KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
-
Arkadaşlar böyle bir şeyi kabul ettim demek ÖSYM'nin inisiyatifinde olan bir şey değildir. Bir kamu kurum veya kuruluşu diye tabir edilen net bir ifade var. Demek ki birbirinin yerine geçen veya kullanılabilecek tabirler değil. Yapılmamalı böyle hatalar.
Cumhurbaşkanlığı
Milli Güvenlik Kurulu ve MGK Genel Sekreterliği
Genel Kurmay Başkanlığı
Anayasa Mahkemesi
Yargıtay
Danıştay
Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
Hava Kuvvetleri Komutanlığı
Jandarma Genel Komutanlığı
Sahil Güvenlik Komutanlığı
Yüksek Öğretim Kurulu
Sayıştay
Hazine Müsteşarlığı
Radyo Televizyon Üst Kurulu
Merkez Bankası
Rekabet Kurumu
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi
Sermaye Piyasası Kurulu
Diyanet İşleri Başkanlığı
Devlet Personel Başkanlığı
Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı
Devlet Tiyatroları
Adalet Bakanlığı, Adli Sicil ve İstatistik
Emniyet Genel Müdürlüğü
Türkiye İstatistik Kurumu
Milli Kütüphane
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü
Milli İstihbarat Teşkilatı
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu
Sosyal Güvenlik Kurumu
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu
-
@antimülakat Hocam Ösym nin insiyatifinde değil ancak ösym yaptı yine yapacağını. Bu kadar açık ve bariz olan bir "KURUM" a "Kurul" diyeni neye dayanarak kabul ediyor anlam veremiyoruz. Bu işin içinden çıkma noktasinda da malesef çaresiz.
-
@antimülakat, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
Arkadaşlar böyle bir şeyi kabul ettim demek ÖSYM'nin inisiyatifinde olan bir şey değildir. Bir kamu kurum veya kuruluşu diye tabir edilen net bir ifade var. Demek ki birbirinin yerine geçen veya kullanılabilecek tabirler değil. Yapılmamalı böyle hatalar.
Cumhurbaşkanlığı
Milli Güvenlik Kurulu ve MGK Genel Sekreterliği
Genel Kurmay Başkanlığı
Anayasa Mahkemesi
Yargıtay
Danıştay
Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
Hava Kuvvetleri Komutanlığı
Jandarma Genel Komutanlığı
Sahil Güvenlik Komutanlığı
Yüksek Öğretim Kurulu
Sayıştay
Hazine Müsteşarlığı
Radyo Televizyon Üst Kurulu
Merkez Bankası
Rekabet Kurumu
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi
Sermaye Piyasası Kurulu
Diyanet İşleri Başkanlığı
Devlet Personel Başkanlığı
Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı
Devlet Tiyatroları
Adalet Bakanlığı, Adli Sicil ve İstatistik
Emniyet Genel Müdürlüğü
Türkiye İstatistik Kurumu
Milli Kütüphane
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü
Milli İstihbarat Teşkilatı
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu
Sosyal Güvenlik Kurumu
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu
Bankalar üzerinde düzenleme ve denetleme yapabilen 3.nolu cetvelde yer alan kurulun adını yazınız sorunda da asli olan "bankacılık düzenleme ve denetleme" öbeği olacaktı. Bakanlik ana hizmet yardımcı hizmetler ve bakanliğa bağlı birimlere verilen genel ad sorulursa bakanlik merkez teşkilatı, bakanliğin hangi teşkikatı sorulursa "merkez teşkilat" söz öbeği aranır. Geçen yıl gibi hem yerindelik hem de hukukilik denetimi yapabilecek birim aranıtsa devlet denetleme kurulu tam yazılması gerekir. 2016 da kurulan kurum adı şeklinde förmüle edilmeseydi net kurum yazılması aranacaktı. Bu defa esnekliği daha uzun kapsamli sorular soruldu.
-
@refik-soydam @Antimülakat esnek olup olmadığı tartışılır. Ama, bilgi ölçme adına adil bir standart oluşmadığı NET ve KESİN
Günlerdir üzerinde tartıştığımız konunun özü BELLİ BİR STANDARTIN SAĞLANAMAMIŞ OLMASI.
Yoksa herkesin az çok başarıyı hak ettiğine inanıyorum. -
@budageceryahu, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
@refik-soydam @Antimülakat esnek olup olmadığı tartışılır. Ama, bilgi ölçme adına adil bir standart oluşmadığı NET ve KESİN
Günlerdir üzerinde tartıştığımız konunun özü BELLİ BİR STANDARTIN SAĞLANAMAMIŞ OLMASI.
Yoksa herkesin az çok başarıyı hak ettiğine inanıyorum.En adili en eskisi p 37 sonra test usullu bir ölçüm yarışı...eğitimde dönüp dolaşıp en eski geri dönüyoruz yine aynı yolculuk.. yoldali fırtınada da ıslanan belki de canı yanan da oluyor allah kolaylık versin yolculara...
-
Az önce ÖSYM çağrı merkezini aradım. Yeniden inceleme sonucu belli olmuş. Posta ile yazılı olacak tarafıma tebliğ edilecekmiş. Sonuç olarak herhangi bir hata olmadığı söylendi. Kesin olarak eminim 31 doğru cevabım var. 29-30 doğru ile mülakata katılmaya hak kazanan arkadaşlarımız var. Yanlış anlaşılmasın, o arkadaşlarımızın hak etmediğini söylemiyorum. Hepimiz fazlasıyla emek verdik. Yakında mülakatlar başlayacak. Hem yargılamanın vakit alması hem adalete güvenimin azalması hem de artık yıpranmamak adına bu defteri kapatmak istiyorum. Tek dileğim, dediğim dedik mantığı ile gerekli incelemeyi yapmayanlar, bu kadar insanın hakkına girenler Allahından bulsunlar.
-
@budageceryahu kardeş bu kadar eminsen kesinlikle kağıdını inceleyip ham puanını hesap etmen gerekirdi.
-
@bf24 incelseydin görürsün bence 29 doğruda kaldığını. Birşekilde 29 doğrıya düşmüşsündür emin ol. 30 31 e kesin kazanırdın. Cevap kağıdına göre 30 31 tabiki.
-
@bf24 aylardır cevapları tartışıyoruz, mevzuata bakıp doğruyu/yanlışı konuşuyoruz. Benim cevaplarım tartışmasız doğrudur. En son geçen hafta kitapçık inceleyen arkadaşlar da gördüklerini bizlerle paylaştı. Bazı arkadaşlarımız, gözetmenlerin bile bu konuda çaresiz kaldığını söyledi. Gerek görmedim kitapçık incelemeye gitmeye. Şurada hatanız var deseniz bile size idari yönden bir çözüm yolu sunmuyorlar. İdari yargı yolunu gösteriyorlar.
Çok da umurumda değil artık. Olan oldu, ileriye bakmak lazım. Benim burada vurgulamak istediğim husus, adayların sadece biribiri ile değil ayrıca böyle saçma sapan bir uygulama ile de yarışmak zorunda kalmalarıdır. O yüzden bunlar hepimize iyi bir tecrübe oldu. Biz daha dikkatli olursak, ÖSYM de bizimle birlikte kaliteyi arttırmak zorunda kalacaktır. Sürece katkı sağlama adına bizler bedel ödedik, sonradan gelenlere helal hoş olsun. En azından atacakları adımlarda yol göstermiş olduk hep birlikte. -
Yazarin ozellikleri sorulmustu ya.. "edebilik"
Kabul gormemis.. ozgunluk yaraticilik tqrzi seyler kabul gormus. oysa ki edebilik %100 dogru diye ne tartisilmisti.. -
@budageceryahu türkçenize verilmiş puan olup olmadi ne verildiği netleştirmesinde bir soru dahi olsa çok önmli kitapcık inceleme önmli gördüğünüz noktaya vurgu yeniden puanlamada ayrıca dikkate aliniyor. Kitapçığınızı görmemeniz eğer maddi sorunsal yok ise son hakkınızdı yanilmiyorsam eksiklik olmuş hocam davada da bu fiziki inceleme artı bilgi olabilirdi. Dava konusu ise genel mah olacak 2 3 yıl süren dahi var allah kolaylıklar ihsan eylesin hocam
-
@refik-soydam dava İYUK md 20/b ye göre daha kısa sürede sonuçlanabiliyor. Ama iş sadece yazılı sınavla bitmiyor ki :))) Sürecin de ucu açık. Sınava hazırlığın, sınava gitmenin, sonuca itirazın, kitapçık görmenin, davanın vs vs maddi külfeti ile de uğraşmak lazım. İncelemelerde maddi hatanın yapılıp yapılmadığı yani eksik bir puanlama olup olmadığına daha çok önem veriyorlar. @eksi-ikibucuk Bilimsel olarak cevaplamanın, cevap anahtarının doğruluğunun tespiti o aşamada ihtimal dahilinde bile değil.
-
@budageceryahu, içinde söyledi: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU
@refik-soydam dava İYUK md 20/b ye göre daha kısa sürede sonuçlanabiliyor. Ama iş sadece yazılı sınavla bitmiyor ki :))) Sürecin de ucu açık. Sınava hazırlığın, sınava gitmenin, sonuca itirazın, kitapçık görmenin, davanın vs vs maddi külfeti ile de uğraşmak lazım. İncelemelerde maddi hatanın yapılıp yapılmadığı yani eksik bir puanlama olup olmadığına daha çok önem veriyorlar. @eksi-ikibucuk Bilimsel olarak cevaplamanın, cevap anahtarının doğruluğunun tespiti o aşamada ihtimal dahilinde bile değil.
Genel sınavlarda iyuk dava açma süresi on gündür hocam klavuz da açıkça itiraz vs hiç bir işlem dava açma süresini durdurmaz olarak açıkça yazmiş. Yani iyuk içşn dava açma süren sonuçkarı gördüğün andan itibaren on gün maalesef bu hakka sahip değilsiniz
-
@refik-soydam doğrudur. Mahkeme de çok üzerine düşmez zaten. O yüzden çok da önemi yok :)))
-
-
@bf24 kardeşim ben baktım cevap kağıdıma tam tamına 30 doğrum var. Ama olmadı. Ve Cevaplarimdan birisi doğru olduğu halde puan verilmemiş. Benimle dalga geçer gibi dava aç diyorlar.
-
@ayran sizin kağıdınızın tekrar incelenmesi nasıl sonuçlandı hocam?
-
@ayran hocam kagidinizi inceleme talebinin yaninda ayrica tekrar puanlama talep ettiniz mi? Kagida bakmak icin 50 tl tekrar inceleme icin ayrica 5 tl yatiriliyordu ya.
-
@ayran senn olayın gerçekten çok büyük talihsizlik genel olarak 30 doğru yapan kazandı ama alan gk sapmasından mı kazanamadın anlam veremedim. Cevap anahtarında da olan cevabı yazmana rağmen puan alamamış olduğun için kesinlikle böylece bırakma davanı aç. 1 soru değil yarım puan bile seni sıralamaya sokacaklen sonuna kadar git derim bence. Çünkü cevap anahtarunda olan cevabı yazmana rağmen puan alamadığını söylüyorsun bunu bu şekilde bırakma.
-
@governer123 hala ondan bi cevap gelmedi kardeşim.