2018 Guy Alımı
-
Etkinlik sayfasından aldım arkadaşlar ...
İyi Günler Arkadaşlar.
Ortak Metnimizi Bugün CİMER'e Göndererek Başlıyoruz! Duyan, duymayan. Birbirine haber vermeyen kalmasın. İİBF mezunları veya okuyanları olarak Allah Yardımcımız Olsun. Desteğinize her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.
İİBF Mezunlarından Ortak Metin
Sayın Cumhurbaşkanım. İİBF mezunları olarak işsizlik ile mücadele etmekten gücümüz takatimiz kalmadı. İİBF mezunlarının beklediği ve geçmişte her yıl açılan kadrolar son yıllarda ciddi oranda azaldı. 2017 KPSS alan puanları 80 ile 90 arasında olan İİBF mezunlarının kamu kurumlarına atanabilme umutları neredeyse tükendi. 2017 KPSS sonrası Maliye Bakanlığının a kadro sınavlarından hiçbiri açılmadı. Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Sorusunun cevabını bilmeksizin ders çalışmaya devam eden on binlerce İİBF mezununun tek ümidi bu sınavın en az 2.000 kişi olarak açılması. Sn. Cumhurbaşkanım yüz binlerce İİBF mezunu olarak sizden, üniversitelerdeki İİBF kontenjanlarının azaltılması, devletimizin doğrudan veya dolaylı destekleriyle istihdam kapılarının İİBF mezunları için arttırması ve çok az kadrolarla açılan kurum sınav sonuçlarının makul sürelerde açıklanması konusunda yardım bekliyoruz. Size şahsım ve İİBF mezunları adına bunları arz ederim.
Ortak Metnin Aile Büyüklerince Gönderilebilmesi İçin Derlemesi
Sayın Cumhurbaşkanım. İİBF mezunu çocuklarımızın işsizlik ile mücadele etmekten gücü takati kalmadı. Çocuklarımızın beklediği ve geçmişte her yıl açılan kadrolar son yıllarda ciddi oranda azaldı. 2017 KPSS alan puanları 80 ile 90 arasında olan çocuklarımızın kamu kurumlarına atanabilme umutları neredeyse tükendi. 2017 KPSS sonrası Maliye Bakanlığının a kadro sınavlarından hiçbiri açılmadı. Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Sorusunun cevabını bilmeksizin ders çalışmaya devam eden on binlerce İİBF mezununun ve ailelerinin tek ümidi bu sınavın en az 2.000 kişi olarak açılması. Sn. Cumhurbaşkanım yüz binlerce İİBF mezunu ve aileleri olarak sizden, üniversitelerdeki İİBF kontenjanlarının azaltılması, devletimizin doğrudan veya dolaylı destekleriyle istihdam kapılarının İİBF mezunları için arttırması ve çok az kadrolarla açılan kurum sınav sonuçlarının makul sürelerde açıklanması konusunda yardım bekliyoruz. Size çocuklarımız adına bunları arz ederim.
-
Ortada bir açıklama var fakat bu açıklamayada bir açıklama gerekiyor durum vaziyet karışık.
-
Keşke Maliye Bakanından bir açıklama gelse durumu aydınlatıcak , twitterdan sorulan sorulara cevap veriyor mu acaba sorulsa
-
@hoyuelo bu metni kopyalıyorum ama Metin kutucuğuna kopyalanmıyor bir türlü . Siz direkt yazdınız mı
-
Gun olmasinki netlik kazanmayan bi haber almayalim.Surekli belirsizlik.Risk analizine yeni mezun alinmayablirmis diyolar simdi
-
@mathilda yazmadım kopyaladım ben de. Basılı tutunca seçti sonra ben baştakini en başa sonrakini en sona sürükleyerek işaretlemiş oldum sonra kopyala diyip buraya yorum yap dedim onu yapıştırdım
-
Bu akşam Cimere denilen saatte yazalım arkadaşlar,Allah’ın izniyle bir şekilde hak ettiğimizi elde edeceğiz.
-
Tuğrul koçer de Twitter’da guy olmayabilir diye düşündüğünü belirtmiş arkadaşlar şöyle bi tivit atmış
“Açıklama GUY ile ilgili olabilir diye düşünmeye çalışıyorum, daha önce kanun gerektirmeyen alım neden kanun düzenlemesi ile olsun diyor aklım
Ve böyle bir alım durumunda Bakan Bey bunu bugün mutlaka ilan ederdi diye düşünüyorum
6 yıldır böyle bir şey görmedimİnşallah yanılırim
“ -
@hoyuelo ben cimer’e yazdığımızda karşımıza gelen Metin kutusundan bahsediyorum . Buradan kopyalayıp oraya yapıştırınca yapıştırmıyor
-
@mathilda oluyor ben biraz önce yaptım. Bir iki defa deneyin
-
1000 kişilik bir ilan söz konusu ama bize yönelik mi onu bile kestiremiyoruz.Ne kadar vahim bir durumda olduğumuz buradan kendini belli etti.Ben de kurum içi olduğunu düşünmeye başladım.Kurum içi ilan bekleyen siteler sevinçten havaya uçmuşlar.Gelir uzmanı alacağız demesi de pek umut vermedi.
1000 denetim elemanı hepsi Vmy olacağına inanmıyorum.Denetim yetkisi olan meslek grupları olabilir. -
@hoyuelo Hoca 6 yıldır böyle birşey görmüyorum demişse...Kurum içi sınav bekleyen bir sitede 6 yıldır kurum içi sınav olmuyordu diye yazmıştı.
-
1000 kişilik alimin kuru içi olma ihtimali var
-
Biz hal 100 az diyoruz
-
@fatoss21 1000
-
Bir şehrimiz vergi daire başkanı sekreterine çalışmaya başla yakında ilan gelicek demis
-
@fatoss21 yani kurumiçi sınav bu anladığım böyle olursa biz uzun süre hatta kpss sonrasına bile kalabiliriz
-
56 bin sağlık personeli yeni açıklandı. Bir kez daha çok yanlış bölümde okumuş olmanın hissedilmesi mesleğimiz kpss hazırlanmak ders çalışmak olmuş. İbf bölümlerinde sayı azaltılmasın direk kapatılsın madem herkes bu işi yapıyor ise başkalarıda okumasın artık bu bölümü
-
@fatoss21 hocam durum böyleyse kurum içi sınavdan bahsediliyor galiba bizim için kötü bir durum
-
Arkadaşlar sadece kendi görüşümü söylemek istiyorum. Vergi usul kanununda inceleme yetkisine sahip olanlar tek tek yazılı. Maliyede denetim elemanı alınacaksa bu vmy’dir. Tarihte kurumiçinden müfettiş alımı görülmemiştir. 2 ihtimal var. Bahsi geçen risk analiz merkezine has bir denetçi kadrosu açılacaksa vergi usul kanunuda değişmeli ve incelemeye yetkili olanlara bir ünvan daha eklenmeli. ( zaten denetimde tek çatı uygulaması yapılmışken yeni bir inceleme personeli olma ihtimalini ben düşünmüyorum.)
Yeni bir ünvan açılmayacaksa geriye tek seçenek kalıyor. Vmy alımı. ( zaten bakan bey risk analiz merkezinde gelir uzmanı ve vergi müfettişlerinin çalışacağını doğrudan söyledi basın yoluyla link: https://m.dunya.com/ekonomi/vergi-icin-risk-analizi-yapilanmasi-haberi-401012 )
Gelir uzmanlığı içinde kurumiçi alıma karşı birisi olarak kurumiçi olma ihtimalini hiç istemiyorum. Ve 2019 öncesi kurumiçi alım olmayacağını umuyorum. İnş düşündüğüm gibi olur bu benim temennim.
Risk analiz merkezinde müfettiş ve gelir uzmanlarından oluşan 1000 kişilik bir görevlendirme yapılacaksa, o görevlendirme nedeniyle ana hizmet birimlerinden azalacak personelin yerine yeni personel yetiştirilmesi gerekir. Bence bu sebeple yapılacak bir alım olacak ve kastedilen bu. Kısa zamanda ilanın detayları netleşecektir. İnş emekliliğini sayanların değil gençlerin sevineceği haberler okuruz. Ben 1000 guy ve 1000 vmy ilanını bekliyorum. İnş öngörümde ve gözlemlerinde yanılmam.