HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
@beşiktaş1903 pay dönem n.karı+ vergi miktarı,payda finansman gideri..burdan 20+5/10.
-
@semihylc ben oyle hatirlamiyorum. Dedigin gibiyse yanlistir. Zaten 2 soru vardi sıklarda kizilay olan
-
@semihylc maden suyu işletmesi diyodu şıkta
-
@cnsde payda da finansman gideri olacak hocam bi araştırın isterseniz
-
@beşiktaş1903 soruda dönem net karını mı vermişti, dönem karını mı?
-
@byteks1 duzelttiginiz için sağolun hocam demek istediğim oydu ama yanlis yazmışım
-
@monopol dönem net kari ayrı vergi gideri ayrı verilmişti
-
@beşiktaş1903 dönem net karı
-
@semihylc amacına varmak için ticari işletme işleten dernekler ticari işletme sayılır(Kızılay da bunlardan biri) Şube bağımsızlık unsuru taşımadığı için ticari işletme sayılmaz. Cevap şubeydi.
-
@cnsde pay kısmı dönem karı + vergi gideri + finansman gideri
Payda kısmı finansman gideri
Siz pay kisminda yer alan finansman giderini saymiyorsunuz hocam bi araştırın isterseniz -
@beşiktaş1903 sınav sırasında verilen bilgiler oldukça karışır birbirine.belki ben yanlış hatırladım ama cevap 3,5 çıkmadı ve formüle bakmıştım girmeden önce de
-
@cnsde çek doğru değil. Kambiyo taahhüdü özel yetki gerektiriyor. Özel yetkisi olmadan yapamaz. Makine satmak taşınır mal satışı olduğu için ticari temsilci yapabilir.
-
@cnsde doğrudur kıyıda köşede kalan bir formül sorulmuş zaten
-
@cnsde valla kardesim oyle sacma bir sorudu ki sube de ticari isletmenin bir kolu. Hangisini yapacagimi bilemedim cunku hepsi dogru geldi bana. Tek bir yoldan gittim kizilay yardim icin kurulan bir dernek derneklerde ticaret yapamaz diye bildigimden onu isaretledim. Aslinda sorulari yayinlasalar herkez icin net birsey ortaya cikmis olacak.
-
@monopol borcu için çek düzenleyebilir özel yetki gerekmez. ama gayrimenkul satın alabilir fakat ipotek için özel yetki gerekir ki şıkta böyle bişey demiyordu
-
@beşiktaş1903 pay kımsmında dönem net karı olduğu için düzelttim seni. hayırlısı olsun herkes için
-
@beşiktaş1903 hocam dönem net karına vergi eklenerek vergi öncesi kar bulunur buna da finansman gideri eklenip finansman giderine bölünür.sonuç 3,5 oluyo dedeiğiniz gibi
-
@monopol dönem net karına finansman giderini bir kez daha mı ekliyoruz acaba
-
@fatoss21 her iki soru da vardı diye hatirliyorum hangisi ticari isletme degildir sorusu da vardı orada da yalnizca yaz aylarinda bisi isleten vardı. O degildir dedim cünku ticari isletme olmasi icin devamlilik süreklilik esastır.( siklardan birinde subede vardı cok kararsiz kaldim)
-
@cnsde hocam siz dönem net karı + vergi gideri diyorsunuz ben direk dönem karı diyorum bu ikisi aynı şey zaten duzeltmenize gerek yoktu neyse hayırlısı