
-
Modern yönetim yaklaşımlarıyla ilgili kavram soruları
-
AB ile ilgili son gelişmeler.
-
Birleşmiş Milletlerin rio konferansı ,alınan kararlar ve sonuçları?
-
Maastricht kriterleri nelerdir?
-
Tek Avrupa senedi nedir?
-
KİK,İDT,Müessese, Baglı ortaklık nedir. Farkları nelerdir?
-
657 nin mülki idare amirlerine verdigi yetkilere ilişikin konular*
-
İl idaresi kanununun valiye ve kaymakama ilişkin hükümleri*
-
İçişleri Bakanlığının temel hizmet birimleri nelerdir?
-olağanüstühal
-cumhurbaşkanının görevleri
-5018
-taşınmaz mal zilyetliği
-kyoto protolü
-koy-des ve bel-des nedır
-kent konseyi nedir
-kaymakamın yargılanması
-dısıplın cezaları
-beledıyelerın arsa duzenleme ıle ılgılı yetkılerı
-ımar kanunundakı planlar
-stratejık plan nedır
-performans yonetımı nedır
-valı ve kaymakam nasıl atanır
-rusvet ve ırtıkapın farkları
-memurların yargılanması kanunu ıle mal bıldırımı,
-rusvet ve yolsuzlıkla mucadele kanunu
-vizyon ve misyon nedir
NOT: veriler sağlıklı mı doğrudan soruldu mu vs bilmiyorum. -
-
Önceli sınavda;
Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 20 Ocak 2017
Belge İsteme Tarihleri: 25 Ocak-7 Şubat 2017
Mülakat Tarihlerinin Açıklanması:14 Şubat 2017
Mülakat Tarihleri:1-10 Mart 2017Belge tesliminin sona ermesinden itibaren zannımca bir hafta on gün içinde mülakat tarihleri açıklanacaktır.
-
Arkadaşlar evraklarımı pazartesi göndereceğim anca müsait olabildim. Geçen yıl arşiv formundaki kimlik bilgilerini muhtara onaylatmıştık şimdi orayı boş göndersem olur değil mi gönderen arkadaşlar bilgilendirir misiniz?
-
Arkadaşlar bir anekdot paylaşayım;
Dün evraklarımı teslim ettiğimi burada yazmıştım.
Bugün ise, İçişleri Bakanlığı'nın belgeleri teslime dair tebligatı gelmiş eve
"Kapı çalıyor, postacı beni soruyor, hanım da 'ben eşiyim' diyerek zarfı alıyor, zarfın şeffaf bölümünden yazılar az çok okunduğu için,
postacı : sınavı kazanmış, kaymakam olmuş, diyor
eşim de: henüz kazanmadı daha mülakat var, diyor.
postacı iyi günler dilekleri ile ayrılıyor"günümüzde artık haberler postacından önce geliyor, aşikar; fakat bizi hiç tanımayan postacı bile o belgeyi getirirken mutlu olabiliyor...
yazılı sonrası farklı bir süreç yaşıyoruz elbette, lakin bu zaman dilimi bile ayrı bir tat veriyor vesselam
Cenab-ı Allah, vatanımıza, milletimize, devletimize, dinimize ve ailemize hayırla hizmet etmeyi nasip etsin.
-
@gökmen yaşanan olaya fragman diyelim kardeşim insallah filmin vizyona girer.. Bu arada mülakat sonuçlarının int den değilde postayla geldiğini düşünsene herhalde PTT'nin oraya çadır kurardık Kapıdan her çıkan postacıya kaymakamlık mı kaymakamlık mı...
-
@refik-soydam hocam güzel araştırma olmuş.. Biraz bölüm ağırlıklı çalışmakta yarar var. Sorular bu minvalde geliyor çünkü. Yıllardır en gözde soruları kavram soruları olmustur. Ya tek sorar ya da çift sorup karşılaştırılmasını isterler.bir de belediye kanunu +dmk her an her bölüme ansızın sorulabilirBu arada hukuk mezunu arkadaşımız var mı merak ettim genelde kaymakamlığı tercih etmiyorlar.
-
@scotty
bu sene de benzer bir takvimle mülakat tarihleri 1-10 Aralık dersek açıklanması Şubat ayında olur muhtemelen. Peki mülakat sonuçlarından ne kadar süre sonra adaylığa başlattılar hocam biliyor musunuz ? -
@mehmetfatih :))
-
@issizadam hocam bende pazartesi göndereceğim ptt aps ile,sabah aradım şubeyi onayı biz yaparız dediler.
-
@gökmen hocam tebligatta neler yazıyor? Belgelerini teslim eden herkese yollayacaklardır değil mi?
-
@conmaynard gönderdikleri zarfta kaçıncı sırada kazandığınız yazıyor ve sitedeki belgelerin yazılı olduğu duyurunun aynısı gerisi.