KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
-
arkadaşlar incelerken doğru cevaplarıda bize vericeklermi biz neye göre anlıycaz yanlış sorunun doğru cevabı ne diye
-
@nizâmülmülk hocam süre 10 gün dimi
-
Selamun Aleyküm. Bu sınav hem maddi hem manevi anlamda zorlu bir süreç. Bende itiraz edip kağıdıma ve cevap anahtarına bakmak isterdim fakat Ankara'da değilim. Gerçi baksamda ÖSYM'nin değşiklik taleplerimi ciddiye alacağını sanmıyorum. İtiraz edip cevapları gören arkadaşlar burda paylaşırlarsa çok makbule geçer.
-
@fablo Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından
itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi
ve İşlem Ücretleri” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye
başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise, sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde aynı şekilde
yapılmalıdır (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini
durdurmaz.). Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci
Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren
dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara
adresine ulaştırılmalıdır. ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde
ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın
T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekçeler işleme
alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır.
ÖSYM, uygun gördüğü takdirde aday dilekçelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabilecek
ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr internet adresinden cevaplayabilecektir.
6114 sayılı Yasa gereğince sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınav sonuçlarının ilanından 6 ay sonra, cevap
kâğıtları ise 1 yıl sonra imha edilir. Soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve diğer sınav evrakının imajlarının güvenli bir
elektronik ortama aynen aktarılması halinde bu süreler beklenmeksizin bunlar imha işlemine tabi tutulabilir. Bu
suretle elektronik ortama aktarılan belgeler tüm iş ve işlemlerde geçerli olmak üzere sınav evrakının aslı
hükmündedir.
ÖSYM’de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil
hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez. Ancak, “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem
Ücretleri” duyuru doğrultusunda adaylar, sınavda kullanmış oldukları kendi soru-cevap kitapçığını ÖSYM’de
(Ankara’da) inceleyebilirler. -
@kaymakam06, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
@ofa kardeşim benimde puan 79 kusur ve 481. sıradayım
o zaman türkçede doğruysa puan verip bir kısmı doğru olsa bile çizip geçmişler başka türlü bu kadar puanı ve sırası aynı insan olması nerdeyse imkansız. Sınav sisteminin değişmesi gerekiyor standart sapmanın her soru için ayrı ayrı hesaplanması lazım yoksa bu bitmez
-
Ya arkadaşlar benim hala aklım almıyor 77.60 aldım bekledigimin çok altinda geldi ayni cevaplari verdigim arkadaşlardan 85 ler var yani türkçeyide yaptım o kadar da fark mı olur ..
-
Ayrıca imkb yi brn doğru yapmıştım o soruyada iptal olmuş diyorlar, simdi o soruyu doğru yapanla yanlış yapan arasında da fark kalmadı yine mağdur olan biz
-
@25torsteinn, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
Ayrıca imkb yi brn doğru yapmıştım o soruyada iptal olmuş diyorlar, simdi o soruyu doğru yapanla yanlış yapan arasında da fark kalmadı yine mağdur olan biz
Bir nevi öyle oluyor arkadaşım ayrıca bu soruyu 1.nin ne yaptığı da önemli olacaktı belki yanlış yaptıysa standart sapmayı da etkileyecekti ama lakin olmadı
-
Kardeşlerim sınav kagıdımı incelemeyeceğim sadece yeniden okunmasını istiyorum, bu itiraz icin son gün ne zaman yardımcı olur musunuz ?
-
@25torsteinn yanlis olan soruyu nasil dogru yaptin merak ettim dogrusu
-
@schumpeter kardeş 5 tl ve 50 tl tutarları nerde yazıyor. Bulamadım ücret tarifesini. Aradığında mi bu tutarları öğrendin yoksa bir yönetmelikte falan mı yazıyor. Eğer öyle bir link varsa paylaşırsan sevinirim kardeş. Şimdiden tşk ederim.
-
Arkadaşlar ben ÖSYM yi aradım.Söylediklerini aynen aktarıyorum:ÖSYM tarafından kağıdınızın tekrar incelemesi süresi sonuç tarihinden itibaren 10 gün içinde ziraat bankasına 5 ₺ yatırarak.sizin kağıdınızı incelemeniz için 6 ay içinde 50 ₺ yatırarak yapılabiliyor.Ben ankaradayım ve Pazartesi günü itiraz edeceğim kesinlikle.2 şansımı birlikte kullanacağım. 83 alan bir arkadaşımla alan cevaplarımız aynı olup gk gy de 1 doğrum fazla olmasına rağmen 77 puanım var. İtirazlarımız sonuç vermezse Kamu Denetçiliği Kurumuna toplu dilekçe verip belki de sınavın yeniden okunması mümkün olabilir çünkü ÖSYM nin geçen yazdan beri sabıkalı bir kurum olduğu ortada..
-
@kaymakam eyvallah kardeş.
-
@enea neymiş cevabı kardeşim bir bilgin varsa aydınlat insanları
-
@yea-sbf, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
@schumpeter kardeş 5 tl ve 50 tl tutarları nerde yazıyor. Bulamadım ücret tarifesini. Aradığında mi bu tutarları öğrendin yoksa bir yönetmelikte falan mı yazıyor. Eğer öyle bir link varsa paylaşırsan sevinirim kardeş. Şimdiden tşk ederim.
telefon ettim ben az kafamı topladıktan sonra dün akşam üstü. öyle söyledi yetkili. ayrıca facebooktada gördüm bu ücretleri. -
@öktem_ilteriş, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
Kardeşlerim sınav kagıdımı incelemeyeceğim sadece yeniden okunmasını istiyorum, bu itiraz icin son gün ne zaman yardımcı olur musunuz ?
10 gün içinde kardeşim
-
@schumpeter eyvallah
-
@kaymakam06, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
arkadaşlar incelerken doğru cevaplarıda bize vericeklermi biz neye göre anlıycaz yanlış sorunun doğru cevabı ne diye
onu bende merak ediyorum, belkide yanıt kitapçıklarında işaretlemişlerdir. siz itiraz edecekmisiniz?
-
@25torsteinn cevabi yok iste soru yanlis
-
Soru yanlış degil konudan haberdar olanlar o sorunun imkb olduğunu biliyor soruyu hazirlayan faaliyet yılı diyecegine kuruluş yılı demiş sonuç olarak oradan puan alacak arkadaşlar bilmeyen muhteremlerle aynı durumda..