2018 Guy Alımı
-
@rootofallevil teşekkürler.
-
@byteks1 Mantık değil birader bu Anayasa
-
@byteks1 olamaz hocam mv bakan olamaz
-
@rootofallevil ıtiraz istinaf temyiz hepsi mi 15 gün?
-
@eliff kardeşim ne istinafı ne imtiyazı ya dalgamı geçiyonuz makara mı yapıyonuz
-
@eliff Hayır sadece temyiz değişmiş 15 gün diğerleri 7 gün onlarda bir değişme yok .
-
@herhangibiri, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
@eliff kardeşim ne istinafı ne imtiyazı ya dalgamı geçiyonuz makara mı yapıyonuz
Pardonda ne dalgası kardeşim burada bir değişikliği merak ettik onu sorduk ne oldu yani. Hala ilan gelecek mi diye bekleyin geçen yıldan belli bekliyoruz KPSS 2 ay kaldı bu saatten sonra ilan gelse ne olur gelmese ne olur. KPSS den oturun eksikliklerinizi tamamlayın ilan gelirse oturur bir imece ye bakıp ve KPSS bilgileriniz yeter zaten.
-
@herhangibiri ne anlamda dalga mi geçiyorum anlamadim da
-
@asyasy Teşekkür ederim
-
Bilmiyorum belki yalnış düşünüyor olabilirim ama bu saatten sonra Guy ilanı gelmesi bizim aleyhimize olacak gibi. Diyelim guy ilanı geldi bu ay sonunda bir sürü telaşa kapılacagız hangi ili yazayım diye günlerce bunu düşüneceğiz, sonra yazdığımız ilde sıralamaya girdim mi girmedim mi telaşı sürecek bir kaç gün sıralamaya giremezsek çok üzüleceğiz. Hadi sıralamaya girdik diyelim kpss den eksik konularımızı tamamlamaya uğraşırken Guy yazılı sınavına yükleneceğiz KPSS konuları eksik kalacak. Ankaraya git yazılı sınava gir gel 3 4 günde kafadan oradan gidecek yine KPSS ye çalışamıyacağız. Sonra şu soruyu doğrumu yaptım yalnış mı yaptım günlerce süren tartışmalar. Sonra bir hafta bekleki yazılı sınavı geçtik mi geçmedik mi sitresi. Ne zaman açıklanacak telaşı. Guy un peşinde koşarken KPSS den çakılacağız. Birde bu yıl çift yıl hem KPSS A puanı için hem KPSS B puanı için 2 yılda bir gelen fırsat. Yalnış düşünüyor olabilirim dediğim gibi özür dilerim. Hakkımızda hayırlısı olsun yine de.
-
Ekonomi grubu bakanlarinin mv listelerinde olmamasi yeni donemde bakan olma olasiliklari var anlamina geliyor fakat son donemlerde cumhurbaskani ile ozellikle mehmet simsek arasinda sogukluk oldugu cb nin bir toplantida ciddi anlamda simseki fircaladigi ve onunda istifasini verdigi gibi haberler vardi. Bu ekonomi grubu bakanlari yeniden bakan olur mu bilmem ama hali hazirda Turkiye ekonomisi ciddi anlamda kotu yonetiliyor ve gidisat malum oldugu gibi hicte iyi degil. Yeni donemde bu sahislar secim kazanilirsa bakan olarak devam etmemeleri cok daha isabetli olur kanisindayim. Guy ilanina gelincede gercekten bu yil cok buyuk ayip ettiler. Bir bakanligin belli bir personel rejimi olur politikasi olur hele hele maliye bakanligi gibi en onemli icraci bakanlik soz konusu ise. Boyle keyfiyet boyle sacmalik olmaz. Velhasil 2017 kpss a tarihinde ki en kisir donem olarak kayitlara gecmistir...
-
@asyasy dediklerinizde haklısınız da guy sınavı ya kpssden sonraya sarkarsa.o zaman daha avantajli duruma geçeriz gibi..o gazla kpssdende iyi puan alır pesine guyuda hallederiz diye düşünüyorum :))
-
@asyasy 6 ay askerlik yaptım üstüne guy sınavına girdim 1 hafta sonra da kpss girdim.Guy 2 puanla kaçtı 78 aldım kpss güzel geldi çok şükür.Temeli olan zamanında ve düzenli çalışanlar için bunlar sorun bile olmaz.B neyse de A grubu zor bir sınav değil.
Ama ilan gelmeyen sınav psikolojisiyle kpss'ye girmek insanı en baştan yoruyor.Çalışırken sorguluyorsun.Keşke 4-5 kurum sınavı olsa da eş anlı çalışsaydık.Boş durup atama beklemektense birşeyler ile meşgul olup atama bekleme arasında dağlar kadar fark var -
@asyasy Hocam haklısınız ama 85+. Puanla kurum görmeden KPSS gir kasım aralığa kadar ilan bekle ve o ilan geldikten sonra kazanırsan bile 9 ay sonra işe başla .. bide iki yılı birleştirip tek ilana çıkmasıda ayrı bir olumsuz durum.
-
@maesteo Haklısınız hocam 2016 belli kurumlar doğru düzgün alım yapmadıki yılda iki defa gelen guy ilanı bir yılı geçti hala ilan yok bu durumdan bende memnun değilim ama ne yapalım istemedende olsa bu duruma alıştık bir umutta olsa 2018 KPSS den daha yüksek alıp başka kurumları denemek ümidiyle guydan ses çıkmıyo. 2014 yılından belli KPSS ye girip girip çıkıyoruz. KPSS den yüksek puanlar almamıza rağmen mülakatlardan eleniyoruz.
-
@asyasy Haklısızn hocam aynı durumdayız 2015 den beri hep yüksek puan ama sonu hüsran olan yıllar. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah
-
@maesteo İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun.
-
O kadar adam aradık ama bence en yararlı bakanın muhitindeki ramazan davulcusu olurdu herhalde üç beş bir sey verip guy manisi mi söyletsek ?
-
Arkadaslar bi ara bu 45 gün mevzusunda ağustos ayinda bir haftasonu bosmuydu oyle bi olay vardi galiba? Bilgisi olan var mi ?
-
Yeni sistemde milletvekili olan bakan olamıyor. Bu seçimin sonucu da ne olur bilinmez. Eğer Meclis çoğunluğu tehlikeye girerse milletvekili gösterilen hiçbir kimse bakan olamaz. Daha avantajlı bir sayı ortaya çıkarsa akp lehine belki o zaman bir, iki isim bakanlığa geçiş yapabilir. Çoğu bakan değişecek, bu bayağıdır konuşuluyor zaten. Mehmet şimşek önemli bir isim. Eğer onun tavsiyeleri ve geçirmek istediği düzenlemlere itibar edilseydi bu seviyeye gelmezdi ekonomi. Hem WallStreet zamanları olsun hem de Birleşik Krallık zamanı olsun dünyada fikirlerine değer verilen, saygın bir ekonomist olarak yerini aldı. Burada iki senaryo var. Ben Erdoğan olsam tavsiyeleri dinler Mehmet Şimşek ile devam ederim.