2018 Guy Alımı
-
Arkadaşlar bende bi duyum aldım paylaşayım kurum içinden birinden ilan kesin gelecek dedi ama 1000 kişi isteniyor dedi bi de İstanbul için çok gerekiyor dedi yazayım dedim tabi artık duyumlar çokta önemli değil kimisi doğru çıkıyor kimisi boş ama en önemlisi bi sınav gelse şuan ne yaparız diye bilgileri taze tutmak önemli diye düşünüyorum sıkı sıkı başlasak çok güzel olur şöyle en baştan konu tekrarlarıyla
-
@yasemen en güzeli yarın ilan gelse yetiştiremem korkusu hangi dersi sarıyor bunu bulmak. Bu düşünce bana yetiyor bazen daha şu şu şu var diyorum..
KPSS kaynaklarımdan devam ediyorum daha doğrusu tuttuğum notlardan ek olarak hukuktan fasikül aldım. Konu çalışmaktan bıkınca da çıkmış soru çözüyorum -
@rybczynski2 ben KPSS kaynaklarımdan devam ediyorum ama artık ezberlediğimizden mi nedir sanki ders çalışmıyomuşum gibi geliyor farklı kitaplardan da mı gitsem acaba diye düşündüm
-
@yasemen p48 kaç hocam sizin
-
86 @walrass06
-
@yasemen Farklı kaynak yerine deneme çözebilirsiniz 2 günde 1
-
@yasemen neden olmasın hem yeni kitap, yeni soru bankası, yeni kalemler farklı bir motivasyon sağlıyor bu süreç beni de böyle delirtti
-
@rybczynski2 hangimiz kafayı yemedik ki
-
@yasemen hocam İstanbul çift yıllarda hiç alım yapmamış böyle bir sistemleri var bakalım bu sene ne oluyor
-
@walrass06 evet denemeye bu hafta başlamayı düşünmüştüm hangi yayının denemelerini almalıyız acaba
-
@walrass06 deme öyle ya alsın İstanbul
-
@yasemen guy için 4t guy denemesi iyi diyorlar bende almadım deneme dershane denemeleri çözüyorum elim de olanlardan İstanbul maalesef almamış bende istanbulda yaşıyorum istiyordum ama bakalım nasip
-
nasip bakalım artık @walrass06
-
@walrass06 amin kardeş amin. Bende her geçene yıl alımı biraz daha erkene çekerler yani eski düzenine oturturlar diye düşünüyordum ama hiç senin dediğin aklıma gelmemişti. Çok mantıklı nasıl olsa sınav geç diye ilanda gelebilir. Me hayırlı ben doğru bilmiyoruz ki sadece beklemek yorduğu için artık be olacaksa olsun Havasına girenlerdeniz.
-
@walrass06 bence de kardeşim derse devam etmeliyiz. birbirimizi itmeliyiz. Ya devletimizin yaptığı açıklamaları aslında pek takmasak da olur. 2016 da arkadaşım son sınıfta nişanlandı çocuk öğretmen olacaktı atanayım evleneceğiz dedi. O sıra bakan çıktı öğretmen alımı yapmayağı dedi. Millet yıkılmıştı. Sonra bir yüklü alım geldi ben bile şaşırdım. Memur alımını kısacağız dediler 110 bin geldi. Bi çok kişi bu rakam gayet iyi dedi. Yani bi şekilde hep tersi çıkıyor Benin aklıma direkt kamuyu bekleyenlerin beklememesi bir işe girmesi için böyle yapıyorlar geliyor nebileyim anca düşünüyoruz zaten aslında hiç hız kesmeden çalışmaya devam etmeliyiz
-
@walrass06 bence de ben guy çıkmış sorulara bakınca sınav nerdeyse yarısında biter diyordum hep. Geçen sene çıkan sorular KPSS sorusu gibi gelmişti. Değişiyor sistem kepte bişelerin değişmesi bana denk gelir zaten. 2012 KPSS iktisadını kalemi oynatmadan neredeyse ful yaptım çıkmış soruya bakarken. Geçen sene 30 soru işaretleyemedim.o imece ve Adem kılıç iki kere çözüm yeter diyenler bar ama bende inanmıyorum
-
@hamzaömerhalid imeceyi ben 4 defa çözdüm evet katkısı var ama yetmez nitekim de yetmedi burda karakterini beğenmediğim bir çocuk vardi deneme çözün gunde 7 8 tane deneme cozun diyordu ve o çocuk hem guy kurum sinavinda hem kpss de derece yapti o yuzden ayni soruyu 50 defa gormektense 50 soruyu 1 defa görmek daha mantikli.
-
@guyan-gelmiş bizede deneme bu alanda çok önemli değil burada sürekli tekrar önemli boşverin siz sürekli baştan baştan okuyun demişti bi abi. Ama bende yanıldığını deneme çözülmesi gerektiği taraftarıyım. Çünkü birçok konuyu aynı anda gösteriyor insana. E bunu sürekli
Yaparsan da faydası oluyor tabi. Piyasa da a grubu çok deneme de Yok galiba ben bakınmıştım birkeresin de. Asla almayacağım bir yayın var onun dışında da pek yoktu. Ayrı ayrı ders ders deneme var birazda. Herkes bişe deniyor valla turturana helal olsun. -
Şuan dışarıdan bir gözle bakıyor olsaydım bunkadar takmayın dersinize odaklanın derdim. O yüzden dersimize odaklanalım. Bizde ki bu endişe aslında ya olmazsa. Korkusu. Şuan puanı al tercihi bekle durumu olsa 7 ay çokta rahatsız etmezdi ama sınav üstüne sınava girildiğinden hep düşünce ya olmazsa ya olmazsa. Derse devam vakti olan Ve ayırabilecek zamanı olan benim derslerim iyi yeter diye düşünen İngilizce kassın
-
bu sene inşallah kurum içi sınava odaklanacağız diye mezunlar için yapılan sınavı es geçmezler. Gerçekten çok ciddi ihtiyaç var. Bir de her sene yeni ilan gelmediği sürece ertesi sene ciddi bir yığılma oluyor. Geçmişte bir zaman GUY taban puanların herhangi bir il için 82 üstü bir puanda kalacağı ve yazılı puanlarının da bu kadar yüksek kapatacağı konuşulsa sanırım ciddiye alınmazdı. 72 puanın yazılı sınava katılmaya yettiği 70 puanın mülakata katılmaya yettiği dönemlerden nereye geldik. Her sene iki kere sınav açılırdı vs. O dönemlerin son yıllarını yaşamış biri olarak insan şaşırmadan edemiyor.