2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
@captainblack bakanlıkta alt kadrosuna hiç böyle iş yaptırılmaz gibi düşünmeyiniz hocam...bakan bey tek kişi eli koludur, (çekirdek kadrosu) böyle işlerde herşey hazırlanır bakan bey kontrol eder okeyler yada içinde değişiklik eder ya da bazı kişiler hakkında başka şeyler de ister...vs...ama çekirdek kadroyu yok sayar gibi bakan bey kendisi eder demek yerinde olmayabilir...öyle olsa bakan bey hiç bir işi yetiştiremez... (mesela örnek 22 ocakta görevde yükselme için, bakan bey onay verdi. 26 sında yayımlandı, yani onay sonrasında dediği şekilde formüle edilen işler de olabiliyor...)
-
@refik-soydam Bizzat şahit olanlardan duydugum bakan beyın kaymakamlıkla ılgılıc alısmasının bırebır bızzat kendısının tek tek adayları ınceledıgı tabıkı cekırdke kadrosu da yanındaıdr bırlıktedır. ama bakan beyın bunu tıtızlıkle herkesı en ınce ayrıntısına kadar vaktıgını bızzat gozuyle goren bırı soyledı bana
-
nasip olursa bu makama gelirseniz...(inşllah) bu cümle sizin için de geçerli olacak kurullardan alt birimlerinizden size gelecek şeyleri tek tek inceleyeceksiniz.... bu işin doğasında var imza atıyor sorumlu olacaksınız bunları incelemeniz normal... listede iliştirilmiş sıkıntılı bir şeyler varsa? ne olursa olsun...ama önceki çalışmalar yok sayılmaz, bunlar da çok önemlidir...önceki çalışmalar bakan beyin incelemesi ile uygun bulunursa aynen imzalanır, yoksa değiştirilir, vs...
-
@refik-soydam muhakkak önceki çalışmalar yok sayılamaz. bır araya getırılmesı duznelenmesı duzene sokulması göze gelir bir hale getirilmesi için alt birimlerin calısması olmasa bakan bey d eısın ıcınden cıkamaz.
-
@captainblack şuan görünen en azından o aşamasında geldik yada komisyon tarafında o aşamaya gelmesi için hazırlık ediliyor... bakan bey elle tutulur hale geldikten sonra zati kısa sürede halleder (3 4 güne)
-
@refik-soydam ben de öyle tahmın ediyorum. hatta özelden bir arkadasım bana mesaj attı bu yazdıklarımız uzerıne bakan beye sunum yapılmıs dedıgınız gıbı son asamaya gelınmıs
-
@refik-soydam arkadaşlar bir konuya açıklık getirelim. bakan beyin 407 kişiyi tek tek incelemesi çok zor. komisyon mülakatlardan sonra sayıyı belli bir orana düşürüyor. bu mülakatlar için bu sayı 170 civarına düştü muhtemelen. daha sonra sayın bakanımız tek tek adayları inceliyor. daha sonra komisyona siz bir daha çalışın üzerinde diyor böyle böyle nihai liste oluşuyor
-
iki adımı da bakan bey kontrol eder hocam, listede olmayanın hangi belgelerle elendiği, (komisyondan olumsuz alanlar hariç) ikincisi de listedeki alternatiflerle birlikte son aşama....
-
@selmanersoy hocam velev ki komisyon sildi adamı , referansı da külliye o adamın, ne olacak o zaman listeye son şeklini külliye verir , bakan bey de ayrıca tek tek inceler bence.
-
hocam külliye ise adamın arkasında komisyon karşısına çıktığında onu silecek kalem çok zor mürekkep bulur:) hadi buldu parmaklarda biraz zor güç olur.... merak etmeyiniz o aşamaya kalmaz asla külliyenin işi::)
-
@serdaristanbullu ayrıca komisyonun başkanı aynı zamanda DOĞRUDAN cumhurbaşkanına bağlı devlet denetleme kurulu üyesi... komisyon gerçekten külliyeden olumlu almış kişiyi elemez merak etmeyiniz...
-
Özetle arkadaşlar her siyasi/makam kendi kontenjanı için savaşıyor.. Sonumuz hayrolsun
-
kaymakamlık gelecek bakanlık kadrosu demek, herkes elinden geldiğince orada bir eli kolu olsun ister:) bunun için de çok harika gelecek yatırım sınavı kaymakamlıktır...:) bakan bey yada siyasi görüşü değişebilir bunlar normal...kimi gizli kimi açık bu işe el atmak isteyecektir...hakkımızda hayırlısı olsun....
-
Bu konular bizi yorar arkadaşlar :)) duyum yok mu duyum
-
@yeysaü şuanki son duyum listenin hazır olduğu bakanın önüne sunulduğu Çarşamba ya da cuma günü açıklanacağı
-
Bu konulara girince kazanma şansı göremiyorum kendim için. Benim için savaşacak kimse yok çünkü. Olan bizim boşa giden zamana olacak sadece.
-
@moonlight inşallah hocam
-
@göktürk listede min 300 kişi siz gibidir hocam merak etmeyiniz...kalan 100 kişinin de 50 60 tanesi öylesine (kıramadığı için arkandayım diyenleri vardır) destekçileri vardır...kalan 40 50 kişi için kimse kusura bakmasın ama her dönem bu olmuştur listede hep yer bulmuştur...kalan sayılarda kısmet...:) benim fikrim budur...her n kadar inanmak istemesem de allah en azından milletimiz için hayırlı liste eylenmesini sağlar inşllah...
-
@göktürk hocam güçlü bir siyasinin oğlu, kızı, öz yeğeni falan değilse birisi , kimse onun için savaşmaz zaten , 407 kişiden 7 si için belki çok güçlü siyasi olsun diye bastırır , diğer herkes için ortam aşağı yukarı aynı ve Allah nasip ederse , kaymakamlıktan yiyecek ekmeği varsa bir kişinin hiçbir fani engel olamaz , o yüzden üzüntüye kapılmayın.
-
Bu konulara nereden gelindi bilmiyorum lakin şunu diyeyim. Tecrübelisinizdir, kim nerde neyi hazırlıyor biliyorsunuzdur, tavsiyeleriniz vardır harikasınızdır vs vs. Nasip Allah’tan arkadaşlar. O nasibimize uygun görmüşse orada isim yazar. Bu kadar basit.